Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (5/103) > >>

Аtos:
Именно,Хипарх!
За експерименти в тази насока,от който и да е от нас мисля,че е непосилна работа,но навързването на нещата е това,което ме вълнува :)
Затова ползваме и разсъждаваме над експериментите на хора,които са успели да си го позволят.
Доста е трудно да редиш пъзел с липсващата по-голяма част от него,особено ако не знаеш как трябва да изглежда крайната картинка.При всички положения трябва да се разполага с информация-МНОГО ИНФОРМАЦИЯ!
Извинявам се на съфорумците за "избухването" си,но желанието ми беше да получа и други мнения,основани на размисъл над посочените тези,не безусловно отхвърляне или безусловно приемане.
Дали пък сега някой разбра какво искам да кажа?
А лично моите предположения и връзки съм ги изложил в предишния си пост,заедно с вече установените неща,а именно:

"тази вселена може да бъде "възстановена" в пространство,което отговаря на нашето!Може да бъде и се възстановява и в нашето,но в безброй времеви отрязъци,които "наредени един до друг",образуват това,което приемаме за ХРОНОЛОГИЯ на събитията".

Просто питах-какво мислите за тази трактовка???Доколко ви се струва допустима или нереална,има ли разрез с вашата логика и т.н. не да ми излизате с готови решения-така е или не е така,защото не може да бъде...

piton2012:
     atos, наистина ли се интересуваш  от чуждите мнения или само от тези, които на теб ти харесват? Знаеш ли, идиотската идея за триъгълника не ми дойде. Не е моя за съжаление. Но тя произлиза от един идиотски космогеничен принцип който гласи:" В която и точка да се намира наблюдателят, той ще констатира едни и същи средни характеристики на Вселената, червено отместване на спектралните линии". Така, че аз не намирам проблем в триъгълника. Само, че ти зададох въпрос, и ти като нямаш отговор от БАН и вести.бг, ми отговаряш с въпрос.

--- Цитат на: atos в Август 20, 2014, 02:36:47 am ---Знаеш ли,че според наличните ни технологии е изчислено,че след 140 години ще сме в състояние с компютри да създадем ИЗКУСТВЕНО ТРИИЗМЕРНО ПРОСТРАНСТВО,сещаш ли се какво значи това,а?
А как мислиш,дали по-напредналите от нас,не са с хилядолетия напред в тая област?"Матрицата" говори ли ти нещо?
Или пак,воден от арогантност,ще ми кажеш,че други освен нас няма,а?
Всяка черна дупка е изход от вселената ни-в друго измерение на пространството,в друга вселена!Всеки хипотетичен център на раздалечаване на звезди и галактики е "извор" на черна дупка от друга вселена в нашата,кое не разбираш?При преминаването на материя(енергия)от съответния свят оттам се отпечатва информационна матрица на ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА по повърхността на черната дупка.
Та ти сигурно и лист на Мьобиус даже не знаеш какво е,аз те карам да си представиш отворена затвореност...
Магелановият облак ти го дадох за пример просто,да видиш,че има двоен образ.И как ти хрумна идиотската идея,че по триангулиране нещо щяло да бъде на две места едновременно,поне по известните ти закони?
Сега ще ви разкрия нещо,което двамата явно не знаете:
Всичко във вселената е на всички места ЕДНОВРЕМЕННО!Всяка една молекула Е всяка друга!
Не,че е свързана с нея,не,че нещо друго...всичко е едно цяло и то не в преносния смисъл.
Казах ви,че няма да ме разберете...отчасти,защото бихте се ужасили от подобна идея,възприемайки я безпрекословно!Но по-големият проблем е ограничеността на разсъжденията ви!
Ето едно доказателство-разисквайки тази тема,аз допускам теории на базата на проверени неща,като в същото време се и съмнявам в тях,вие обаче сте си навили едно на пръста и...дотам!
Тъмната енергия и тъмната материя са различни проявления на пространството.
Всеки един атом носи в себе си информация за цялата вселена като на хард диск и тази вселена може да бъде "възстановена" в пространство,което отговаря на нашето!Може да бъде и се възстановява и в нашето,но в безброй времеви отрязъци,които "наредени един до друг",образуват това,което приемаме за ХРОНОЛОГИЯ на събитията(хронологията да не се бърка с времето като понятие в абсолютния смисъл)!

--- Край на цитат ---
   Ще ти добавя едно "браво", че си прочел за принципа на неопределеността, но то е малко от онази рубрика "Това го знае всяко хлапе". Иначе звучи много научно и това -"Според наличните съвременни технологии след незнам колко си години, /когато никой от пишещите тука няма да е в състояние да го види/ щяло да се случи еди си какво. На някои места си противоречиш сам, като с този Магеланов облак ме питаш , как така ще се намира на две места едновременно и след това веднага казваш, или по точно ни просветляваш, че всяко едно нещо се намирало навсякъде. А всъщност този облак, както и многото други си се намират там където са и поглъщат част от видимата светлина, което води до парадокса на Олбърс, "защо небето е черно?". Споменаваш и за Черни дупки, а сигурен ли си, че съществуват? Другото измерение какво е? Друга Вселена?
   Дали механичните вълни се разпространяват като светлинните? Разбира се, че не. Те се разпространяват само при наличие на вещество. А Доплеровият ефект тогава валиден ли е и за светлинните вълни? Не. Но тогава нямаме червено отместване, няма разбягване на галактики, няма разширяване на Вселената, Вселената няма възраст, няма го и "Големият взрив"- термин употребен за първи път не от физиците теоретици, а от радиоводещ на ВВС, който го употребява за присмех.
   Така, че колега може да продължаваш да четеш "научни списания", гледай Дискавъри и се чуди колко пъти е напасвана КОНСТАНТАТА на Хъбъл. Опитай се да разбереш какви сили действат на разбягващите се галактики, така, че най-далечните да "бягат" най-бързо, защото на Земята като изстреляме куршум, той постепенно губи скоростта си. Кой знае, там горе какво се случва, тъмни сили, тъмна материя, безгранични ускорения, Хъбъл и Айнщайн и т.н. Аз не ги разберам тези неща, а и  нямам особен интерес към тях, затова ти давам само някакви различни гледни точки, които не са измислени от мен. И понеже не ми харесва особено тонът ти, ще се опитам да се огранича в тази тема. Няма нужда дори да ми отговаряш.

Аtos:
Piton,ако искаш да водим дискусия-да пиша?
Ако не искаш,да спрем?
Да се заяжда за "противоречия" всеки може,не ми е това целта, да,наистина ме интересува кой какво мисли, не кой какви чужди мисли може да цитира.
Доплеровият ефект не разглежда самият носител на светлината като нещо съществуващо,а акцентира върху свойствата и  при скоростта на движение.И тая теория на Айнщайн за самонагаждането на пространството мисля,че е несъстоятелна!По-скоро ми прилича на самонагаждане към самата теория.Между другото има ли човек,който е наблюдавал доплеров ефект?В реалността?Отговорът е еднозначен!
Колкото до последните космически изследвания,дали ще ги прочетеш във вести.бг,сайта на NASA ли другаде,няма никакво значение,стига да не е жълта преса и да ти носи информация,върху която да мислиш!
И не съм чел никакъв принцип на неопределеността,даже не знам какво представлява?
Щом нямаш интерес към макрокосмоса,защо изобщо пишеш тук?
И не питам за различни гледни точки,неизмислени от теб,А ТОЧНО ЗА ТЕЗИ,"ИЗМИСЛЕНИ" ОТ ТЕБ и останалите?
Защо българинът превръща всяко желание за дискусия в спор,после в наддумване (кой е по-по-най),че и в скандал накрая?

Аtos:
Все пак,за тези на които им е интересно намерих в Замунда чудесна колекция от няколко филма,съчетаващи досегашните последни открития с новите теории и концепции без да ги натрапват,струва си да се гледат:

Beyond The Cosmos  се казва филмът от няколко части е.

Аtos:
Нещо за всички любители на "строго-научния" подход:

https://www.nationalgeographic.bg/?cid=103&article=7522

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия