Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (48/103) > >>

hyparh:
Човек...  ;D Предполагам на доста хора е минало нещо такова през ум (на мен ми заприличаха на гърло), ама ти направо си изтипоса снимките :D
Е, поне нагледно се вижда, че венерианските дупки са дооста дълбоки ;)

mind:

--- Цитат на: hyparh в Юни 20, 2018, 03:08:45 pm ---... (на мен ми заприличаха на гърло)...

--- Край на цитат ---
Еми тя едната е на хранопровод и щом не можеш да я познаеш, как очакваш аз да позная,
че това е венерианска дупка, а не кучешки задник  ;D

ndm:
juliang, само ти споделяш точни данни, дай някаква методика за определяне точността на числото, за да може всеки който се съмнява да го провери.

--- Цитат на: juliang в Юни 20, 2018, 01:21:24 am ---И още едно нещо - масата на Земята е около 600 000 000 000 000 000 000 тона. Тази маса може да се провери и не е изсмукана от пръстите.

--- Край на цитат ---

juliang:

--- Цитат на: ndm в Юни 20, 2018, 03:43:13 pm ---juliang, само ти споделяш точни данни, дай някаква методика за определяне точността на числото, за да може всеки който се съмнява да го провери.

--- Край на цитат ---
За съжаление е намесена една константа, която може да се измери само с много точни уреди и на практика е неизмерима в домашни условия. Но е проверена многократно от 18-ти век досега от много учени. Универсалната гравитационна константа е 6.67х10-11 нютона, и изразява силата на привличане на два точкови обекта тежащи по 1 килограм и намиращи се на 1 метър разстояние. Оттам нататък можеш да сметнеш как Земята привлича тежест от 1 килограм за да й придаде ускорение от 9.81 м/сек2 и оттам да сметнеш теглото на Земята.

Михаил Кузмов:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B5%D0%BC%D1%8F
таблицата в дясно

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия