Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (55/103) > >>

hyparh:

--- Цитат на: Радико в Юни 21, 2018, 07:42:48 pm ---А някой от колегите притежаващи телескопи може ли да направи прясна снимка на това странно образувание на луната.

--- Край на цитат ---

Кое му е странното?

Радико:
Ааа за мен не е странно, така излиза от думите на атос.   Аз имам подозрения, че снимката е малко обработена за да се усили внушението.
Аз лично споделям възгледите на атос по въпроса, но с едно наум:
Всичко по въпроса се хиперболизира, преекспонира, изопачава, сигурно има още подходящи думи. единственат цел на това е да се даде възможност за изява на идиотите за да може болшинството да си каже:
 Глей ги тия идиоти. Дори и за хората които са се добрали до някоя малка истина по въпроса.

Bat_Vanko:
hyparh, едно изключение не отхвърля факта че температурата се повишава с 1 градус на 100 м дълбочина. А и за тази пещера си има много просто обяснение: близостта с Черно море и неговият охлаждащ ефект.
Говорим за милиарди кубически километри въздух от вътрешността нагрят до температури над 200 гр. Тази енергия би предизвикала не едно локално затопляне на водата с 10 градуса над околната температура, а буквално завиране на воден обем равен на този на Черно море.

Радико:
Не Бат Ванко обяснението е много по просто. Написано е на сайта:

--- Цитат ---Абхазия, област Гагра, долината Ортобалагин, вход на височина от 2 256 м
--- Край на цитат ---
Какви жеги може да очакваш на такава надморска височина  Това е по високо от хижа Алеко на Витоша. А и освен това се получава, че най ниската точка е стотина метра над морското равнище.

Аtos:

--- Цитат на: hyparh в Юни 21, 2018, 07:37:35 pm --- В центъра има типично възвишение за кратерите, което се образува от противосилата при удара.
"Лъчите", които се образуват около по-големите кратери, представляват ивици прах, който се е вдигнал на много километри височина при удара, след което се е разстлал по този начин.

--- Край на цитат ---

Дай да видим и "типичното възвишение" при земни кратери?
Възвишение в центъра на кратер може да има само когато под известен слой прах и камъни има далеч по-твърда основа! С други думи - когато метеоритът РИКУШИРА!
Километри прах, казваш...ма това са много километри, бе :D
Ужасно много, десетки хиляди....а и на местата на тези "ивици", прахът би следвало да е десетки километри дълбок, за да се вижда от Земята, така ли е според теб?
Освен това, трябва да е някакъв специален прах, че да отразява в пъти повече светлината?

Това звучи много по-невероятно някак...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия