Справочници, схемотехника, теория > CNC машини
CNC машината на lda_has
Vector:
Може ли да минеш изделието с по фин фрезер?
lda_has:
Vector-е може всичко и без никакъв проблем. Задаваш параметрите на финия режещия инструмент и програмата ти подготвя нов код, но колкото е по фин режещия инструмент толко времето расте прогресивно нагоре.
Атанасов_Хасково
az_skeleta:
lda_has, що не го минаваш един път на грубо и единпът на финно. Това ще ти намали много ръчната работа, която при мене отнема повече време отколкото да го мина на по-финно. Все пак полирането на мед е много по различно от това на дървото, и все пак ми се струва че по- финна обработка би ти спестила много време.
lda_has:
az_skeleta това последното е минато на 3 прехода по 10 мм. това прави 12 часа , и 1 път фино 0.5 мм. общо 16 часа. Снимано е от близо на голяма резолюция. От метър ако го погледнеш не иска никаква довършителна работа, но ще си поиграя с шкурката през почивните дни защото съм решил да го покрия със специална вакса за дърво. После да не ме е яд ;D. Ако бях решил да пускам фино щеше да отнеме поне 10 часа не си струва чакането да вида резултата.
Атанасов_Хасково
az_skeleta:
Тия 0,5мм преход са малко относителни. Зависи от големината на фрезата. Едно е преход 0,5 с фреза Ф16/R8 и друго е с фреза Ф4/R2. Аз обикновено минавам с преход между 0,05 - 0,03мм и повърхнината после даже не ми се налага да я полирам. Само бутам чепака. 3 груби програми не са ли много?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия