Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (19/103) > >>

az_skeleta:
Понеже задната част на лунатасе върти с по-голяма скорост от предната, при премахване на силите коята я карат да се върти около земята, няма начин да не се завърти около оста си. Ако не вярваш вземи един прът, завърти се яко с него и го пусни.

Не мога да намеря къде бях чел за 5,45. Обаче, нали не си представяш куршум който летейки, описва траектория в вид на спирала??? Какво ще улучиш в тоя случай?

Понеже никой не знае структурата на земята(кухини, скали, плътност и т. н.) ти откъде си сигурен че мислената ос на въртене преминава през центъра на тежеста? За да няма ексцентрик, земята трябва да е идеално кръгла. само че с тия планини не ми изглежда възможно. Струва ми се че плътността на водата е по малка от тази на скалите. Тогава какво балансира водата? При едно ротационно движание, тя би трябвало да е по върховете, а не там където се намира в момента. А кое я кара да отива в най ниските точки. Едва ли е баланса за който говориш.
 Едни такива въпроси имам които все без отговор остават.

ПП. Мдааа, грешката е моя. Наистина трябва въртенето около земята и около оста да са в една и съща посока. СОРИ!!!

Иван Димов:
   Атос, ако караш автомобил по окръжност и изведнъж попаднеш на заледяване, ще се движиш не само праволинейно, но и ще се завъртиш. Правил съм подобни експерименти през зимата и си е точно така. https://www.vbox7.com/play:35fe0a91
   Затова като поднесе колата в завой, воланът се завърта в обратна на завоя посока за да се спре въртенето и така се озоваваш в насрещното платно.

edin:
Защо всичко се върти. Моето виждане за нещата.
Просто Е (ужким)! Защото всичко Е вълни. Добре е анимирано тук https://www.youtube.com/watch?v=Q55T6LeTvsA

Иван Димов:
   Ами я си представете, че материята е просто завихрен ефир. С други думи, ако нещо спре да се върти, спира да бъде материя и става просто ефир. Елементарните частици са просто вихрови обекти (солитони). Кой го знае какво е, пък може да е нещо друго. :)

hyparh:

--- Цитат на: Иван Димов в Юни 14, 2018, 09:35:18 pm ---   Ами я си представете, че материята е просто завихрен ефир. С други думи, ако нещо спре да се върти, спира да бъде материя и става просто ефир. Елементарните частици са просто вихрови обекти (солитони).

--- Край на цитат ---

Ванка, това отдавна го дъвчеме :) Етерните теории представят нещата именно така.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия