Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Електролиза - същност и фактори, които влияят на нейната ефективност
h2motor:
Могат - разликата в електрохимичния потенциал е много съществен фактор и тя може да превърне топлината в ток - топлината на електролита имам предвид по същия начин по който термодвойката произвежда ток - електрони необходими за дисоциацията на молекулата на водата. Условията за това са електролизата да е при напрежение по ниско от 1.23 волта, голяма разлика в електрохимичния потенциал на електродите и подгряване на електролита който при електролиза със загуби загрява, а при електролиза с абсорбиране на топлинна енергия изстива. :)
Moon_Watcher:
Лично аз, не познавам друга причина за насочено движение на електрони в проводник,
освен напрежение между двата му края. Но дори и да има друга причина, тя по никакъв
начин не отменя или най-малкото не намалява определеното количество електричество,
необходимо за електронеутрализиране на съответните йони. Няма никакво значение кой
е докарал и с каква скорост, например, два електрона до катода, които да електронеутра-
лизират калциев катион (двувалентен) от разтвор на калциев двухлорид.
h2motor:
Ефект на Зеебек се нарича преобразуването на температурните разлики директно в електричество. Този ефект за първи път е открит случайно от германско-естонския физик Томас Йохан Зеебек през 1821.
Аtos:
--- Цитат на: Moon_Watcher в Септември 10, 2014, 11:52:12 pm ---Лично аз, не познавам друга причина за насочено движение на електрони в проводник,
освен напрежение между двата му края.
--- Край на цитат ---
Процесът е РЕВЕРСИВЕН!
Когато имаме магнитна индукция, ПРИЧИНАТА ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА ЕЛЕКТРОНИ е не подадено напрежение, а движението на магнитно поле около проводник, напрежението е СЛЕДСТВИЕ от това движение!
Moon_Watcher:
Ами нека да е следствие, но в крайна сметка то е движещата сила на електроните.
Въпросът е в това, че електромерът не се интересува, коя е причината за движението
на електроните. Щом те се движат по проводниците, той измерва разход на
електроенергия. Има ли някой да смята, че това не е така?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия