Начало > Новини от света на технологиите

Защо падна цената на петрола и какво премълчават медиите

<< < (4/13) > >>

Maistora52:
Според мен, въпреки само някои ползи, пак сме на погрешната страна.
...
Ще мине още много време докато може би ни уври акъла... И се питам, дали народът като такъв, въобще има акъл, или всичко е плод на традиции и конюнктура.
...
Не мога да си обясня следният парадокс:
Всяка икономика се развива, ако има потребление на продуктите й. Това зависи и от наличието на грамотни кадри и изпълнители, които е за предпочитане да работят в сплотени колективи.
На практика се наблюдава следното:
Х'американците нанасят страхотни поражения на икономиките на целия свят. За да могат продуктите на тяхната икономика да се реализират - продават.
Да, ама за да има купуване, трябва да има наличен паричен ресурс в джоба на потребителите. Съсипаха ни нашата икономика, обедняхме, и сега като сме и тотално безработни, с какви пари ще купуваме? Щели да дойдат тия или ония американски фирми и продукти... ами те така ще си седят, като няма пари с които да се купува. Събират разни наши хитреци парите си в банки от сорта на КТБ и изведнъж - Хоп! - парите ги няма! Или пък ги има, ама са се обезценили...
Трябват им роби на х'американците - това е! Ама като им гледам и цените на продуктите, с робски заплати не могат да се купят...
Остава единствения отговор на поставения въпрос - населението на земята трябва да бъде изтребено - наричат го редуциране, та да останели не повече от 1 милиард хора на земята - и това е едно от средствата - измиране от глад. Ама пак не ми се връзва:
Като измрат толкова много хора, съвсем пък няма да останат купувачи...
Дайте да помислим - Какво всъщност се крие в Доктрината "Нов Световен Ред"?

Аtos:
Контрол, разбира се!Власт!
"Машинизиране" и "зомбиране" на съзнанието, за да си част от кротко пасящите овчици - доят ги, стрижат ги...
Изкуствено поддържане на бедност = лесен контрол чрез материални средства.
Ако ти (аз, трети, пети) не мисли за битовизми в 95% от времето си, ще започне да се "оглежда" около себе си! Пък, че дори и да ВИДИ някои неща.
Мисля, че са позакъснели обаче с голяма част от хората и процесът е необратим, въпрос на време е!
Също така мисля, че това първо ще започне да става в по-бедните държави, където човек ще е по-склонен да търси начини за самозадоволяване на нуждите си в личен план.
Ще сме принудени да го направим!
Я сравнете колко от нас си мечтаят за собствен енергиен източник и колко американци, например? Говоря за процент от населението!
Те отдавна са "калъпирани" и парите им стигат за битови нужди, всичко нагоре вече е въпрос на "престиж"- шаблон, наложен от ВЪРХА!
Показателно е следното:
От малки, някои от нас са ни учили, че ако попаднем в друга държава, трябва да знаем поне ХЛЯБ И ВОДА да си поискаме.
Знаете ли на какво учат децата си американците? Внимание!!!
Учат ги, че ако попаднат в чужда страна първото, което трябва да могат да попитат е КЪДЕ ИМА ТОАЛЕТНА?!?!
Т.е. - за тях е абсурдна идеята, че може да гладуваш, попадайки в чужда страна!
Такава мисъл не може и през ум да им мине!

EDM electronics:
Главното на американците не е да продават стоките си, а да държат юздите на геополитиката и геоикономиката. Щот колко американски стоки познавате? Какво американско има по хипермаркетите и моловете? Аз зная единствено едни американски ядки, облъчени с доза радиация, за да издържат дълго време, като консервант. Познавам и американски марки коли, които са най-калпавите измежуд всички коли, които се произвеждат в света. Дори в съзнанието ми се е загнездил оня кадър от холивудските филми, когато на бензиностанцията вдигат капака на големите лимузини и им проверяват нивото на маслото - ами бракмите са така, изгарят масло, колкото бензин.

Не, те разчитат на това, да печатат долари и да ги разпространяват, като обхващат цялата световна търговия с тях. Така крадат и труда, и суровините на целия свят, внасят ги у тях и си развиват инфраструктурата и повишават жизнения стандарт за сметка на баламите. Концертирали са се в обхвата на стратегическите отрасли на промишлеността и икономиката: банки, застрахования, енергетика, търговия със суровини по борси, фондови пазари, военна промишленост, наркотици, фармацевтика...., а всичко останало няма обороти и го оставят за развитие на баламите.

Истината е, че вече населението много им пречи, нараснало е много и им диша въздуха, яде им рибата от Световния океан, ползва им суровините - техните от целия свят. Напредъка на технологиите пък създава голяма безработица и хората стават ненужни на обществото, превръщат се в бреме. Машината замести изцяло и ръцете, и акъла на човека. Вече за производството трябват малко хора. Така е и в селското стопанство.

Въобще според мен бъдещето ще е много трудно. Безработицата ще нараства в пропорция с технологичния прогрес. За младите хора с посредствени познания няма да има реализация. Работа ще има само за високо образовани, знаещи и можещи. Не знам как ще се справят държавите с безработните и пенсионерите в бъдеще. Ще дам актуален пример за това:
- Мой познат, бизнесмен, имаше 50 работници в производството си. 90% от разходите му били за работна заплата. Преди няколко години си купи най-модерните машини, които замениха 40 от работниците му, т.е. 80%. Сега произвежда в пъти повече, в пъти по-евтино, в пъти с по-малко разходи и в пъти по-големи печалби. А 40 човека питат къде кенzат гладните, за сметка на печалбата само на един! Т.е., това което е присъщо на 40, благодарение на прогреса и капиталистическата система, става присъщо само на един.

Такава е тенденцията в световен мащаб in futuro.

Аtos:
То не е и тенденция за много страни - отдавна вече си е факт!
Тенденция е за Азия обаче...я си представете един роботизиран Китай, а?
Ще бъде страшно...

Maistora52:
В окултните "приказки" на Бялото Братство, често се цитират думите на Дънов: "... следващата е Славянската (раса), която иде..." - казано преди Октомврийската Революция......
...Чудехме се доста време, "Кога аджеба ЩЕ ДОЙДЕ? -и докато се начудим, се оказа изведнъж, че тя била дошла, че даже вече си и отишла...
И пак се чоплят думи на Дънов:
"След това ще дойде жълтата раса..." - един вид Китайците!
Ами казано най-просто, въпреки огромната мизерия на огромна маса китайци, най-вече в провинциите, Китай е толкова напред, и в момента толкова силно увеличава целия си промишлен, икономически и обществен капацитет, че ние - завалиите - сме вече на светлинни години след тях!
И вече всички подред започват да им се "подмазват", а на китайците вече въобще не им дреме за х'американските номера!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия