Автор Тема: генераторът на Руслан Кулабухов  (Прочетена 668841 пъти)

Неактивен Михаил Кузмов

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 193
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #780 -: Март 03, 2016, 02:44:51 pm »
Важен аспект на парадигмите на Кун е това, че парадигмите са не съизмерими, което значи, че две парадигми НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СРАВНЯВАНИ една с друга. Новата парадигма, която измества старата не е задължително да е по добра, защото критерия за оценка зависи от САМАТА ПАРАДИГМА !
Справка    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%BC%D0%B0
Какво искам да кажа ? Няма нова ДОКАЗАНА парадигма, която да отмени, или дори частично да докаже ! Да, съвременната наука, работи по въпроса да изясни несъответствия, неясноти, необясними неща и т.н. ! Но това съвсем не значи че няма да ги намери !
Тъй че, напъните на ефиристи, оргонисти и подобни, на думи убеждавайки, са нелепи ! Още повече, че самите те не разполагат с методи ! Просто защото, нямат представа как, и какво да мерят с наличните конвенционални средства !
Просто защото, не знаят какви средства да създадат, които да реагират на предположенията им !
Поздрави !

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #781 -: Март 03, 2016, 03:35:39 pm »
Честит празник,
Да се върнем към историята.
1905г. Айщаин създава специална теория на относителността (СТО) доказва няма ефир.
1916г. създава обща теория на относителноста (ОТО) тихомълком го въвежда като ефира се трансформира в пространство.
Скоро гледах филм където след 50 години опити с космически спътници и трошенето на милярди долари, НАСА доказва, че пространството се изкривява. Това свойство го имаме в електротехниката.
При изправен ъгъл=180 градуса имаме линейно(черта) събиране 220В+220В=440В.
При изкривен ъгъл = 120 градуса имаме нелинейно(начупена черта) събиране 220В+220В=380В-трифазен ток.
Без да съм потрошил милярди доказвам същото.
В електротехниката имаме два тока:
-Ток на разместване
-Ток на проводимост
Кой е старши, кой е младши?
Провеждам следния опит:
Пускам ток на проводимост в електромагнит, създава се електромагнитно поле и магнитна сила.
Допирам постоянен магнит до бобина, липсва ток на проводимост. От тук е видно, че тока на проводимост е старши спрямо тока на разместване.
При климатика е лесно защото отдвете страни има топлина. При усилватели и генератори на СЕ трябва преобразуване, защото от една страна има ток на проводимост, от другата ток на разместване, отместване, сменяване.
Да ли ще се казва ефир, изкривено пространство, или физически вакум, различни понятия на един артикул. Понятията не са уеднаквени и се допускат грешки в превода, това не е съществено!

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 013
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #782 -: Март 03, 2016, 09:25:19 pm »
Да ли ще се казва ефир, изкривено пространство, или физически вакум, различни понятия на един артикул. Понятията не са уеднаквени и се допускат грешки в превода, това не е съществено!

Много добре казано. Етерът не съществувал, ама видиш ли, пространството могло да се криви... Е, как така нищото ще се изкриви? Друг е въпроса, че най-вероятно става въпрос просто за разлика в плътностите :) Все едно някой да каже за трепкащия въздух над топлия капак на автомобила - "Виж, въздухът се е изкривил!"

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #783 -: Март 04, 2016, 09:59:01 am »
Браво на колегата  Нyparh,
Един човек ме разбира, бях се отчаял от публиката.
Ако сте гледали филма "Аполо 11" ще забележите, че кораба рутинно се завърта. Това е заради температурната разлика. Огрятата страна от Слънцето е с температура около +25 градуса С, тъмната около -40 градуса С.
Ако се направи климатик за Космоса той трябва да има друга конструкция. Тъй като там няма въздух то радиатор и вентилатор не ни трябват. Трябва ни тяло на слънце, което преобразува лъчистата електромагнитна енергия в топлина и климатика почва да работи. Тъй като има много загуби метода не е широко застъпен. Ползва се слънчеви панели и в Космоса въпроса с енергията е решен. На Земята не е решен.
Да се върнем към земни условия.
В предишния пост казахме, че тока на проводимост е старши спрямо тока на разместване. Ако проведем друг опит нещата се обръщат:
Ако завъртя диск в магнитно поле се получава постоянен ток на проводимост, познатия униполярен генератор на М. Фарадей. Видно е че, в динамичен режим тока на разместване е старши спрямо тока на проводимост. Жив е живота, всичко тече и се променя.
На базата на това и допълнителни условия се правят усилватели и генератори на СЕ. Просто преточване от една плътност (реалност) в друга плътност (реалност).
Тъй като не се задават въпроси се рискува публиката да остане "тъпа". За това питам имали въпроси по темата?

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #784 -: Март 08, 2016, 08:35:15 pm »
Здравейте колеги,
Ако имаме диск и сложим магнит радиално на диска и завъртим правим униполярна индукция (лоренцова сила). Ако магнита е кръгъл то пак работи.
Да завъртим магнита на 90 градуса (на чорчик), магнита е аксиално и да имаме индукция трябва магнитен лист (проводникова рамка) получава се променлив ток, биполярна индукция.
Тъй като магнитното поле се сгъстява, това свойство води до ползването на конусни наставки в лабораторни магнити, увеличава магнитната индукция В (плътност на магнитния поток).  Когато се ползва конус (рупор) има съществен недостатък, посоката на движение има значение. При променлив ток трябва да имаш два конуса, подобно на конструкцията на  пясъчен часовник. Ако двата конуса се доближават се стига до палачинковата бобина, патент на Тесла, същата я показва и Капанадзе за прототип на генератора си. Ако се ползва палачинкова бифилярна бобина в зиг-заг свързване възниква резонанс, следователно с минимална енергия може да се увеличи магнитната индукция. Тъй като имаме нелинейно събиране енергията се повишава  в две точки  аксиално от бобината. Получава се явлението интерференция, взаимно усилване и намаляване на енергията в диелектрика, пространството. Имаме трансформация на 90 градуса, радиално бобината концентрира в центъра магнитната индукция, а максимума е аксиално от двете страни на центъра. Тъй като имаме несиметрична система, Ленцефекта е силно намален. Ефекта се оптимизира и заради резонанса от порядъка на 10 пъти, толкова ми е качествения фактор.
Генераторът на  Руслан Кулабухов работи на същия принцип, но подходът е друг. Имаме тръбна бобина и втора с по-голям диаметър от качер. Целта е да се получи конусна бобина, но конусната бобина е еднопосочна, от тук идват сериозните разочарования. Силен Ленцефект заради биполярна индукция (тръбна конструкция), с една дума, сериозни забележки и сложни настройки...   

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #785 -: Март 09, 2016, 12:14:33 am »
Здравейте,
Проведох опит с три еднакви палачинкови бифилярни бобини. Разстояние между бобините 1,5см.
Измерването е просто, в средната бобина подавам напрежение от еталонен генератор, 0 дБ, вътрешно съпротивление 600ома.
Двете крайни бобини са ми приемни. Проведох различни свързвания, последователното се оказа по-сполучливо и включвам нивоизмерител с високоомно входно съпротивление = 40кома. Резонансен максимум на напрежението +21,55дб при честота 1069кХц (20дб е предела на уреда). Усилване по напрежение 10,20 пъти. Тъй като трептящия кръг е на токов резонанс в средната бобина напрежението е приблизително +6дБ или 2 пъти по напрежение, следователно 10:2=5 имаме 5 пъти усилване на напрежението или 500%.
Но на нас ни трябва мощност или енергия за това, включвам стандартен товар 600Ома и меря напрежението върху него.
измерих следните стойности +2,65 дБ или 1,35 пъти по напрежение, по мощност това отговаря 1,82 пъти или 182%. Усилването по мощност е много по-голямо защото не меря входа. Тъй като вътрешното съпротивление на генератора е 600ома то ако товара е 600ома то се подава 0дБ или максимална мощност (съгласуване по мощност, вътрешното съпротивление на генератора и товара са равни). При други съпротивления подаваната мощност е по-малка, а това е така защото имам токов резонанс с висок импеданс. В следващия път ще измеря с втори непермер входното ниво и определя импеданса.
Следователно усилването по мощност е по-голямо от 182%.
От изложената конструкция следва някой трудности. Входният трептящ кръг е високоомен и иска високо напрежение. Най-простото е да се ползва теслов трансформатор и стигаме до конструкция ала Капанадзе.
Това е лирическо отклонение. СЕ?!, че то е много просто, различна плътност на ефира!     

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 972
 • Life is a DIY project!
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #786 -: Март 09, 2016, 02:24:12 pm »
182% е нищо... Руслан и Роман споменават някакви числа между 20 000 и 30 000% (200-300 пъти), за да стане самозапитката, независимо от КПД-то на Тесла-трафове, импулсни захранващи блокове и т.н.
« Последна редакция: Март 18, 2016, 11:00:56 am от atos »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #787 -: Март 11, 2016, 03:45:47 pm »
Здравей колега PyroVeso,
Проведох прецизни измервания, заедно с един колега, който е впечетлен, как от пасивен елемен без да е трансформатор може да се получи усилване. Усилването по мощност е 250%, подавам 0,8 мВт и получавам 2мВт.
Работя с малки мощности, поради следните причини.
-Първо имах гръмната електронна лампа, когато се опитах да подам 500В, провив във вакума на лампата и отчупен стъклен балон на същата.
-Второ при опити с по-голяма бобина и напрежение 0дБ имах наблизо дефектирал монитор за 8 часа. За това плавно увеличавам мощността с цел проучване на процеса.
Слагам снимка на опита.
Входната бобина има вълново съпротивление ( импеданс) 1200 ома, товарно съпротивление (импеданс) 600 ома.
На снимката бобините са показани вертикално, въртени са във всички посоки няма промяна в електрическите параметри. При хоризонтално поставяне имам 6% увеличаване на електрическите параметри. Това го обеснявам с гравитацията. Бобините създават надлъжни електромагнитни вълни доказани с магнитна (феритна) антена (датчик) и тези надлъжни вълни си взаимодействат с гравитацията също надлъжно поле (вълна). 
Вече от нация космическа се превърнахме в нация галактическа. Следващ етап е нация вселенска, но да не прескачаме етапи.

Неактивен dmitarp

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 294
 • Пол: Мъж
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #788 -: Март 11, 2016, 03:55:37 pm »
Нито трансформатор, нито твоят експеримент дават усилване по мощност. Имаш грешка при измерването, между другото когато се прави измерване се казва и грешката. И още нещо, твоята постановка е един безсърцев трансформатор.
« Последна редакция: Март 11, 2016, 04:24:39 pm от dmitarp »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 529
 • Z - Оркестър Вагнер
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #789 -: Март 11, 2016, 04:22:36 pm »
Ако не е грешка, което е малко вероятно, то ще е :

Детекторния приемник без каквото и да било захранване дава по-големи мощности. Ако му сметна усилването по мощност при нула в знаменателя, ще получа безкрайно усилване.  :D
Ако пък се помъча с една бобина да уловя де-що има радио и електромагнитен шум наоколо, вероятно ще запаля повече от един светодиод.

Когато някой си прави опити с такива мижави мощности, не трябва ли да има предвид електромагнитните шумовете? Даже и да се екранира шум пак влиза.

Решил някой, че може да напълни каца без дъно, нека опитва...  :D

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #790 -: Март 11, 2016, 09:03:02 pm »
Здравейте
Приемам забележките.
Правил съм опити с по-големи мощности. След определено време имаше дефекти в електрониката, най-вероятно от радиопредавателите. За щастие доста средновълнови предаватели спряха работа. Продължавам с опитите, сега се надявам да няма дефекти и неудачи. 

Неактивен tsurko

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 46
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #791 -: Март 18, 2016, 08:21:39 am »
Искам да попитам каква е ролята на индуктора както го наричат и трите намотки на гаршока свързани по между си с кондензатор?
« Последна редакция: Март 18, 2016, 11:01:42 am от atos »

Неактивен tsurko

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 46
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #792 -: Април 23, 2016, 04:52:53 pm »
Здравейте.
Някои може ли да даде пълната схема от този клип, много ще съм благодарен за което?
https://www.youtube.com/watch?v=l7g9NiOmJnQ

GMG

 • Гост
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #793 -: Април 23, 2016, 05:38:00 pm »
  И какво ѝ липсва на схемата?

Неактивен tsurko

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 46
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #794 -: Април 23, 2016, 07:14:05 pm »
Не казвам, че им липсва нещо просто аз не мога да разбера кои извод на към кои отива както е на горния пост схемата посочена от locco