Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (10/103) > >>

hyparh:

--- Цитат на: mind в Юни 11, 2018, 04:41:31 pm ---Аз скала не съм коментирал, ама като стана въпрос, би ли ни информирал каква е мерната единица или по-просто: Ако аз се намирам на някоя светло синя зона, да речем съответстваща на -40 на скалата, какво трябва да очаквам?

--- Край на цитат ---

Нищо. Тези гравитационни аномалии (т.е. изменения в силата на гравитацията) са изключително малки и няма как да бъдат усетени.

Аtos:
От човек - да, така е ;)
Установено е обаче, че в доста от пустините, пътищата, от където минават камилските кервани, криволичат! На някой някога му е хрумнало да си зададе въпроса - защо, след като пустинята в тези зони е "равно поле"?
Оказало се, че точно по трасето на "камилските" пътеки гравитацията е по-слаба. Животните, носейки товара си, сами си избирали пътя, облекчавайки бремето си по този начин :D

Радико:
Господа колеги.
Отново накарахте темата да направи салто и да застане в  стойка на глава. Космологията гледа нагоре а не надолу в краката си. За последните няколко поста би била по достойна една нова тема с името "Геология" а не космология.

MTM:
Колкото си по нависоко, гравитацията е по-слаба. Така, че за пустинята и камилите, не вярвам.
А за облите планети, че се гледат с телескоп. Не  за релефа.

Радико:
Не вярваш ама е така. Ако те интересува защо, отвори тема геология и да го дискутираме там.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия