Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Електролиза - същност и фактори, които влияят на нейната ефективност

<< < (26/38) > >>

Михаил Кузмов:
Днес направих две замервания по различен начин с различни уреди ! Държа да кажа ! Осцилоскопа е от 2011 год. модел (не скъп) ! Ъпдейтвам го редовно от производителя ! Уреда Protek 506 след закупуването си 2 пъти е "ходил" в специализирана лаборатория за еталонна проверка ! Ще кажете, ехе има и по....... ! Има ! Ама, надали ще са с разлика в точността 20% ! С тези уреди си тарирам другите помощни ! 5 годишната ми работа, в Института по приложна физика ми даде база, да разбирам достатъчно от мерене, за да се справям с това ! Там наистина разполагах с апаратура от висок клас ! И така за днешните две мерения ! Бях изненадан от абсолютната идентичност и на двете ! Смятах само по формулата обявена за вярна ! И в двата случая получих 12% повече газ от теоретичният ! Бях съобщил повече ! Но, бях казал че варира според условия, които все още не съм изяснил напълно ! Едно от тях е температурата !
Започнах да пиша в тази тема, защото искам да разбера реалната причина за това ! Да кажем, водорода е твърде бърз и рекомбинира ! Кислорода не е ли по бавен ?? Възможно ли е, в последствие да рекомбинира и обема да намалява ?? Тези мисли ми идват от твърдението на George Wiseman ! Да се повторя ли ? Аз съм най общо казано, електротехник ! Нямам други компетенции ! А пък да започна да ревизирам закони, опазил ме Бог !
Изморих се ! Не моам веке ! Ако ще разгадаваме, нека не се държим като лудият герой на Христо Гърбов от "Комиците" - Здравей простолюдие ! Къде съм аз, къде сте вие ?   За Бога, нищо лично !!!
Бъдете здрави !
P.S. опитах се да пусна видео от днешната ми работа с обем 10000 кб. сървъра не го прие

mi68:
Здравей колега Кузмов,
Измерване на тока на разместване не са традиционни в електротехниката.
Първо трябва се провери за електромагнитно излъчване, с грип-дип метър. Друг метод е кварцов генератор и се следи стабилността на честотата на генерация чрез честотомер.
Щом получаваш 12% повече газ спрямо DC електролизата, горните измервания са безсмислени, само за тежест на постановката.

Михаил Кузмов:
mi ! Не си спомням да съм писал, че имам ток на разместване ! Подобен експеримент е труден ! Моите възможности са далеч от това !Самият газ трябва да създаде имплозия (вакум) и тогава нещо да правим и да мерим ! Но какво? Все едно да правим ядрен разпад в тоалетна чиния !  :o

Vetap:
Колега Кузмов, моля те сподели как мериш количеството на газа. Аз използвам "бабешкия" метод - пълня бутилки във водна вана и засичам време. Това е: няма лъжа, няма измама. Но за сега не ми е останало време да работя повече върху оптимизация на процеса  с използване на електроника и импулсно захранване.
Когато си играех с кондициониране на пластините за електролизера, използвах чиста? чешмяна вода. При експериментите забелязах, че след като се изключи напрежението ( използвах схема "ГРЕЦ" без кондензатори) и се замери напрежение от клетката, тя се държи като кондензатор. Това разбира се не е ново, но аз започнах да строя еквивалентен модел на клетката, изхождайки от това.
От твоите осцилограми се вижда, че клетката (твоята) се държи почти като активен товар. Моята не съм я гледал, защото съм на DC.  Би ли коментирал това! С NaOH ли работиш? Не вярвам да си само на дестилирана вода.

Moon_Watcher:

--- Цитат на: Vetap в Септември 19, 2014, 11:18:18 am ---При експериментите забелязах, че след като се изключи напрежението ( използвах схема "ГРЕЦ" без кондензатори) и се замери напрежение от клетката, тя се държи като кондензатор.

--- Край на цитат ---

Точната дума е акумулатор. Държи се като акумулатор.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия