Автор Тема: генераторът на Руслан Кулабухов  (Прочетена 430784 пъти)

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 246
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #765 -: Март 01, 2016, 09:36:16 pm »

Моята магнитна въртеляга работи, но с всичките тези батерии и инвертори..


Твоята въртеляга самозахрани ли се, т.е. има ли положителна обратна връзка? Ако има, значи чудото те е сполетяло.

Yoro

 • Гост
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #766 -: Март 01, 2016, 09:52:26 pm »
Да самозахранва се.

Само, че трябва да е без батерии..
Така поне мисля.Направих този генератор за да се убедя, че я има тази енергия.
Сега правя друг.Без батерии.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 246
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #767 -: Март 01, 2016, 10:07:17 pm »
Батериите може да замениш с кондензатори-йонистори. Мога да помогна за каузата.
Самозахранен това е много добре, но при товар на генератора какво става с акумулатора, поддържа ли най-малкото напрежението си?
Ако е така мога да дойда в Пловдив през един от празничните дни, да пия едно кафе и да видя чудото ти. За мен чувството ще е като да срещна извънземни.  :)

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 650
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #768 -: Март 01, 2016, 10:21:54 pm »
Тази теория трябва да се провери и тогава да се дават оценки, дали е смислена или не.
   Според мен Руслан е фейкър, лично мнение, много пъти съм обяснявал, защо. Акула има един клип с демонстрация, на който не е сам и има свидетели, на който клип може да се вярва до някъде, но разработките и на двамата нямат нищо общо с Капанадзе. Къде видяхте при Капанадзе „качер“, питам аз.
    Второ важно нещо, пише го и в заявката за патент на Капанадзе, “свободната енергия се черпи от окръжаващото пространство“, не е натрупана в устройството и за сметка на игра с времето да се получава прибавка.
   Няма теория или идея, която да не съм проверил, с изключение на по-горе посочената и достигнах до извода, че с 15 килограма бобини, като на Руслан и Акула, не може да се постигне мощност, като при Капанадзе.
    Още една моя идея, която не е проверена до край, поради липса на време, но работя по въпроса. Липсва един ключов елемент, който също работи в резонанс, но съвсем друг резонанс, такъв резонанс, че може да стопява проводници в близост до антената. А този елемент се нарича магнетрон. Чрез него се създава „много силното магнитно поле с малко изразходвана енергия от източника“, за което говори Капанадзе и стояща вълна, която се движи напред назад с 50 херца и пресича намотките на товарната бобина под ъгъл 90 градуса, като по този начин няма реакция на Ленц и в товарната бобина се индуцира ЕДС.
 От сега знам, какви ще, са реакциите на колегите във форума, но това не ме притеснява. Магнетрона може да се задейства с около 40-50 вата, това го постигнах, а имам и свидетел от нашия форум. Около 30 вата отиват за отоплението на лампата и 10-15 за високото напрежение около 4000 волта. Има и друг пиниз, ако се постигне емисия на електрони от катода по друг начин, може да отпадне и отоплението, а в същото време и загряването на магнетрона.  А, когато магнетрона се захрани по правилния начин, той всъщност е „вечен двигател“.   http://macmep.h12.ru/magnetron.htm
Най важната част на магнетрона е резонатора, там става магията.
    Що се касае до стоящата вълна, по принцип те винаги, са две, електромагнитната съставка на вълната или токовата и електрическата съставка на вълната за напрежението. В зависимост от това, какъв е контура, ако е последователен, тогава, двете стоящи вълни, са изместени на 90 градуса, ако контура е паралелен, са във фаза.
    Поздрави!

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 921
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.osram.bg/
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #769 -: Март 01, 2016, 10:38:12 pm »
Както и предполагах, в действителност, темата отива все повече към идеята за плоската Земя, която отгоре на всичко била и куха...
« Последна редакция: Март 02, 2016, 12:52:24 am от atos »

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 337
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #770 -: Март 02, 2016, 01:50:46 am »
mito_kupona винаги когато съм чел твои коментари по различни теми съм харесвал твоите трезви преценки,споделения опит и конкретни насоки които си давал.
И тук не правиш изключение както винаги -визирам магнетрона за който спомена. Споделяш насоки за което има за какво да ти се благодари предполагам. Но в случая с магнетрона накрая ще отидеш към създаване на кълбовидна мълния в стил Чуканов....Микровълните имат нужда от работно вещество. Но там ти си знаеш...
Озадачава ме обаче в твоята преценка един любопитен момент в чисто обективен технически план.
Къде видя при Капанадзе каквото и да е в зелената кутия? Вижда се отвън искрище, вижда се намотка тип ''граната'', кораво заземяване и една зелена кутия.Това е. Въобще щом Капанадзе не показва и споделя абсолютно нищо излиза че е направил нещо? А според тази логика щом Руслан обяснява подробно и показва всичко значи е фейкър? Роман стои някъде по средата в тази картинка.
От твоя категоричен изказ излиза че Капанадзе, Роман и Руслан нямат тайни за теб.
Така ли е наистина?
Искам да попитам също какво спечели за ваша сметка самия Руслан примерно за да го наричате фейкър? Взе ви парите ли,нещо облагодетелства ли се за ваша сметка?
Споделям напълно тезата че СЕ се черпи от околната среда и става въпрос за отворен тип система. Но за да тръгне процеса се иска първоначален импулс който по същество се запазва в количествено отношение в системата като константа за иницииране на вторичен процес . По аналогия с климатика - без да работи компресора няма как да имаш обратен процес на Карно и да правиш COP в порядък от 3 до 5 и повече за сметка на въздуха буквално...
Е, в случая не говорим за климатик и топлиннен процес. Вдигнали сме летвата към електроните и тяхното движение от околната среда към консуматор за полезна работа по аналогията с климатика.
Нашия ''компресор'' се явява качера и ние регулираме с него образно казано ''налягането '' на изпарение и конедензация пак по аналалогията с климатика. ''Изпарителя'' при нас се явява заземяването на което всички обръщат голямо внимание - Капанадзе,Руслан,Роман,Vasmus....ако няма заземяване или системата не работи въобще или работи много неефективно. На практика качера в режим без заземяване  ''смуче'' електрони от въздуха.Но в земята електроните са много повече и ефективността (COP ) рязко скача.Това опитно се доказва в много експерименти при много хора.
''Кондензатора'' при нас се явява ''гранатата'' - образно казано там ''кондензират '' ,забавят се,натрупват се самите електрони в своеобразен колектор.Нататък следва консуматора на енергия.
При изключване на системата се прекъсва заземяването и на практика спира притока на електрони към генератора. Големия консуматор ''изсмуква'' енергията от генератора и той спира защото минималното количество енергия за иницииране на вторичния процес вече липсва. ''Компресора '' просто спира. За повторния му старт има нужда от нов начален импулс и възстановяване на заземяването.
 В завършек както при климатика, така и при този генератор от отворен тип вложената енергия за иницииране на процеса не се губи ,а се сумира с получената от външната среда и се отдава на консуматора.При климатика обаче има нужда от нова порция външна енергия - така са проектирани (макар и да имат реален потенциал за самозахранване чрез фреонова турбина вместо ТРВ което като решение  си е чиста загуба на потенциална енергия) , а при този генератор част от спечелената енергия от околната среда се подава за подържане на процеса в системата.
 
 Напълно си прав че тази теория трябва да се провери и тогава да се дават оценки.Ето това е обективния подход!
Винаги негово величество експеримента доказва или отхвърля която и да е теория и то в свободно повторяем от всеки  експеримент .
 
 Лично мое мнение е че сме свидетели на изобретяването на парната машина. Правя тази аналогия за да бъда разбран правилно. Да, куцат нещата, самия дизайн може и да не е най-ефективния. От там при неточности има вероятност да се провалят нещата. Но парната машина ще се развие в дизелов и бензинов двигател, после ще се стигне до инжекциона с компютърно управление и т.н.
 И между другото ще вметна че в днешния 21 век малцина (дори и технически грамотни с опит ) са тези които биха успели да подкарат една парна машина от началото на миналия век.Има много тънкости в това.

 Нищо че днес караме автомобили,камиони,кораби и самолети  с компютри... 

Yoro

 • Гост
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #771 -: Март 02, 2016, 03:55:49 pm »
 Здравей RUS!

Правих експерименти с генератори от типа на Капанадзе, но понеже бяха с малка мощност и нестабилни започнах отново с магнитните генератори.Не може да направиш мерцедес преди трабанта..
Тези които показват такива генератори може и да не са измамници, но не обясняват всичко или по точно нищо не обясняват. :)
И Бедини с ехидната си усмивка също показва, но направен генератор по неговите обяснения е неефективен...
Понеже вече съм сигурен в това като правя устройство което трябва да дърпа енергия от етера не копирам.
Старая се да разбера принципа и го правя така както според мен трябва.Във всички клипове има по нещо истинско, но не всичко се показва.Вероятно комерсиални причини. :)
Като си гледал и чел  достатъчно много трябва да се отсеят заблудите и да се направят верните изводи.
Енергия от етера може да се добива с най различни по конструкция и схемни решения генератори.За да е с голяма мощност не е необходимо бобината да е с дебел проводник. :o Само, че трябва да е точната бобина.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 740
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #772 -: Март 02, 2016, 05:01:22 pm »
Здравейте,
Всякакви аналогии са правилни но трябва да се почне от простото към сложното. Климатика е термопомпа. тази термопомпа може ли да тръгне в генераторен режим като част от получената топлина загрява постъпващият въздух? Получаването на този режим зависи от ефективността на климатика, при голям коефициент на усилване, лесно и стабилно става генератор.
Електрическия генератор на СЕ трябва да има усилвател.
Първият основен проблем е различните токове, ток на проводимост в електрическата част и ток на разместване във вълновата част. Ако тока на разместване се движи затворено то имаме магнитна съставка, ако се движи линейно електрическа. От тук идват два основни вида индукции и две подиндукции:
-Магнитна, съответно униполярна и биполярна
-Електрическа, съответно униполярна и биполярна.
От тук следват четири комбинации. СЕ се получава при една комбинация.
Печелившата комбинация може да се постигне по магнитен път или електрически, зависи от творческите наклонности на автора.
Аз разработвам магнитния принцип, заради следните предимства.
-липсва високо напрежение, компактен, лесна електроника, лесна изработка. Трудности примерно посочвам трудно изработване на бобините. като се изработят бобините, другото е джобен формат.   

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 429
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #773 -: Март 02, 2016, 05:39:57 pm »
От доста време чета за генераторите на Капанадзе, Акула и Карноухов и смятам, че това което показват не е лъжа и монтаж. От последното филмче с участието на Акула става ясно, че на никой не му е ясно от къде се взима енергията, т.е. няма теория която да обясни това. Положението е напълно нормално като се има в предвид, че съвременната физика не признава съществуването на етера. Класическата престава за резонанс в затворена система, явно не може да даде отговор на въпроса. И така... остава ни да работим на сляпо до като се появи теорията. Т.е методът на Едисон - работа, експерименти, експерименти и работа, до като лампите светнат. И пак повтарям - и тримата цитирани по-горе не са професионални инженери, т.е. главите им не са натъпкани с формулите на съвременната физика. Решението не е трудно, но изглежда е нестандартно. "Да работим", както беше казал дядо Вазов.

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 650
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #774 -: Март 02, 2016, 06:47:36 pm »
От твоя категоричен изказ излиза че Капанадзе, Роман и Руслан нямат тайни за теб.
   За мен е тайна генератора на Капанадзе и това, което споделих в предния ми пост е една идея, която все още не е проверена до край. Руслан за мене не е тайна, защото той няма нищо. Всичките му клипове, са снимани без свидетели.

Неактивен nizo

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 753
 • Thoughts become things!
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #775 -: Март 02, 2016, 10:18:24 pm »
Цитат на: Vetap
Положението е напълно нормално като се има в предвид, че съвременната физика не признава съществуването на етера.

Съвременната физика не признава етера, а ти го признаваш без никаква научна работа?! Имаш ли някакви експериментални данни, които да доказват, че етера съществува? Дефинирай етера като термин и дай експеримент с който се доказва, защото иначе си говорим за Исус Христос като повелител на енергията.

moco

 • Гост
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #776 -: Март 02, 2016, 11:46:03 pm »
Разбира се, че няма етер. Мозъка когато не може да си обясни нещо, намира заместител. Роман примерно казва, че процесите в неговите работещи генераторчета се дължат на ЯМР, но това също трябва да се докаже!
В момента по-важното е, че няколко човека вече знаят как става това, а работата на учените тепърва предстои, за да обяснят какво има и какво не ;)

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 998
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #777 -: Март 03, 2016, 03:13:20 am »
nizo, извинявай, но ти лично с каква "научна работа" установи скоростта на светлината?
Или се доверяваш на въпросната "съвременна физика"?
Или пък не се доверяваш на скоростта на светлината? Кое от двете?

Само, че...съвременната физика вече доста се колебае (разбираш ли), затова вкарва някакви смътни и нерегламентирани и неформулирани понятия като "тъмна енергия" и "тъмна материя"
Какво следва?
....

« Последна редакция: Март 03, 2016, 07:02:54 pm от dymelsoft »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 740
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #778 -: Март 03, 2016, 07:04:26 am »
Здравейте,
безпочвени глупости. Разбира се, че ефир има. Тока на разместване какво размества във вакума? Казва се още ток на сменяване, сменяват се токоносителите. Скоро се доказа това е неутрино с маса на покой 34ев. За сравнение електрона има 511кеВ.
Работна хипотеза има, че неутриното движи дупки, които отговарят за гравитацията.
Неутриното практически не си взаимодейства с материята, може да предаде само въртене. От тук си взаимодейства с въртящи се спинови обекти като електрон. Тук е портала за СЕ. 

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 429
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #779 -: Март 03, 2016, 09:57:40 am »
Не всички учени са категорични по въпроса за отсъствието на етер. Даже Анщайн, който категорично го е отрекъл е променил мнението си преди да умре. Аз казах "съвременната физика не признава етера" и това не означава, че няма учени и теории, които да не се опитват да дадат отговор на въпроса. Известни са и експериментите, които са провеждани за доказане наличието на етер.