Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Електролиза - същност и фактори, които влияят на нейната ефективност
Moon_Watcher:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Септември 18, 2014, 09:40:46 am ---Сам написа, че не си компетентен в електричеството, сам написа че се консултираш с електроинженер !
Тогава, какво ти дава основание да мисли че разбираш електрически процеси ??
--- Край на цитат ---
Аз, от електрически измервателни прибори, може и да не разбирам достатъчно, но от електрохимия разбирам много. Това е един много голям дял от физикохимията, който съм абсолютно сигурен, че никой от феновете на електролизата дори не го е и прелистил, а електролизата заема почетно място в него и подробно е обяснена във всичките нейни аспекти. Не знам вече колко пъти попитах, как импулсния ток намалява въпросните 96485 кулона. Отговор няма. Попитах също, ако възниква обмен на електрони в самия електролит, за какво тогава ни е необходим ток. Да не би някой да ми отговори? Започвам да разбирам, че повечето от твърденията, изказани в този форум са само едни голи твърдения плод на фантазията на един или друг. Тук всеки подробно ми обяснява в най-малки детайли какво се случва в неговата електролизна инсталация и като изразя аргументирано несъгласие с някое от обясненията и задам въпрос, почва да мълчи като партизанин на разпит. Да не си мислиш, че конструкторите на съвременните електролизни инсталации са някакви неграмотни глупаци, които не са се сетили и вече не са изпробвали това, за което говориш? В голяма грешка си, ако мислиш така. В крайна сметка, времето, труда и парите са си твои и никой не може да ти попречи. Знам много по въпроса и затова реших да помогна, но както е казано, насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш.
Maistora52:
Контра-въпросите на Moon_Watcher са съвсем основателни. Поддържам мнението му.
И Бат Мишо обаче е прав.
Подозирам, че говорите или на различни езици, или за различни процеси!
Vetap:
Нека да отклоним малко темата от теоретичните боричкания. Аз се опитах вече, но без определен резултат :)
В момента не се ровя в теорията на процеса, защото си спомням ... предполагам в биографията на Форд следната фраза.... цитирам по памет.... " Понеже, той (Форд) не бил завършил университет и нямал техническо образование, той просто не знаел, че това е невъзможно да бъде направено.....и го направил!"
И сега, както бях обещал, разведрявам темата:
Излиза, че газът, получен от моя електролизер не чак толкова нестабилен - след 2.5 часа на слънце не се "превърна" пак във вода и си "гръмна" по всички правила на "гърмящия" газ. Значи мога да произвеждам газ цял ден, използвайки слънчев панел, да го събирам в бутилка и през нощта да си готвя, да си отоплявам къщата, да произвеждам пара за парната си турбина и да си произвеждам електричество. В този случай не ми трябват скъпи акумулатори и т.н.
В такъв случай, защо да ми трябва 300% ефективност? Ха.. ха....
Moon_Watcher:
--- Цитат на: Vetap в Септември 18, 2014, 01:54:41 pm ---Илиза, че газът, получен от моя електролизер не чак толкова нестабилен - след 2.5 часа на слънце не се "превърна" пак във вода и си "гръмна" по всички правила на "гърмящия" газ. Значи мога да произвеждам газ цял ден, използвайки слънчев панел, да го събирам в бутилка и през нощта да си готвя, да си отоплявам къщата, да произвеждам пара за парната си турбина и да си произвеждам електричество.
--- Край на цитат ---
И хиляда години да стои при стайна температура нищо няма да му стане. Някой да не е казвал, че ако се облъчва със светлина става нестабилен? Реакцията е толкова бавна, че за да се получи един грам-мол вода (18g) от смес на два грам-мола водород и един грам-мол кислород са необходими около 90 000 000 години. Такава смес може да се съхранява практически неограничено дълго време.
Vetap:
Ето това е приказка! Ще подкараме Браун газ турбината и парното в най-скоро време.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия