Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Космология
MTM:
Според мен за движението на планетите са виновни. Гравитацията и Антигравитацията , плюс Космическия вакуум.
dmitarp:
забрави да споменеш и оргона, най важното
epwpixieq-1:
--- Цитат на: edin в Юни 15, 2018, 08:54:08 pm ---Там, накъдето са се запътили учените, от векове ги чака, един дзен будист ;)
--- Край на цитат ---
Не ме разбирайте погрешно Будизмът, като течение, има сериозна представа за света ( и няма нищо общо с религия, поне по начин по които ние виждаме Християнството ), и според мен трябва да се предава като философско течение в училищата. Сигурно Дзен будизмът има по-дълбоко виждане към движението на енергия отколкото които и да са съвременни физични постулати, но за съжаление това виждане е на едно макро ниво. Това което посочих от Хевисайд в предишния си коментар, е чиста проба флуидна динамика, и дава някаква представа за това как движенията на микро и макро ниво може да са свързани, понеже, ако има етерен флуид, който протича около всичко, като може би неговите завихряния са израз на материята, по този начин се дава някаква идея как подобна динамика може да се осмисли и евентуално използва.
В крайна сметка, даже и за един Дзен будист, ако не може да използва познанието си за подобряване на здравето си или (например) за преместване на камъни с напевни тонове ( както съм чел ), тоест ако това познание няма реална досегаемост с природата около нас, то тогава всичко си остава теория, а такива можем да си развиваме до безкрай.
MTM:
dmitarp забрави да споменеш и оргона, най важното
Тука оргона не участва. :) трябва му атмосфера, а то е космически вакуум.
Аtos:
--- Цитат на: az_skeleta в Юни 14, 2018, 08:18:27 pm --- Ако не вярваш вземи един прът, завърти се яко с него и го пусни.
--- Край на цитат ---
Ако не си завъртиш китката в момента преди пускането - няма да са завърти! Като хвърляш копие, върти ли се?
--- Цитат на: az_skeleta в Юни 14, 2018, 08:18:27 pm --- Не мога да намеря къде бях чел за 5,45. Обаче, нали не си представяш куршум който летейки, описва траектория в вид на спирала??? Какво ще улучиш в тоя случай?
--- Край на цитат ---
Ти си чел...а аз съм служил в казармата с 3 модификации на 5.45, освен това съм изучавал и балистика в полицейската школа!
Диаметърът на спиралата, по която се движи куршумът е по-малка от неговия собствен диаметър! Затова общото отклонение в "прицела" не е по-голямо от 20% от диаметъра 5.45...
--- Цитат на: az_skeleta в Юни 14, 2018, 08:18:27 pm --- Понеже никой не знае структурата на земята(кухини, скали, плътност и т. н.) ти откъде си сигурен че мислената ос на въртене преминава през центъра на тежеста? За да няма ексцентрик, земята трябва да е идеално кръгла. само че с тия планини не ми изглежда възможно. Струва ми се че плътността на водата е по малка от тази на скалите. Тогава какво балансира водата? При едно ротационно движание, тя би трябвало да е по върховете, а не там където се намира в момента. А кое я кара да отива в най ниските точки. Едва ли е баланса за който говориш.
Едни такива въпроси имам които все без отговор остават.
--- Край на цитат ---
Това са точно "върховете", където е най-голямото струпване на вода в момента! Гравитацията защо я отписваш? Всяко завъртяно около себе си тяло се самонагажда да се върти точно по оста на центъра на тежестта си. Давам ти елементарен пример с центрофуга на пералня - в началото има тресене, поради екцентричността, но после дрехите се разпределят в такава конфигурация, че да се съвпадне центъра на въртене с този на масата!
Димов, нали не смяташ, че попадането на лед, изведнъж премахва сцеплението от всички колела едновременно и равномерно?
Ти и направо да караш, попадайки на лед пак се завърташ...
Радико, анализът е направен, просто го прочети!
epwpixieq-1, напрягаш се да обясняваш драматургия на учещи азбуката, няма смисъл...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия