Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Електролиза - същност и фактори, които влияят на нейната ефективност
Аtos:
Хахаха, mi68, защо се изложи така, а?
Това "резонансът" е измислено понятие-всеки го знае...честотата-също!
Самовъзбуждането при честотни хармоници пък - хептен ;D
А това - микрофонията при мощните крайни стъпала аудиоусилватели е измислица на болен мозък...е такова животно НЕМА!
Той и Тесла не е знаел, завалията и затова ги е попилял в Тунгуска..."неволно" - нищо, че месеци преди това усилено проучвал има ли население там и гъстотата му.
Ако (не дай си боже) имаш бъбречна криза-не се съгласявай да ти разбиват камъните в бъбреците с ултразвук, преди да ти докажат ефекта на резонанса с математическа формула.В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЕ СЪГЛАСЯВАЙ!
Михаил Кузмов:
Е ! Нека не загрубяваме ! Ако не проумяваме някой какво казва, значи ли че трябва да го отречем ! Ще се подкрепя с един пример ! Чел съм че приятелите на Маркони, са го въдворили в лудница ! Разправял им, че е възможно безжично предаване на говор, на далечно разстояние !
Moon_Watcher:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Септември 17, 2014, 10:00:02 pm ---Е ! Нека не загрубяваме ! Ако не проумяваме някой какво казва, значи ли че трябва да го отречем ! Ще се подкрепя с един пример ! Чел съм че приятелите на Маркони, са го въдворили в лудница ! Разправял им, че е възможно безжично предаване на говор, на далечно разстояние !
--- Край на цитат ---
Ти проумяваш ли го? Очевидно, да, щом реагираш по този начин. Тогава ми обясни щом възниква обмен на електрони в самия електролит, за какво, по дяволите, ни е необходим ток?
P.S. Я, кажи, как с инвертор може се построи лесно гравитационен двигател, със затворена вода и защо го няма на пазара.
Тук, верно е голямо забавление... ;D
Михаил Кузмов:
Добре ! Тогава ще попитам: Ти проумяваш ли графиката която пуснах ! Очевидно не ! Жълтата права линия долу означава че през сплитера не тече ток за около 8 милисекунди до следващ импулс от около 2 !!! Обясни как става !
P.S. сплитера междувременно отделя равномерно газ
Moon_Watcher:
Очевидно, тук има традиция на въпрос да се отговаря с въпрос. Откакто съм в този клуб, никой, ама никой не е отговорил на мой въпрос.
Задам ли въпрос, не следва отговор, ами следва контра-въпрос. И това, вероятно, минава за дискусия. Ти, как определи, че в рамките на тези 8 милисекунди(!) продължава да се отделя газ и то равномерно? Я, да отговоря и аз с въпрос (типично за тукашния стил на разговор). Защо, след като мрежовото напрежение е с честота 50 Hz, класическите лампи не мигат 100 пъти в секунда? Ето, гледам в момента крушката над главата ми и тя не мига. Или пък луминисцентната пура - и тя не мига. Светят си равномерно. Чудна работа...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия