Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (34/103) > >>

Аtos:
Ами естествено, че не е така, "спъване" има!
Ако ти харесва повече, да го наречем потивопоставяне на сили?
Земята привлича Луната по-силно точно с тази част, която е видима за нас, защото масата и в тази половина е по-голяма! Поради тази причина, векторите, изобразяващи гравитацията(в червено) не са равни! Съответно и резултантните им (в синьо) не са равни, оттам и проекциите им (в черно) също не са равни!
Това ви заблуждава, че след премахването на гравитацията, черните вектори няма да са равни!
Но те ще се изравнят на момента!

Иван Димов:
   Атос, не може да сумираш вектори на сила с вектори на скорост. Това не е правилно. Дори и да има различна гравитация, Луната може да я приемем за идеално твърдо тяло и силите се препредават на цялото тяло. Иначе ще излезе, че тези различни скорости както си ги нарисувал ще пръснат Луната на парчета. И ми се струва, че мислиш за гравитацията като за опън, а аз мисля, че е натиск, който я натиска от тъмната й страна.
п. п. Сега видях видеото на mind - слага край на спора. Ето го същото тук https://www.youtube.com/watch?v=zs7x1Hu29Wc

Иван Димов:
   И тук също в минута 3:50 има кадър по кадър. https://www.youtube.com/watch?v=n-DTjpde9-0

Аtos:
Отговорих вече на въпроса за видеото, защо пишеш, след като не четеш - чукча писател?

Векторите са за скорост, да. Когато единият е по-малък, означава, че нещо му пречи да е като другия. Пречещото нещо е силата, наречена земна гравитация.
Скоростите си ги нарисувал ти, защо да пръснат Луната? Май бъркаш скорост и сила, а?
Да, гравитацията е натиск, центробежната сила е опън, кое не разбираш?
Тези, които ти начертах аз (всичките) са за сила.

Казах всичко, което може да се каже по въпроса, дори и повече...изписах цяла книга за няколко дни.
Ако ще ми опонирате без да вниквате в това, което пиша, ами...спирам да пиша, няма смисъл просто...
Аз ти обяснявам защо е (или не е) така, ти в следващия момент ме питаш - ама как така, е...нЕам нерви вече, който иска - да пише....

MTM:
Диска на видеото се счупи, защото е подложен на много силна гравитация, от Земята. Ако експеримента се направи в космоса, на точното разстояние, при тези обороти, диска няма да се счупи.
  А нали видяхте счупените парчета, как веднага се завъртат.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия