Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Регенеративно спиране

<< < (3/3)

Радeв:
Мосфетите в контролера съдържат в структурата си диоди, които образуват трифазен изправител. За да получим повишаване на напрежението , за да протече ток от мотор-генератора към батерията е необходимо да натрупаме енергия, за целта трябва да се окъсят фазите за кратко /една идея преди насищане/. След което отпушената верига отдава.
С един допълнителен мосфет го реализират в контролерите. Той прекъсва веригата към батерията когато натиснеш спирачка, а след 1 секунда започват да окъсяват групите по рамената и така се получава повишаващ преобразувател и тока преминава през обратния диод на запушения мосфет зареждайки батерията.

lpoik:
Много ви благодаря и на двама ви ще видя какво ще мога да реализирам. И друго нещо аз факти4ески изпозувам тези диоди в мосфетите за изправител но изходното напрежение е низко от 3 до 10 волта,12..13 може да дигне ако се движа по бързо Но пък и тока не е слаб при много разредена батерия ще я товари с голям ток не знам дали няма да се прецакат транзисторите.Та каква ми е идеята като вклу4а връщане да деиства като спира4ка по бързо да спирам сега връща енергия само когато се движа много бързо но п4ти не се осеща 4е спира може би при свръзане паралелно на акумулаторите ще спира по бързо.Как е наи добре да се свързват акумулаторите за връщане на енергия последователно или паралено.БЛАГОДАРЯ

Аtos:
Мисля, че това е начинът с прекъсвачите:

lpoik:
Благодаря за схемата

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия