Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (144/147) > >>

dmitarp:
montanar общо взето имаш два варианта, единият е да разделиш анода от катода с диафрагма, а другият да го направиш с мембрана. С мембрана се получават по-добри резултати, но е скъпа, докато за диафрагма може да ползваш най-обикновено филтрувално платно или дочен плат.
МТМ, от гледна точка на химията, електролизата е окислително-редукционен процес, характерното за него е, че между анода и катода се обменят електрони, именно тази обмяна се нарича ток, няма ли ток няма обмяна на електрони, няма електролиза. Обратният процес на електролизата е електрохимически източник на ток, забележи на ток, не на напрежение. Докато електрохимическият източник на ток е самопроизволен процес, то електролизата е принудителен процес. Може да има ток, и при нулево напрежение, това става ако анода и катода  се свържат на късо. Тук под анод и катод се разбира не физическите такива, а тези които реално участват в реакциите.
Например, цинк и мед потопени в разтвор, съдържащ медни йони, ако се свържат на късо протича ток, при което цинка се разтваря, а медта се отлага. Това се нарича разреждане на батерията. За да заредиш батерията отново е необходимо тока да протече в обратна посока, е точно за това е нужна потенциална разлика, за да може да се преодолее природната такава, каквато съществува между цинка и медта, обаче единствено електроните участват в реакциите, те са физически носители, напрежението само по себе си не носи нищо и не участва пряко в реакциите.

Михаил Кузмов:
Какво да поправя монти? Аз разглеждам хипотетично, те такова животно нема! Съгласен съм с теб, двама ще скъсат въжето ако забият пети в земята, иначе нямат шанс. А то се къса ако се приложи необходимата енергия! Нещо като "няма безплатен обяд"!
От колко водород се нуждаеш? Питам защото ако е толкова колкото да демонстрираш в училище става лесно, ако е количество за някаква дейност хич не е лесно, скъпо е!

Радико:
Кузмов какво разбираш под скъпо
 Пари за консумативи или много енергия.
До колкото схващам, монтанар не го е еня много за ниската ефективност защото иска да прави еодорот от енергия от фотоволтаици която няма къде да дява. При този случай колкото и ниска да е ефективността ще е по висока от нулевата при липса на какъвто и да е консуматор.

Михаил Кузмов:
https://www.youtube.com/watch?v=hzwfcIk7KNw
Например това! Правил съм преди години за собственици на ф.в. парк. Искаха да съхранят чист водород за зимата. Аз си взех парите но те не успяха по нататък по други причини.

montanar:
Наличната мощност е над 5КВ СЕ - тепърва ш го решавам тоя въпрос.....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия