Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (57/103) > >>

Аtos:
За цопването май си прав...
Но по-скоро приличат на "цопване" в повърхностен полутечен слой, под който има твърд пласт, иначе нямаше да са толкова плитки...или щяха да се затворят бързо след удара.
А някои други приличат на плоски пъпки, с ниво над повърхността, сякаш метеоритът е потънал, очертал е ръбовете на кратера, а самият кратер се е запълнил чак до горе?

Радико:
https://www.google.com/search?client=opera&q=Умуамуа&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
Те това е
hyparh Аз си мисля, че дори и да не е била полутечна масата отдолу то в момента на удара е станала такава.

Аtos:
Радико, четох го това преди малко.
Да ти кажа право...прилича ми на дораздута от журналисти сензация! Докопали са се до някаква информация, но е била доста оскъдна и за да е атрактивна "новината", започват по малко украси и собствени интерпретации.
Не се споменава нито траекторията му, нито скоростта му, а това са ПЪРВИТЕ неща при засичането на астероид.
Имаме само анимирана "снимка" (която повечето зяпачи смятат за реална - бъди сигурен в това).
Не се споменава как, аджеба, разбраха, че покритието му е органично, нито как са го измерили, че е 50 см.?

Аtos:
Хипарх, хрумна ми доста налудничава аналогия....
Знаеш ли технологията на най-новите бронежилетки? Или на бронираните автомобилни стъкла?
 Между няколкото пласта устойчив материал има флуид с гъстотата на пчелен мед, който се втвърдява при пробойна! Изводите не смея още да ги споделя...

Радико:
Това, че покритието е органично може да бъде еднозначно определено при спектралния анализ на светлината идваща от обекта. Ако повърхността му се състой само от 2-3 съединения или елементи е възможно точното им определяне от много по големи разстояния.
Понеже по горе споменахме Спилбърг, да се върнем за малко при него.
Капитан Соло си лети в мждузвездното пространство и дреме нещо барабар с целия екипаж. Поради това пропуска появата на, да речем малък самотен астероид който удря кораба му странично и примерно откъсва парче от него разхерметизира го напълно и така нататъка. Абе трагичен край на капитан Соло. Какво се случва обаче по нататък с кораба и тленните останки на Соло и екипажа?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия