Начало > Реални резултати от експериментите
Водата гори + схема
Михаил Кузмов:
Ми Весо, придържах се към оригинала! Нали у Варна бол солена вода? Докато я изгорим... ехее! Ако е паднало нивото на залива, да знаете аз не съм виновен! Само кафето в чашка си стоплих.
ndm:
Еей, за едно кафе и морето сте готови да пресушите. Бат Мишо ама Пеги веднага та разгада, пламъка ти е 300 вата.
montanar:
Не че съм специалист по електролизата на водата ама изхождайки от знанията ми не мисля че добавянето на елекролитно вещество ще повлияе на енергоемкостта на разлагането на водата, а служи за намаляване на загубите от омическото съпротивление на водата (тоест отделената топлина) ....... но на чистата енергия за разбиване на мулекулната връзка на водата си остава константна.
Тоест солите се явяват вид катализатор спомагащ електролизата но не и да променят енергоемкостта на самата електролиза.
Михаил Кузмов:
Казано по друг начин, катализатора помага да протече по голям ток, при по ниско напрежение. Така електролизата става по ефективна. Т.е. с по малко приложена мощност, добива е по висок. Запомнете електролиза се прави с ток. При константна плътност на електролита, единствен начин да намалим напрежението и да увеличим тока е да увеличим площа на плочите. Моят опит препоръчва 30 кв. см. за всеки ампер, за стандартна електролиза със симетрични електроди. Това не важи за плазмената електролиза, където разликата в площа на електродите е поне 10 пъти. Такъв е случая с тази тема. Тогава катода може да бъде също потопен напълно и това което се наблюдава като пламък над повърхноста, да се наблюдава под повърхността. Тогава нямаме загуби в разсеяна топлина и ефективността достига 100%!
Ако някой си мисли че по този сложен начин постига нещо, ще трябва да го разочровам. Много по просто е да си пусне един реотан във водата. Ще постигне същата ефективност.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Януари 03, 2020, 11:31:49 pm ---Така електролизата става по ефективна.
--- Край на цитат ---
Клетката загрява ли ви се? При положение че отговора ви е да то тогава имате неефективна система. За да не се загрява трябва да работите в високо напрежение а не с висок ток. Това са принципни положения с висок ток може да има само висока неефективност.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия