Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (7/103) > >>

Vector:
Някоя плоска планета да си срещал тъдява?
За един приятел питам..

hyparh:
Не, Vector, плоски планети не съществуват... вервай ми :) Тази сутрин като отстъпвах нощна смяна, един колега пак започна да ми надува главата как така водата в моретата и океаните си стои там без да изхвърчи в космоса заради центробежните сили. Не мога да го убедя, че гравитацията превъзмогва тези сили. Той си е втълпил, че Земята е плоска и водата не се разлива от нея, щото по ръба имало огромни ледени глетчери, които й запречват пътя :D

Вселенските обекти, които може да се каже, че се развиват в плоскост, са галактиките (които са започнали развитието си от обикновена слънчева система като нашата). Планетите и звездите са сфероиди, т.е. не идеални сфери, а леко сплеснати откъм полюсите. Степента на сплеснатост варира според скоростта на ротацията.
Качвам пак последната снимка на Юпитер, но обърната на 90гр., при което най-добре се вижда тази сплеснатост.

Радико:
Векторе, Ако този твой приятел държи да види нещо плоско да иде да си снима главата на скенер. Разправят, че имало мозъци, равни, плоски и без нито една гънка. Мисля, че от там идва на принципа на подобието тази нова вяра в плоската земя.

hyparh:
Много точно казано  :D :D
Направило ми е впечатление, че веднъж внедрила се "плоската земя" в съзнанието на жертвата, после няма изкарване... Мощен егрегор!

ELPUNTO:
Преди няколко дни NASA пусна съобщение, че марсоходът КУРИОСИТИ е открил
органични съединения в скалите на Марс.Според специалистите на  NASA, този
факт означава, че на Марс е имало или има биологични форми на живот . . . .    ???      ???   

Може ли някой да даде кратка справка за атмосферата на Марс, хим. състав, температура и пр.
или какви са условията за съществуването на биологични форми на живот на Марс ?
Повтарям, става въпрос само за живот в биологична форма.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия