Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (137/147) > >>

Pegas:
Може ли някой направил схемата да заснеме как изглежда,за да може такива неграмотни като мен да я репликират!Благодаря предварително!

PyroVeso:
Pegas, абсолютно безсмислена схема...
Гори, ама не водата, а водородът, отделен при електролизата на водата.
Ако имаш някакви соли, разтворени предварително във водата, то техните йони оцветяват получения пламък в съответстващите им цветове: натрий - жълто, калий - червеникаво-виолетово, мед и бор - зеленикаво, електриково до синкаво, калций - керемидено-червено, стронций - ярко червено, барий - наситено зелено...
Същите "ефекти" обаче можеш да получиш и ако разтвориш съответните соли в спирт и го запалиш...

nizo:
PyroVeso, в грешка си. Първо, трябва да отчетеш, че да нагряваш вода с нагревател е един процес, а да правиш плазмена електролиза е друг процес. Не може да казваш, че е едно и също, защото не е. По мое мнение в плазмената електролиза възниква повече топлинна енергия поради кавитация. Както знаеш, горенето на водорода е имплозия. Т.е. когато HHO балончето имплодира под вода, там освен химическия процес възникват и поредица шокови вълни, тези шокови вълни затихват поради триене на водните молекули и затова се отделя повече топлина, спрямо обикновен нагревател.

Да се възползваме от чудесата на Youtube, където хора са ни заснели процеса с високоскоростна камера:

https://www.youtube.com/v/E5rGFZWQfzk

Искам да отбележа за най-малките, много да внимават в картинката, особенно когато балона се свива! Какво виждаме там, деца ... даа, балончето светва пак.  ;)

Pegas:
г-н Низо,вие сглобихте ли схемата?Ако да,бихте ли я снимали и показали тук в форумо, за да я сглобя и аС ?!

krasias:
nizo, ти ще ме умориш от смях, ми гледай ти преди да даваш дълбокоумни заключения. Тия пиратки дето ги гърмят или са некачествени или се намокрят леко от водата та затова има повторно просветване при свиване част от барута доизгаря със закъснение и това много ясно се вижда, ама нали трябва да има нещо странно та да вървят клиповете, гледанията и паричките.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия