Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Електролиза - същност и фактори, които влияят на нейната ефективност

<< < (15/38) > >>

Радико:

--- Цитат ---Може, разбира се. Стига тя да не се движи ускорително, може да бъде обявена за неподвижна и към нея да се прикачи
инерциална отправна система. Тогава в тази система, ще се наблюдава приближаването на другата частица, със скорост
по-малка от скоростта на светлината. Вече съм отговорил на това, ама този случай няма нищо общо с условието на
задачата. Там наблюдателят не е в инерциалните отправни системи на нито една от частиците и ги вижда как се приближават
една към друга със скорост 1,4 пъти по-голяма от тази на светлината.

--- Край на цитат ---
Не знам даваш ли си сметка колко е несъстоятелно това което си написал. Ако малко продължим разсъжденията ти. много малко само една секунда и вземем в предвид, че разстоянието е равно на скоростта по времето то къде ще се намира другата частица според наблюдателя в инерциалната отправна система и къде за този който е извън нея. Този парадокс с квантово заплитане ли се обяснява или пак попогрешка ще ме попиташ дали съм запознат с закона на "Бай Ставри" примерно

Михаил Кузмов:
 Темата е твърде теоретична, за да правя някакви практически описания ! Искам само към началният трактат на Moon_Watcher да прибавя една формула с която си смятам моята работа ! Освен всички публикувани по мрежата калкулатори, включително и този тук в мазето !
А/26.8 Х 16.8 Х С = литри газ произведени за час
Където А е реалният ток течащ през сплитера (електролизер)
           26.8 е обяснено число в началният пост
           16.8 е моларният обем на 1 лт. 2Н2:О2 (окси-водород) (не ННО-Браун газ)
           С  е броят серийни клетки на сплитера
Пример: ако тока е 10А, броят клетки са 8, (моят сплитер е с толкова клетки) получаваме че, теоретично трябва да произведем 50.149 лт. газ за час.
Въпрос: Защо аз произвеждам 60 лт. в час с горните параметри ? Има ли някакъв коментар по формулата ? Вярна ли е ?
Кои знания могат да дадат отговор на въпроса ми ? На "официалната" наука или на "екзотичната" ?
Съвсем отделно трябва да опиша, какво се случва в пламъка, на произведения газ ! Онези необясними неща, които сте чели са истина !
В този смисъл на написаното, заставам по средата на спора, докато не получа ясни и недвусмислени отговори, от някой от вас или от собствените ми експерименти !
Освен всичко не пропускайте факта че едно-атомната форма на Н е 3.8 пъти по енергийна от Н2 (молекула) ! И това го пише в "официалната" наука ! За съжаление, Майката Природа не разрешава тази енергийна форма да се запази дълго време !
И на края, една хипотеза ! Представяте ли си, ако започнем да произвеждаме повече енергия от едно устройство от вложената ? Един ден, всичко ще се превърне в енергия, и ще отидем по дяволите !!

Аtos:
Хехе, "не страхуйся, Кузмич"...ще влагаме, колкото ни е нужна само:)
Че то и в ядрена бомба влагаме много по-малко отколкото получаваме...
Бях помолил някой от експериментаторите да тества опит с разлика между структурирана вода и обикновена.
Ако не е проблем, де...

mi68:
Здравейте Колеги,
Темата е електролиза, но се намесват СТО и ОТО. СТО е частна теория за инерциални отправни системи, реално такива няма. Всичко се върти и е неинерциално, имаме преносно и кориолисово ускорение. Ако се пренебрегне преносното и кориолисовото ускорение имаме инерциални отправни системи.
Изкуствено могат да се повишат тези ускорения и обяснения с RJ45 просто са за отбор "черешка" и отбор "ягодка" за детската градина.
Скоростта на светлината е електромагнитна константа, която зависи от диелектричната и магнитната константа на вакума. Приема се, че вакума у еднороден, заблуждение, има ли данни за вакума на Луната или за Плутон, нещо не се публикуват такива данни?
Светлината е затихващи трептения, получава се диоден ефект и се получава налягане. С повишаване на честотата ефекта се усилва, гама лъчи. Тесла също работи със затихващи трептения.
Оргон това е неутрино, няколко вида, все едно луните на планетите. Най-зрелищни са опитите с еднопроводни терминали.
Едно е да се докаже, че го има, друго е генератор на СЕ.

Bat_Vanko:
Знаеш ли Atos,
говоря за обективно измерване!
И аз преди време се започнах с чи енергия и нейното усъвършенстване. Направих много опити, които нямат обяснение при съвременното ниво на познание. Но когато няма създадена теория на тези взаимодействия, и възможност за обективно измерване, винаги съществува субективното съмнение: дали точно етера е причината за това; как става взаимодействието; дали не се включват и други фактори освен етера; дали не е плод на случайност? Отговора на тези въпроси създава новите теории и движи прогреса напред! Задаването на тези въпроси отличава мислещият от сляпо вярващият! Все пак ние сме учени, а не сектанти!
Успех!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия