Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (41/103) > >>

edin:
Шуманът си е както преди и изобщо не се е променил. Груби манипулации. Потърсете къде го измерват и ще се убедите сами. Гледайте основния тон, а не хармониците, които са основата на псевдо конспирациите.

Аtos:
merlinbg, симулаторът е интересен, въпреки, че никъде в него не е зададено и въртенето на самата Земя около себе си (поне аз не открих подобна симулация).
Да, ако Луната (или който и да е орбитиращ обект) не е с изместен център на тежестта, при подобно положение - "изключване" на гравитацията, би си съхранил инерцията на слабо въртене. Но когато е "насилствено" държан в позицията на луната, инерционния момент на въртене не е негов собствен, а предизвикан. При внезапно премахване на причините, които предизвикват подобен момент, би следвало и самият момент да изчезне.
Ако приемем симулацията за абсолютно вярна, трябва също да приемем, че Луната няма изместен център на тежестта и невероятно съвпадение е, че е постоянно с едната си страна към нас. Ако пък са заложени данни за изместен център - би следвало, отдалечавайки се от Земята, да се върти ексцентрично, а това не се наблюдава.
Дали съм прав или не, това не е от толкова голямо значение за мен (т.е. не държа толкова да изляза прав, а да обясня начина ми на мислене), понеже понякога неща, изглеждащи на пръв поглед абсурдни, се оказват правилни - пресен пример...предположението на МТМ от вчера. Дано никога нямаме шанс за директна проверка ;D

--- Цитат на: mind в Юни 19, 2018, 12:59:11 am ---И кое ще се промени на вектора, посоката или големината... да не 'земе да олекне?

--- Край на цитат ---
Ще се променя в малки граници ъгълът му на действие:

което в добавка към инерционния момент на въртенето и би предизвикало една доста интересна траектория. Когато гравитацията и инерцията на центъра на масата съвпаднат (резонанс), отклонението и ще е по-голямо, когато се разминат - по-малко. Нещо като опитът с различните махала, вързани за едно въже, само че по линейна траектория.
Ако такава съчма се пусне свободно да пада, тя рано или късно ще се ориентира с по-тежката си част надолу, без значение как и колко е завъртяна преди това. Единственото условие е да и се осигури достатъчно време на "падане", което в земни условия е невъзможно.

mind, със зъбене едва ли ще се стигне до истината :D

За мен най-интересен е въпросът - Дали Луната е изкуствен обект? Затова започнахме тази "Лунна епопея" (поне аз), отклоняването в други посоки понякога е забавно, но е уморително...

Михаил Кузмов:
Не edin, за основният резонанс става въпрос! Хармониците се променят според условията. А условията винаги са променливи.
Къде се мери този резонанс? Ако знаеш дай инфо. Мен това живо ме интересува.

hyparh:

--- Цитат на: atos в Юни 19, 2018, 01:10:47 pm ---За мен най-интересен е въпросът - Дали Луната е изкуствен обект? Затова започнахме тази "Лунна епопея" (поне аз), отклоняването в други посоки понякога е забавно, но е уморително...

--- Край на цитат ---

Това май може да се провери само със сондаж или навлизане в някоя от кухините, имащи вход на повърхността и водещи към кой знае колко дълбоки подлунни галерии. За тези кухини се смята, че са лавови тръби, останали от времето на активна вулканична активност. Ако последното е вярно, следва, че Луната е естествен обект.

Може би е тук момента да драсна някои шокиращи нещица, а пък всеки да ги възприеме по свое усмотрение :)
Според източник на информация (същият, от който преведох и цитирах текста в отг. #479 в темата за етера), ние се намираме в най-неизгодна позиция, понеже живеем на повърхността на Земята, където условията за живот са сурови и енергиите като цяло са много различни от тези дълбоко под земята. В гигантските пещери на десетки и стотици км под земната повърхност организмите се възползват от идеалните условия и живеят много стотици години, разгръщайки пълният си потенциал. Примерно гъбите там не са краткоживущи изтърсаци, каквито сме свикнали да виждаме, а стават огромни като вековни дървета, като всяка една част от тях е ядивна без опасност от отравяне. Вкусът им е доста по-различен и богат, наподобяващ плодов. Това пълно разгръщане на жизнеността важи и за растенията и животните, обитаващи тези места.
Всичко това е възможно благодарение на слънчевите енергии, които от агресивни на повърхността, се рафинират и видоизменят много (с понижаване на честотите и подобряване в качеството си да поддържат живот), прониквайки през километри скална маса. Осветеността в тези пещери идва отвсякъде, т.е. няма точков източник и сенки - голяма част от ВЧ слънчевите енергии вече са спаднали до видимия диапазон. При определени условия основните (за нас) цветове от видимия спектър, там се разлагат на богата гама от подцветове, невиждани на повърхността. При достатъчна дълбочина звукът също започва да се разпространява по по-различен начин.

На повърхността на Земята ние влизаме в ролята на вързано на двора куче, подложено пряко на всякакви неблагоприятни условия, а стопаните си стоят на комфортно вкъщи (респ. в земните недра). Представяте ли си? А ние си мислим, че тук е Ок за живеене :)

Най-интересно става при доближаване сферата на безтегловност, която се намира на около 1000км дълбочина.Тогава рафинираните лъчения и енергии наоколо стават толкова интензивни, че организмът няма никаква нужда от храна и вода, като постепенно дишането и сърдечния ритъм спират. Организмът вече няма нужда от извършване на неволните ритмични движения, които го поддържат жив на повърхността. Кръвта, и въобще целият организъм, вече е пренаситен с жизнена енергия от околната среда (принципът е подобен на утоляване на жаждата при престояване по-дълго време във вода) и по този начин може да разгърне пълния си потенциал за живот от стотици и дори хиляди години.

Тъй че... Който има желание за 1000+ години живот, да се спуща надолу през някой от входовете :D

az_skeleta:
 hyparh, ти хубаво го цитираш тоя образ, но я се замисли... Каква е целта на живота? Защо в края на краищата е ограничен изкуствено до това което имаме? Защо в пещерите не се рафинира слънчева светлина, а това да е възможно на стотици километри навътре?Какво значение имат гъбите на 100км. дълбочина, като ти живееш на повърхността? Въобще какво значение има космоса за целта за която сме тук? и т. н....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия