Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (70/103) > >>

hyparh:
Напълно подкрепям Атос в горенаписаното. Отношенията са сложни и си има определен ред и правила, които са установени и се спазват.
Овцете за стригане няма нужда да бъдат запознати с тези неща и, ако все пак някоя се запознае (макар и отчасти), тя бива заклеймявана като конспиратор, луд и т.н.

--- Цитат на: atos в Юни 27, 2018, 12:06:54 pm ---Хипарх, на мен друга мисъл ми хрумва - дали е възможно Луната да няма собствено магнитно поле, а да е предизвикано/породено от близостта и със земното магнитно поле? Подобно на парче стомана, в обсега на магнит?

--- Край на цитат ---

На мен също това ми мина през ум и е напълно възможно това да бъде индуциран магнетизъм.
При положение че, приведеното в движение електростатично поле е причина за магнитното, от тук следва един много интересен извод... Когато Слънцето ни бомбардира с всякакви заредени частици, е прието че по този начин магнитният ни "щит" се подлага на изпитание и в процес на извънредно мощно изригване, някой път може и да не издържи. Но! Може да се окаже, че тези заредени частици допринасят за увеличаване на общия атмосферен ел. потенциал. От това следва, че колкото по-мощно е слънчевото изригване, толкова по-мощно ще бъде и нашето магнитно поле (един вид заредените частици го подхранват) - съответно щитът няма как да поддаде до степен настъпване на глобална катастрофа.

alan:

--- Цитат на: atos в Юни 27, 2018, 12:06:54 pm ---В нашата Галактика има стотици цивилизации. ...... Контактите са сведени до управляващите на Земята и това не се оглася!
Защо не се оглася?

--- Край на цитат ---
atos, моите уважения, ма как разбра за другите цивилизации? Щот по радиосигнала не отговаря никой, явно по друг начин комуникират тез зелени кретенчета, SOS-а не им е ясен.... Аааааах тяхната майка сахиб  ;D

пп. Писали сме заедно със hyparh, напълно подкрепям, бъзика си остава за моя сметка  ;)

Аtos:

--- Цитат на: alan в Юни 27, 2018, 12:43:21 pm ---atos, моите уважения, ма как разбра за другите цивилизации? Щот по радиосигнала не отговаря никой, явно по друг начин комуникират тез зелени кретенчета, SOS-а не им е ясен.... Аааааах тяхната майка сахиб  ;D

--- Край на цитат ---
Ами...освен мен и други явно са "разбрали" ;D
Посочил съм го в пост « Отговор #24.
А за останалите подробности - който се интересува, научава!
То е както...да се интересуваш от живота на филмовите звезди, примерно. Аз не се интересувам и не знам подробности от личния им и професионален живот, за мен те са само лица от екрана! Със същия успех мога да започна да оспорвам, че са виртуални личности, натрапени ни от филмовата индустрия.
Но ако се интересувам (примерно съм амбициран студент-филмово изкуство и режисура), ще съм в час със всички тези неща, въпреки, че пак ще съм принуден да отсявам плявата (жълтите новини) от зърното!

П.П.Странно, но и аз имам усещането, че филмовите звезди не биха ми отговорили на на "радиосигнала" или на телефонно обаждане, що тъй се получава...? Явно не са истински ;D

alan:
Ами сигур не пускаш правилния код сигнал, виж - пусни до Бургас и
веднага "вектора" ще се отзове със сигурност, мислейки че става нещо около него.  ;D

Не намесвай лични отношения в принципно разисквани въпроси, колкото и да те "сърби"!/А/

ndm:
Най ми харесват филмите за ну погоди, исках да кажа, ну для МКС. За ракетите съюз 30 и незнам си колко, и за совалките. Ми евала на пичовете от МКС, всичките в зряла космическа възраст, е тук там има някой младок новобранец, но това е щот трябва да има знапред кадри. А най ми харесват директните предавания, кога се скачват, както се казва дъхът ти секва в момента на (с)качването, и то директно гледаш. Много е важно кога гледате директно да следите показанията на уредите. Те са в реално време и отразяват действителната обстановка на самата станция и скачащите в нея твари. Така можете да придобиете реална представа за какво става въпрос, от първоизточника. Но те,  ми се струва крият нещо, нещо което се случва далече след 36 000 КМ  от тяхното геостационарно стоене с 27 000 КМ/Ч около Земята, но така и никой не е изкопчил ни дума ни вопъл ни стон от тях, какво има зад тридесет и шестте хиляди километра.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия