Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (9/103) > >>

mind:
С 11км. Марианска падина и 9км. Еверест на фона на 12000км. диаметър на Земята.... що за кретенска анимация.... и то постната от кого?

Аtos:
Анимацията е силно преекспонирана, разбира се, но онагледява истинската форма на Земята!
Скалата, естествено не показва метри, на кой може да му хрумне подобна идея? Скалата е гравитационна!
Но...както винаги, някои се хващат като удавник за сламка в конкретиката на дадена подробност, омаловажавайки основната цел на моментната дискусия!
Още - ако Земята (хипотетично) си промени оста на въртене с повече от 30-40 градуса, елипсоидът на световния океан ще залее области, които сега са доста над "морското равнище", а други ще "изплуват" от дълбините!
Да, гледайки тази симулация ни се струва невероятно да е така, но не отчитаме факта, че сме свикнали да мерим всяка височина именно от нивото на "морското равнище" - приели сме го за база! Но тази база е елипсоидно изкривена - тя не е идеална сфера!

ndm:

--- Цитат на: hyparh в Юни 10, 2018, 12:25:18 am ---Марс ще бъде особено привлекателна мишена през следващите два месеца, понеже ще се приближи до нас максимално. Последното такова сближаване е било преди около 15 години. Добре се вижда полярната шапка, както и други детайли по планетата.
Сатурн не е със съвсем натурален цвят. Тук си поиграх с CMYK цветово комбиниране, включващо канали IR+RGB, за изкарване на максимален детайл, който се съдържаше в IR.

--- Край на цитат ---
Детайлирай по-детайлно някои детайли да си направим една спецификация по БДС. За да знаем като се целим следващите два месеца по какво да стреляме. За сатурн не си играй да детайлираш, много е далече и да се целя няма да улуча, и заради по-специфичната цветова комбинация.

hyparh:
Стреляйте по Марс, колега ndm - той и без това ще е на един хвърлей разстояние. Само внимавайте някой да не ви отвърне от там :D

mind:

--- Цитат на: atos в Юни 11, 2018, 11:27:54 am --- Скалата е гравитационна!
--- Край на цитат ---
Аз скала не съм коментирал, ама като стана въпрос, би ли ни информирал каква е мерната единица или по-просто: Ако аз се намирам на някоя светло синя зона, да речем съответстваща на -40 на скалата, какво трябва да очаквам?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия