Начало > Новини от света на технологиите
Огледалото на Козирев-директен преход към медитативно състояние на съзнанието ?
Иван Димов:
edin, ти май прихвана от мен "теорията на конспирацията". Името във фактурата е много показателно - Ченгел-ян?! Тя въобще може и да е фалшименто. А това с датите е широкоизползвано от шпионажа и политиката. Например не е ли интересно, че пенсиите ги увеличават с 5 лева от 1-ви април (денят на шегата)? Даже чрез номерата на колите, телефоните и т. н. конспирацията се обозначава и манифестира. А 11-ти септември е рождена дата на сестра ми и като видя по телевизията отбелязване на "кулите близнаци" значи е време да и` честитя рождения ден. Аз пък съм роден на 29-ти август, което е рождена дата и на Майкъл Джексън и Джордж Ганчев, та затова "пея" и размахвам "шпагата". И въобще конспирацията много обича принципа на подобието. Ако много приличате с нещо на някой политик много е голяма вероятността да се опитат да ви привлекат към някакъв вид сътрудничество. Най-ухажваните са двойниците и не случайно в службите е пълно с двойници на политици и други важни лица. Е на това му викам аз "паралелна реалност". А ако знаете колко много се лъже по езоповски в разни "научни" писания, ще спрете въобще да ги четете и да си губите времето с тях. А пътувания във времето не може да има, защото не може днес да стане вчера още днес - за целта трябва да изчакаме до утре. Що се отнася до пространството там нещата са по-сложни и необятни - има НЛО, има и най-обикновен велосипед, с който може да се пътува. А Стефан Маринов твърди, че "дългите ръкави" и хапчетата не лекуват психиката.
mi68:
Здравейте,
В твърдите тела могат да възникват напречни и надлъжни механични вълни. В течности и газове само надлъжни механични вълни. Напречни възникват само на повърхността на водата, за сметка на гравитацията. Електромагнитните вълни са напречни, а пространството е непрекъснато и хомогенно, следователно излиза, че е твърдо и кристално. Космосът излиза, че е небесна твърдина и могат да възникват и надлъжни електромагнитни вълни. Примерно при стояща едномерна електромагнитна вълна, по аргумента Х имаме надлъжна електромагнитна вълна.
Но времето ни се струва, че тече, това е вътрешно преобразуване на една и съща вътрешна енергия и информация. За това може да се проследят минали и бъдещи състояния с известна точност. Не може всичко да се обясни с електромагнетизъм за това имаме точност различна от 100%.
mentgele:
С риск да бъда "анатемосан", искам само да поясня относно единайсетиците. Когато се обърнеш и видиш на часовника да показва 11:11, сякаш някой те е потупал по рамото и да се обърнеш в този момент, и да погледнеш дисплея, се отваря духовен портал. В този момент има синхрония между многомерното човешко същество, Духът и събитията.
Не ме питайте за подробности, многоизмерността трудно се обяснява, ако не ми вярвате, попитайте квантовите физици.
Аtos:
Ванка, четете,бре...само аз ли чета всички мнения преди да пиша?За да твърдиш това, че днес не можело да е вчера или утре, значи или не си чел досега (АМА ИЗОБЩО) какво писахме аз, Майстора и edin, или ПРОСТО... НЕ СИ ЧЕЛ, ИЛИ ВЪОБЩЕ НЕ СИ ПРОЧЕЛ.
С примера за книгата мисля, че доста образно се изразих (няма да се учудя ако не си го видял даже).
mi68, мислиш правилно, обясняваш сложно:) Не като изказ, а като "недоизказване".
Сигурен съм, че много малко са те разбрали.То и аз резюмирам нещата, но ти направо ги компресираш. Така, който не мисли в момента в твоята насока, просто се "плъзга" по поста ти и продължава:)
Аз, за разлика от Майстора ще се опитам не да отхвърля, а да въведа по-разбираеми понятия за времевите определения, които ползваме.
1. Времето първо ни се струва ЧЕ ГО ИМА, после си създаваме илюзия, че тече, защото мозъкът "навързва" отделните МОМЕНТИ (пак фикция?) и ги подрежда в ХРОНОЛОГИЯ (отново фикция)!
2.Ако приемем идеята за абсолютно фиктивната същност на понятието ВРЕМЕ, то няма минали и бъдещи състояния.По пътя на логиката следва, че не може и да има ПРОЦЕСИ, тъй като всеки процес ЗАПОЧВА и СВЪРШВА "ВСЕ НЯКОГА" и има ЕТАПИ на протичане- (пак времеви компоненти)!
Кофти е, че това е според човешката логика!
3.За да има ПРОЦЕС, трябва да има РАЗВИТИЕ (ПРОТИЧАНЕ) на "нещо"! За да има развитие, означава то ДА СЕ ПРОМЕНЯ във ВРЕМЕТО! Тези, които са успели да ми проследят разсъжденията, разбират, че стигаме до затворен кръг от който като че ли няма изход!
4.Това доказва само и единствено ОГРАНИЧЕНОСТТА на човешкия мозък-това, което умът се опитва да преодолее при медитативните практики.
Затова всяко "насилствено" и брутално "превключване" на мозъка в подобно състояние на ума може да предизвика бъг, колапс-забиване на системата - полудяване!
Човешкият разум НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ без понятията за ВРЕМЕ, инсталирани в него още от раждането му (че и преди него)!
Ако някой не го мързи да мисли, нека опита да приложи тази концепция към което и да е изречение от която и да е книга. По-лесно е като се види написано.
Прочетете изречението, извадете от него думите, които са евентуални времеви компоненти и ще получите пълна безсмислица!
5.Информацията "ВРЕМЕ" се приема по строго специфичен начин от мозъка, създавайки в него съответната скала ХРОНОЛОГИЯ, чрез която той работи!
П.П. ВРЕМЕВИ КОМПОНЕНТ означава всяко понятие, което има в основата си идеята за някакво ВРЕМЕ...миг, момент, минало, бъдеще, настояще, преди, след, следствие, причина, някога, никога и т.н. По тази логика дори и ПРОЦЕС попада в тази категория!
В този ред на мисли, музиката, за която говори Майсторът е безсмислена като усещане, ако не "подреди" мозъкът тоновете в хронология - няма да има усещане за мелодия!
Ние чуваме музика само защото помним предишните тонове и интервали между тях. Сглобявайки ги в ХРОНОЛОГИЯ, мозъкът добива усещане за МЕЛОДИЯ!
Ако ВЪЗПРИЕМАМЕ САМО "НАСТОЯЩИЯ" момент и не "помним" предишния, ще чуваме само един тон,макар всеки път с различна честота!
Изобщо...дали ме разбра някой???
Maistora52:
Сакън! Някой заби на "последна инстанция"!
:'( :'( :'(
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия