Начало > Новини от света на технологиите

Огледалото на Козирев-директен преход към медитативно състояние на съзнанието ?

<< < (10/24) > >>

edin:
Не помня, какво ми се е случило няколко дни след това, но това не е толкова важно.
Ами да ви дам и друга снимка. На нея се вижда стълб, който е в непосредствена близост до работното ми място. Това е най-близкия до мен стълб  :D
Помните ли филма "Матрицата". В началото на филма Нео виждаше само единици и нули, който пълзяха по мониторите, а в края на "кариерата" си, вече виждаше събития и материалната вселена зад тях. И понеже нема лабао и синхроничностите стават крещящи, одеве си свалих един филм, който днес излезе в торентите.
Казва се "Predestination" и ми увисна ченето, като го гледах. Ние за какво се заговорихме, то какво излезе на екрана. Между другото се споменават и "11" агенти ;)

Аtos:
Само не се филмирай:)
Ако не си запомнил събитие свързано с тази дата или малко след това, може би поне тогава се е случило нещо с такава значимост, предопределяща ти по-съществени събития в бъдещето (в личен план).
Не е задължително да си го забелязал или да е било в близост до теб, то просто е там някъде!
Може да се пробваш "да си върнеш лентата" доколкото можеш.
Ако продължаваш и досега да срещаш единиците има два варианта:

1.Знакът, който трябва да разчетеш касае наближаващо събитие за теб.Ако нанесеш датите и проследиш моментите, когато си ги забелязал, може да засечеш някаква честота и дали нараства, така да налучкаш кога ще е?

2.Имаме един съфорумец-Светльо, който знае едни хора с бели престилки-оказвали помощ и подарявали такива едни ризи с дъъълги ръкави:)))

Maistora52:
Edin и Atos - блестящи сте!
Интересно ми е, че аз разбирам и ПРИЕМАМ казаното и от двама ви, а пък вие нещо не сте на "една вълна"... взаимно... но то е нормално...
Години наред - още от 11.08.1969 година насам - и все със запомнени часове и дати - аз все отново и отново размишлявам и осмислям казаното от вас, и естествено - много ви се радвам на размишленията - на прав път сте и вие, и общата ни посока е една!

Тук обаче имам едни мои допълнения относно подчертаното:

--- Цитат на: atos в Ноември 27, 2014, 05:30:16 pm ---Тук изказвам като обяснение за паралелна реалност едновременното съществуване на всички времеви моменти от нашия свят. Различните начини, по които се развива определено събитие или процес правят хилядите и милиарди разклонения и успоредното им съществуване, колкото и абсурдно да ти звучи!
Естествено е ако вземеш и "наложиш" два времеви отрязъка (да изравниш времевите компоненти) в едни и същи точки от пространството да има преплитане ,сливане на материя! Виж експериментите на Хътчисън - размива времевите граници с малко, може би хилядни от секундата, което е достатъчно за взаимно проникване на материята!

--- Край на цитат ---

... Просто трябва да се замести думата "време" с ПРОЦЕС или ПРОЦЕСУАЛНОСТ.
Не може хем да се отрича "времето" - ДА, правилно е! ВРЕМЕ В ПРИРОДАТА НЕ СЪЩЕСТВУВА! СЪЩЕСТВУВАТ  ПРОЦЕСИ! - хем да се използва като понятие за обясненията. Просто става каша! Също така не можем да използваме в обясненията си и понятия като "отрязъци", защото те също влизат в категорията на "ограниченостите".
Не се сещам за нищо, което да ми помогне в разбирането на понятие като "времеви компоненти"... още повече за "едни и същи точки в пространството" - за мен това са само ФИКЦИИ, АБСТРАКЦИИ... несъществуващи като такива в Природата. Съществуват само в мислите ни... които обаче не са виновни за това...

... В Природата, функцията "определяне" е единствено и само Мисловна. О-предел-яне означава О-гранича-ване, рамкиране, и дори стациониране... а такива работи в Природата НЯМА. Това могат да бъдат само мисловни Форми.

... Няма "наш" свят като такъв, в използвания смисъл - защото тогава веднага се сещаме, че трябва да има и "друг" свят... и почват словоблудствата за паралелните вселени! (Не става въпрос за Множество от Вселени! - различно е!)
...

Тук също имам допълнения:

--- Цитат на: edin в Ноември 27, 2014, 01:42:50 pm ---Промяната на събитията е илюзия. Просто никой не може да докаже, че при ненамеса, събитията са щели да бъдат различни (може пък друг да се намеси, вместо нас) или че е имало вариант, намесата да не се състои. Всяка намеса е била в реда на нещата, т.е. така е било замислено от Източникът, така той е написал софтуера. Убеден съм.
...
Огледалото на Козирев, според мен така изкривява времепространството, че се разрушава фрагментираността на мисълта. Когато няма фрагменти, няма и време, няма сега и вчера. В измеренията над физическото е същото.

--- Край на цитат ---
Разбирам това за "Източникът написал Софтуера" само чисто УСЛОВНО! - без грам намек за "Извън Вселенския Чичко с Бялата Брада"! Него го замествам с Тоталния Природен Принцип за "Удобството" - "по най-краткото направление, с най-малко на брой междинни взаимодействия и с най-малък разход на енергия"!
И, разбира се, че замествам понятието "времепространство" с ПРОЦЕСУАЛНОСТ, иначе би трябвало да кажа "човеко-пространство" или "умо-пространство" - което звучи напълно профански!

Споменатите "11"-тици ги имам доста и в моя живот... и като реални Знаци, и като редукции...
Сещам се веднага и за окулния прочит на числото 11 и буквата К (единадесета подред) = "Земният Господар" - то не трябва да се редуцира до сборът от 1+1 = 2... Много тежък е Товарът на "11"-ката... спасявал съм човек от удавяне в морето на тази дата и то в "около" 11-тия час (преди обед). Редукцията дори на годината на тази случка е пак 11 - 1973 = 1+9+7+3 - когато "деветката" по принцип не се брои!
А интересна е и цялата дата: 11.09.1973 - на същата дата бяха ударени и Кулите "близнаци" в Ню Йорк 28 години по-късно.
Да не говорим, че съм се "бракувал" на дата 11-ти, живял съм на улица "11-ти Август", на 11-ти август са родени две от кучетата ми - майка и синът й  и то с разлика от 11 години.
Шоу!

Maistora52:
А това за "фрагментарността на мисловността" не само съвпада с едни мои находки от преди 30 години, ами преди час ме доведе и до Нова находка. Направо ти се покланям, Edin:

--- Цитат на: edin в Ноември 27, 2014, 01:42:50 pm ---...
Огледалото на Козирев, според мен така изкривява времепространството, че се разрушава фрагментираността на мисълта. Когато няма фрагменти, няма и време, няма сега и вчера. В измеренията над физическото е същото. Много е вероятно огледалата да активират епифизата в мозъка.
...

--- Край на цитат ---

Става въпрос за следното. Мисловността ни е принципно течаща на отделни фрагменти, които аз наричам Порции, или Кванти.
Оттук аз различавам три основни по продължителност Порционирания: Късо-порционни, Средно-порционни и Дълго-порционни.
Давам пример с видовете ритмика в музиката:
Късо-порционно ритмови - рап, кючек... африкански там-тами и пр. подобни 
Средно-порционни - поп, песни, арии, мюзикъли - тик-такат по темата от две до пет-шест минути.
Дълго-порционни - класическа музика, симфонии, пиеси, сонати (без пеене), токати, фуги, Психе-деличната музика на Пинк Флойд (дори и с пеене)  и пр. с продължителност над 20 мин до и над два часа.

Всичко това много точно съвпада и със самата Мисловност (и в общ план - Менталност) на видовете Човеци - от пълни простаци и олигофрени, през ежедневно бърборещите ни мозъци, до дълбоките Медитативни нива на Самадхи и отвъд (в Нирвана)
Примери:
На кючека се радват цигани. На рапа - простаци = Късо-вълнови идиоти  ;D ;D ;D. Колко дълго живеят тия? - и качествено!? - 30-тина години... но пък кое и какво им е качественото?!
На "попа" и песните на АББА (примерно) - почти всички = Норма - Оптимум - База - Резервна Маса - живеят средно 50-70-години
На "Симфония на Сферите" (според Орфей) - Боговете, Аристократите, Духовните, Романтичните, Поетичните и Култивираните Пара-психични... тези, ако не се самоубият до 30-40 годишна възраст, доживяват до над 80-90 години.

Оттук: свързваме тази Фрагментация на Нивата с видовете Дишания при биологичните организми.
Йогите съветват - Дишайте БАВНО, ДЪЛБОКО, БЕЗ ПРЕХОДИ МЕЖДУ ВДИШВАНЕ И ИЗДИШВАНЕ - и ще живеете много повече от 100 години. Обичайното човешко дишане е с честота 15-20 пъти в минута. Намалете го до 3-4 пъти в минута и така ще увеличите продължителността на живота си три-четири пъти.

И като асоциираме всичко това в едно, сещайте се, кой колко ще живее И според порционността на Мисловността си... че и според вида Музика и "музика", която слуша или обича да слуша.

Аз слушам Класика, Жан Мишел Жар, Вангелис, Китаро, Енигма (Майкъл Крету), Карунеш, Пинк Флойд и подобни до степен на Нечуване на самата Музика! - това "нечуване" (вече над 30 минути слушане) показва дълбока Медитация. Минат ли два часа на "нечуването" значи е докоснато Самадхи!
Това при мен "тече" нон-стоп"! - денонощно - с изключение на няколкото часа сън...

Аtos:
Майсторе, тези работи са ни известни, но не насилвай нещата.
Понятията използвани при обсъждане на тези теми са фикция, кое обаче не е (като понятие за човешки мозък)? Още не сме овладели телепатията и това е начинът на комуникиране между нас засега- с понятия измислени и "рамкирани" от нас!

Ако заменя думата ВРЕМЕ с ПРОЦЕС ще се получи още по-голяма каша...четящият излиза от смисъла ХРОНОЛОГИЯ, който е вкаран в написаното!Това в никакъв случай не би довело до по-добро разбиране!
"Времеви компоненти" е друг начин да се каже в една и съща точка (стойност, момент) на времето, каквото го разбираме. Целта е точно да се излезе от стереотипа на разбирането за това понятие и същевременно да се запази смисъла на написаното.
Ако заменя всичко, което предлагаш с думите, които предлагаш, ще се получи абсолютна безсмислица.
Свикнали сме да приемаме , че ВСЕКИ ПРОЦЕС се извършва в определен момент и диапазон от време и има продължителност ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ.
Дори само това изречение е объркващо, нали?
Това е защото "ВРЕМЕ" в мозъците ни е една дума, а я ползваме за поне 3 понятия, па било и фиктивни!
Време-като векторна величина-има посока и скорост.
Време-като момент на съществуване - един вид "стоп кадър" на процеса.
Време- като хронологична последователност на процесите.
Всяко заменяне, ще промени смисъла..

То ако се замисли човек и самия израз ВРЕМЕТО ТЕЧЕ С РАЗЛИЧНА СКОРОСТ е достатъчно абсурден...:) както и "времето се забавя" (или забързва).
И не абсурден като факт, а абсурден като израз - не може да формулираш едно понятие, като ползваш самото него за един от изходните му компоненти, а ето, че се опитваме да го правим...защото няма друг начин! В този ред на мисли СКОРОСТ НА ВРЕМЕТО звучи като МЕТЪР НА ДЪЛЖИНАТА-което е идиотско:)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия