Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (82/147) > >>

RUS:
Владимир Димитров синтеза на волфрама (волфрам  като електрод)  в по-тежък елемент от реда по менделеевата таблица отива към рений и осмий.
Рений и осмий  са  токсични  елементи.Повече внимание и предпазливост няма да са излишни.
Михаил Кузмов - моля направете разлика между ядрен синтез (сливане на ядра) и ядрен разпад ( радиоактивни елементи).

владимир димитров:
 RUS Не  използвам Волфрам,   затова и споменах ,че много проблеми са решени..
Може да бъде проверено с Гайгеров брояч...

h2motor:
Владимир Димитров, RUS ти споменава за токсичност а не за радиоактивност. Реакцията която се извършва в Слънцето не е възможно да се осъществи без високо налягане при което водородните атоми са близо.Могат да се приближат ако са абсорбирани в кристалната решетка на никел и в нея да бъдат атакувани с високата температура на волтовата дъга. Слънчевата материя се състои от водород и хелий.

GreenHulk:
Само аз ли си мисля, че 200-та вата са нужни за стартиране горенето на водата, а изхода от 2000 е от нейното горене ( и може би други процеси)
В случая не става въпрос за безгоривен генератор, тъй като водата в случая е горивото.
Според мен е хубаво да се сметне и какво количество морска вода съответства на нефта, използван ежедневно на Земята и какво ще стане с планетната екология за 50-100 години горене, щото в Природата има кръговрат, а без вода...

juliang:

--- Цитат на: GreenHulk в Октомври 11, 2015, 09:11:57 pm ---Според мен е хубаво да се сметне и какво количество морска вода съответства на нефта, използван ежедневно на Земята и какво ще стане с планетната екология за 50-100 години горене, щото в Природата има кръговрат, а без вода...

--- Край на цитат ---
Какъв смяташ че е продукта от горенето на водата в инсталацията на В.Димитров? Аз залагам че ще е вода, т.е. водна пара, която пак става на вода.
Ако е така ... аз лично се сещам колко ще е КПД-то на тая система... Щото да "гориш" вода и на изхода да получаваш отново вода ... аз лично не бих го нарекъл точно "горене".
Ако обаче продукта от горенето не е водна пара тогава проблема с това "какво точно съдържа продукта на горенето и дали той е безвреден" става наистина сериозен.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия