Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
spark:
Здравейте,
Изчетох доста теми тук и виждам, че обяснението на принципа на работа на тези устройства се върти около електростатиката. Има няколко доказани факти, Тесла дълго време изследва мълниите в Колорадо Спрингс, той и други изследователи доказват, че те са източник на стоящи вълни. Трансформатора на Тесла е генератор на стоящи вълни и освен това преобразува електрическата енергия в електростатична. Електростатиката е навсякъде около нас при мен всяка вечер като си сваля тениската се чуват микро разряди. Показаните генератори преобразуват електрическата енергия в електростатична и електростатичната в електрическа. Принципа е това, начина за постигането му не е изяснен, вероятно има и различни начини за осъществяването на тези преобразувания.
Колегата го е казал по различен начин.
--- Цитат на: dymelsoft в Март 01, 2016, 02:16:54 pm ---Друго възможно обяснение е, че подобни установки работят на принцип, който не се различава особено от принципа на един климатик. Просто имаме трансформация от едно енергетично ниво на заредените частици от околната среда в друго такова, при което имаме извършване на работа. /В случая протичане на ток през товар./ Самото енергетично ниво е налично от самата околна среда. Тук изобщо не става въпрос за някакъв ефир, оргон и каквото там се сети човек, а за проста и елементарна конверсия на енергетичните нива на заряди.
Поздрави.
--- Край на цитат ---
Аtos:
--- Цитат на: spark в Юни 29, 2016, 01:22:33 pm ---Здравейте,
Изчетох доста теми тук и виждам, че обяснението на принципа на работа на тези устройства се върти около електростатиката. Има няколко доказани факти, Тесла дълго време изследва мълниите в Колорадо Спрингс, той и други изследователи доказват, че те са източник на стоящи вълни. Трансформатора на Тесла е генератор на стоящи вълни и освен това преобразува електрическата енергия в електростатична. Електростатиката е навсякъде около нас при мен всяка вечер като си сваля тениската се чуват микро разряди. Показаните генератори преобразуват електрическата енергия в електростатична и електростатичната в електрическа. Принципа е това, начина за постигането му не е изяснен, вероятно има и различни начини за осъществяването на тези преобразувания.
Колегата го е казал по различен начин.
--- Цитат на: dymelsoft в Март 01, 2016, 02:16:54 pm ---Друго възможно обяснение е, че подобни установки работят на принцип, който не се различава особено от принципа на един климатик. Просто имаме трансформация от едно енергетично ниво на заредените частици от околната среда в друго такова, при което имаме извършване на работа. /В случая протичане на ток през товар./ Самото енергетично ниво е налично от самата околна среда. Тук изобщо не става въпрос за някакъв ефир, оргон и каквото там се сети човек, а за проста и елементарна конверсия на енергетичните нива на заряди.
Поздрави.
--- Край на цитат ---
--- Край на цитат ---
Здравей, аз, като лаик (във висшия пилотаж на електрониката) бих желал да задам следния въпрос, а именно:
Какво е ЕЛЕКТРОСТАТИЧНА ЕНЕРГИЯ?
Как се формулира и какви условия на средата са нужни, за да се появи?
На пръв поглед - тъп въпрос, но...много моля за конкретен отговор?
Да изяснявам ли защо го задавам? Това ще стане след (евентуалния) отговор!
spark:
--- Цитат на: atos в Юни 29, 2016, 04:24:11 pm ---
Здравей, аз, като лаик (във висшия пилотаж на електрониката) бих желал да задам следния въпрос, а именно:
Какво е ЕЛЕКТРОСТАТИЧНА ЕНЕРГИЯ?
Как се формулира и какви условия на средата са нужни, за да се появи?
На пръв поглед - тъп въпрос, но...много моля за конкретен отговор?
Да изяснявам ли защо го задавам? Това ще стане след (евентуалния) отговор!
--- Край на цитат ---
Казано с други думи, това е енергията на електрически заредено тяло в електрично поле. Дефинира се като работата, извършена по преместването на този заряд от безкрайност до настоящата му позиция при положение, че на тялото действат само електрически сили.
Аtos:
Ок, да кажем, че е така. Как и къде съществува това ПОЛЕ?
В каква среда?
Щото, на електростатиката ("...при мен всяка вечер като си сваля тениската се чуват микро разряди...") и е нужна среда за разпространение, мисля? Или не е нужна?
spark:
--- Цитат на: atos в Юни 29, 2016, 04:41:47 pm ---Ок, да кажем, че е така. Как и къде съществува това ПОЛЕ?
В каква среда?
Щото, на електростатиката ("...при мен всяка вечер като си сваля тениската се чуват микро разряди...") и е нужна среда за разпространение, мисля? Или не е нужна?
--- Край на цитат ---
При натриване на тела от различни вещества електрони от едното тяло преминават върху другото. Тялото с излишък от електрони получава отрицателен заряд, а тялото с недостиг от електрони (излишък на протони) – положителен заряд. Тоест, при наелектризиране на телата става само преразпределение на съществуващите в тях електрони. Според мен средата е въздуха.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия