Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (12/170) > >>

mi68:
Здравей колега EDM electronics,
Схемата с лампи съм я конструирал аз и пробвал но се повреди след една минута работа.
Първо почвам от трептящия кръг на токов резонанс. вълновото съпротивление е измерено на 5 килоома. 500В/5 000ома=0,1А. Качественият фактор е 10, измерен, в кръга имам 1А. За това сечението на проводника на бобината е Ф 0,5=0,2 квадратни милиметра, токова плътност 5А/мм но имам и скин ефект. При резонанс първи закон на Кирхоф не е в сила, във външната верига имам 100-120 милиампера. Лампата Л1 работи като резонантен усилвател на мощност (РУМ) в клас С, лампата е маломощна, не ползвам примерно 6П45С, за това трябва да работи в клас С. РУМ е изследван достатъчно обстойно, при напрегнат режим колебателното напрежение е 1,2 пъти по-високо от захранващото, в случая 600В. 1,2=720В, това реално напрежение не може да се постигне, защото имам автоматично преднапрежение, т.е. катоден резистор, реално реостат. 0,1А.470ом=47В, това преднапрежение смятам за достатъчно за запушване на лампата, реално не съм изследвал волтамперна характеристика, но анода не се зачервява, а това е достатъчно.
Захранващи диоди са 6А/1 000В, импулсен ток 60А.   
При мен бобината е палачинка, както патента на Тесла, при Руслан тръбна (цилинцрична), междинен вариант конусна, такава не съм експериментирал, както и тръбна.

EDM electronics:
mi68,
Примера който даваш за токовия резонанс и изчисленията ти са абсолютно неверни. При токовия резонанс, т.е. в паралелния трептящ кръг токът е максимален, когато напрежението е минимално. И това са преходни, вътрешни процеси в кръга. Ти изчисляваш мощността, като вземаш максималното напрежение и максималния ток, а те съществуват в различно време. Когато се изчислява мощност, се взимат стойностите на двата параметъра в едно и също време. Давам следния прост пример, за да се разбере и онези, които не са учили електроника:

Ако енергото днес ти пуснат по мрежата 220V, но ти ограничат тока до 1А, то днес ще можеш да захраниш само една крушка от 220W, повече не. Ако утре обаче ти пуснат напрежение от 1V, но пък ти увеличат черпането на ток до 220А, то ти пак ще можеш да захраниш консуматор до 220W. А по твоите сметки излиза, че през двата дни ти си захранвал консуматори с мощност 220Vx220A=48,4kW.  :D

Ако някой търси чрез подобни сметки Свободната енергия, със сигурност няма да я намери!

За да разбереш на практика колко са ти правилни изчисленията, направи трансформаторна /индуктивна/ връзка на бобината /товара/, и измери мощността й. Най-просто сложи на вторичната намотка една лампа с нажежаема жичка. Тогава ще видиш, че бая ти куцат сметките.

Радио мощност от 720W е доста сериозно нещо. Изисква се сериозна схема и елементи, за да извадиш в изхода тези ватове.

coke2k:
@mito_kupona
има ли развитие проекта. Разглеждам по руските форуми много са се надъхали руснаците.

anton:
Здравейте,
Схеми,схеми схеми, нито една не работи.
Съвсем не е така.
Нека разгледаме от гледна точка на програмист.
Алгоритъм, ритъм ритъм.
Какво означава, както казва автора , просто като три корейки.
Защо, защо не се случват нещата?
Защото наистина е просто , а във същото време и проблем.
Ето принципа на работа !!!!!
Пуш пул трябва да е направен с максимум кпд.
Това което захраниш с него , това ще е и твоя генератор.
Защо?
Защото, останалата част от схемата компенсира захранването , на повече от 100 %.
Смисъл такъв.
Стоящата вълна е това което връща , това което сте взели като захранване.
А качера.
Качера е главно действащото лице.
Осигурява средата.
Ще кажете коя среда.
Ми тази до която спира физиката !
Това е разликата между, въздух, вода , и йонизиран газ.
Къде мислите че по бързо ще се появи стоящата вълна, която трябва да компенсира захранването, и тъй като имате среда стоящата превишава в пъти това което пращате.
И тук идва проблема !
Излъчваш във въздух! Получаваш ускоряващи се електрони, като във радио лампа.
ЕЕЕЕЕ. не е вярно това с дължина проводник , дължина вълна.
Нали !

gvg:
Тук човека обяснява как да се навият бобините:
http://www.youtube.com/watch?v=lTwq_EbYy7U
Дано има развитие вече.Успех на тези които експериментират.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия