Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (80/103) > >>

edin:
Нищо не ми завибрира от трите статии. Може пък да съм повреден 8)
Единственото интересно за мен, беше твърдението, че 3Д матрицата пропада сама, което е в корелация с падащата вълна на планетата и наближаващия край на играта в 3Д. Това, че се виждали НЛО-та и др. странни неща, хич не ми се връзва. Тези неща са виждани и преди много години.

Аtos:
Според мен се има в предвид зачестяването на "странните" явления, не  че сега ги има, а преди много години ги е нямало.
И е нормално в миналото също да са се наблюдавали НЛО, нали попадайки в 3D матрично пространство, би се виждала 3D проекцията им под "определен ъгъл" (не точно понятие).
По-интересно е наличието на елфи, тролове, феи, гномове, горски духове, самовили, русалки и прочее други необичайни същества, за които фолклорите във всички точки на света говорят. Напълно възможно е и динозавърски видове още да съществуват, по тази логика. Аз смятам (както посочих вече), че ако някой ни "хвърля по върбите", би опитал далеч по-плавен подход, за да "хване дикиш", а не да срещне брутално отрицание.

Когато вече не можете да прикривате истината, покажете им докрай реалните факти. Те сами ще откажат да ги приемат и да повярват в тях. По този начин истината ще се митологизира, ще се обвие в мистична мъгла и никой няма да знае кое е реално и кое - измислица. По този начин, обществото само ще контролира себе си! Чрез вярванията в "здравия разум", всички инако мислещи или "виждащи", ще бъдат обявени за луди или лъжци и ще срещнат всеобщ присмех или изолиране от обществото!

hyparh:
Epwpixieq-1, мерси за линка, но аз продължавам да имам проблем с преглеждането на тези страници - горе в зъбното колелце пак липсват тези опции :(

След като спомена за връзка между инерцията, електрическото и магнитно поле, ти препоръчвам да прегледаш Chapter 8 - "New insights into the nature of matter, inertia and the ethers with an introduction to the meaning of Planck's constant" стр. 95 от книгата, която качих в тази тема (последния пост): http://mazeto.net/index.php/topic,1946.30.html

Габриел Липман открива, че заредено тяло оказва по-голямо съпротивление при ускорение, отколкото електрически неутрално (последното е по-скоро условно, понеже всяко тяло има някакъв заряд, т.е. разликата е в степента). Липман нарича това явление "Инерция на статичното електричество". Ироничното е, че получава Нобелова награда за съвсем друго доста по-незначително нещо, а това голямо откритие потъва в забвение и не се доразвива.

Инерцията се явява нещо като свързващ фактор между електрическото и магнитното поле. Всъщност без инерция каквито и да било силови проявления не могат да съществуват. Кинетичната енергия на заряд в движение се проявява чрез неговото магнитно поле. Последното възниква за сметка на електростатичното, за да се спази закона за запазване на енергията.
Инерцията на едно тяло зависи от способността му да генерира магнитно поле, когато се приведе в движение. От което следва, че инерцията е зависима от тоталния електростатичен заряд на едно тяло.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: hyparh в Юли 09, 2018, 03:31:29 pm ---Epwpixieq-1, мерси за линка, но аз продължавам да имам проблем с преглеждането на тези страници - горе в зъбното колелце пак липсват тези опции :(

--- Край на цитат ---

Нямам представа защо се получава така. Свалих книгата и отрязах статията.

hyparh:
Изключително сходни са нещата и двамата автори стигат общо-взето до едни и същи изводи. Единствената разлика е, че авторът от твоята препратка твърди, че образувалото се магнитно поле около електростатично заредено тяло (проведено в движение), се формира без да се черпи енергия от самото електростатично поле. Което всъщност би било още по-хубаво.

В посочената от мен книга механизмите за възникване и взаимодействие между електростатични сили и магнитни полета, са разяснения до най-малкия детайл (на етерно ниво).
Има засегнати дори методи за замаскиране електростатичните сили на всяка една градивна частица на материалното тяло, при което то ще бъде лишено от инерция.

Препоръчвам ти:
"The Nature of Electrons, Protons and Electrostatic Forces" - стр. 115

"Atomic Structure and the Nature of Magnetic Fields" - стр. 127

Сигурен съм, че ще ти бъде интересно и ще навържеш няколко нови нишки :)
Авторът въвежда някои нови концепции (основно т.нар. меки частици), които на пръв поглед може да изглеждат стряскащи и човек на първо четене да ги отхвърли, но всъщност се оказва, че тези концепции обясняват чудесно широк спектър от природни проявления и то с учудваща лекота.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия