Справочници, схемотехника, теория > CNC машини
CNC машината на lda_has
lda_has:
az_skeleta релефа е 30 мм. не е 10 мм. и го карам с 3 мм. инструмент със заоблен връх. Все пак фрезата ми е направена в мазето, а не в завод. Има голяма разлика в изработката и в здравината, а и дървото е парен бук не е липа.
Атанасов_Хасково
az_skeleta:
lda_has, що не пробваш да сложиш една по-голяма челно-цилингрична фреза и да го минеш на джоб нагрубо. После с Ф3 пак челно-цилиндрична, на контур. И чак накрая с еровата тройка на паралел. То зависи и какво подаване може да ти поддържа машината при прехвърляне. При мене като работи от компа, подаването пада някой път и до 150, при условие че съм задал 800. И това много скапва фрезите, щото трият само, а не работят в зададения режим.
Robinzon:
--- Цитат на: az_skeleta в Февруари 23, 2018, 08:22:04 am --- И това много скапва фрезите, щото трият само, а не работят в зададения режим.
--- Край на цитат ---
Какво значение има дали търкат или карат с 0,01? Каква марка са ти фрезерите?
az_skeleta:
Фрезер не знам какво е. Това което съм учил се нарича фреза. И аз работя в метал и не е все едно дали програмата ще свърши за 4 часа или за 8 часа. В втория случай фрезата е работила 2 пъти по-дълго а работата която е свършила е същата. Така че износването и е по-голямо.
Фрезите които ползвам са твърдосплавни на DHF с покритие. Пробвал съм и други марки и разлика не видях, а на тия цената им е поне сносна.
http://www.endmill.com.tw/product_detail.php?lang=en&ProID=195
lda_has:
az_skeleta, аз не съм на норма да бързам. За мене е по важно да си запълня свободното време с нещо различно от ежедневната работа да изпусна парата събрана през седмицата. С една дума да си почеша крастата и си направя кефа ;D. Норма нямам и не бързам, като стана факир ще си направя нова машина по бърза и яка като фабричните, поне това го мога като хората. Ако се отвори парашута и намеря пазар ще направя нова с 3-5 глави да работят в синхрон, но за сега тая ми стига, кефи ме и ми действа като валидолче ;D.
Атанасов_Хасково
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия