Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (141/147) > >>

Радико:
низо ако всичко беше точно така както казваш то трябваше светването да е едновременно със свиването че даже и да го предхожда. това обаче което виждам е че светването е към края на свиването.
ако не обръщаш внимание на дребните неща ще си останеш беден журналист. Ингвар Кампрад

montanar:
Низо - не знам за какво се заблуждаваш но за пореден път ш се опитам да обясня макър че мисля че  PyroVeso ш го обясни по ерудирано от мен но аз съм простичко момче и ш го обясня простичко.
ОК
За каквато и хидролиза да говорим - дали ш е електролиза или термолиза (какъвто е вероятно случая) имаме пълно спазване на ЗЗЕ и да мешаш кавитацията тук е напълно безпредметно защото тя се явява товар върху процеса - в случая един път се влага енергия за термолитическото разложение на водата и втори път се влага енергия за образуването на въпросния мехур - която енергия колкото дал толкова взел и ни грам повече - а само ефектно изглеждаща експлозиика и нищо повече.

Сега малко конкретика - за да се разпадне термолитически водата са нужни около 2500 градуса или 572 кДж/мол енергия + енергията нужна за образуването на мехурчето (елементарна нютонова физика) и ко излезе от цялата тая магария ......
Като не включваме загубите от излъчване и прочее ентропични процеси......

krasias:

--- Цитат на: nizo в Януари 02, 2020, 10:00:27 pm ---
Искам да отбележа за най-малките, много да внимават в картинката, особенно когато балона се свива! Какво виждаме там, деца ... даа, балончето светва пак.  ;)

--- Край на цитат ---
Да ако в началото беше смешно то вече започва да става трагично, та nizo, колко даваш да ти обясня какво точно се случва като на малко дете. Явно на тия им е много бавна камерата та пропускаш някой неща.

PyroVeso:
Е-е-е, па бат' Мишо! Ти па да сложиш само солчица в манджата... Не можа ли нещо по-екзотише така?! Тури бариев хлорид да се попикае младежта от СЕ!

Pegas:
Интересното е ,че става въпрос за свръхединична технология.
с 300 вата пламък се отдавала 2-2.5 киловата топлина/енергия

Някой ще качи ли снимка на схемата,моля!

п.п. И как може да е толко просто СЕто а на хората отново да им повишът тока,кой трябва да поеме ОТГОВОРНОСТ,БАН?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия