Начало > Новини от света на технологиите

Огледалото на Козирев-директен преход към медитативно състояние на съзнанието ?

<< < (16/24) > >>

hyparh:
Под мощно имах предвид някое като на неутронна звезда например :) Ако наблюдаваме от Земята космонавт до такава звезда, той ще се движи много бавно, заради силно забавените процеси в тази среда.

mi68:
Здравей колега Hypard,
Представи си, че се движиш с близка скорост на вятъра, тогава турбината едвам едвам ще се върти и бавно ще се износва. Остава момента ще издържи ли на тази скорост турбината? На материално ниво всичко е дуално!

Аtos:

--- Цитат на: hyparh в Декември 02, 2014, 04:37:24 pm ---Аз не смятам, че ние определяме дали вселената съществува или не. Че кои сме ние? Абсолютно никои. Някакви частици разум на зрънце пясък сред безграничната пясъчна пустиня. Абсурдно звучи, поне за мен, да се приеме такава идея.
........................................
По-висшите реалности всъщност може да са достъпни чрез свръхмикроскопичните преходи към друг вид пространства...

--- Край на цитат ---

Кои сме ние ли? Ние сме Вселенският разум, който дава облик на ВСИЧКО!
Или поне тази форма от него, която познаваме (и не дотам) - СЕБЕ СИ!
И съвсем не твърдя, че останалите възможни реалности трябва да са ПО-ВИСШИ, да не забиваме в еднопосочност:)

Майсторе, вярно е, че се опитвам да изразя това, което мисля и да обясня нещата с "класически понятия", с други за обяснение не разполагам, макар и да съм си ги изградил вътрешно!
Опитвам се да го правя не за себе си, иначе няма смисъл да пиша тук, нали?
И нямам "бариера" за прескачане, поне засега (имал съм няколко в различно време).
Ти сам го каза-РАЗБИРАНЕ...когато обаче опре до обясняване - зор работа:)
Колкото до медитативните състояния, тези, които съм достигал леко са ме плашели досега...нямам думи, за да ги обясня, няма и да опитвам...а и кой ли ще ми повярва!

hyparh:
Привет mi68,
Примерът с турбините е по-скоро приблизителен, за да направим аналогия с нещо познато. В действителност, вместо поток, имаме "сгъстеност" и сравнителна хомогенност на ефира в пространства, лишени от материя. При внясане на материя (например космически кораб), навсякъде в него и в близост около него започва да се засмуква етер, със скорост зависеща от плътността/масата на кораба. Т.е. не би трябвало потокът да идва само от една посока, а от всички страни едновременно. Вече при движение, процесите се променят по някакъв начин.
Аз все още се затруднявам да си обясня по този метод защо се изпитват инерциални сили при ускорително движение, а такива липсват при равномерно движение (колкото и бързо да е то)?
Ти също си навътре в материята, може да успееш да хвърлиш светлина по този въпрос :)

Аtos:
Хипарх, единственото логично обяснение е, че не корабът засмуква, а ИЗЛЪЧВА нещо!
По тази причина при ускорение етерното съпротивление пред него е по-голямо отколкото зад него-получава се вид гравитация обратна на ускоряването!
И това явно, че е свързано с масата без значение от обема (респективно-плътността).
Може би при равномерно движение имаме постоянен етерен компонент, само трябва да го открием как се проявява?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия