Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
TOMOTO:
www.liveinternet.ru/users/edward_lee/
Четете малко батки и не се подигравайте с бачкащите хора >:(
mito_kupona:
Борбата продължава, за 5 дни навих и развих бобината на качера над 20 пъти, докато докарам честотата до необходимата стойност. Току що гледах последното видео на Руслан с обяснения за навиването на бобината тип „граната“. http://www.youtube.com/watch?v=lTwq_EbYy7U Та в това видео той обяснява, че резонансната вълнова честота на тази бобина е около 8МХц, а четвърт вълновия резонанс е 2МХц. Добре де, но качера ако работи на 2МХц, като се свърже към антената честотата му пада почти два пъти, поне това установих със сигурност, и за да резонира с „гранатата“честотата му трябва да е около 4МХц. При такива честоти, когато се заземи това устройство ще има такива излъчвания, че ще го засекат на противоположната страна на Земята.
На моята „граната“ измерената резонансна честота с дип метъра е 3,4 МХц и още една по-слаба на 5,8 МХц. Дип метъра ми мери от 1,6 МХц нагоре. Обаче, когато измерих резонансната честота с осцилоскоп и генератор се получи честота точно 800 КХц излизат и другите честоти, но много по-слаби, затова съм настроил качера на честота 800 КХц с прикачена антена.
Руслан говори за някакви ядрено магнитни резонанси, няма такова нещо тук. Процеса за мен е ясен отдавна и няма да го повтарям повече, защото ми омръзна. Проблема е техническото изпълнение.
На 100 процента устройството на Руслан не е, като на Капанадзе. Има съществени разлики в обема и отдаваната мощност, в източника на високо напрежение и други. Капанадзе горе долу с такива бобини вади 5 киловата, а Руслан 300 вата. Аз затова още, когато Акула показа неговия генератор бях скептичен и не се захванах да го повтарям. Но сега почти съм го докарал, пък да видим, какво ще излезе. Според мен Капанадзе за източник на високо напрежение използва спирален генератор захранван от генератор на наносекундни импулси, това е само предположение, с което ще се захващам скоро. Поздрави!
TOMOTO:
Много мериш Мито :) Аз първо запускам, после меря :D
Като вклчиш първия ген., провери има ли някаква трансформация и чак после си играй с качера ;)
gvg:
Като схемата е за 4 клас защо никой до сега не я е пуснал в действие поне от нашия форум.Нямам претенции да съм всезнаещ,схемата наистина е елементарна но може би настройка или специално навиване на бобините се крие зайчето. Евала на mito_kupona за сега той човека обяснява и така не се повтарят доста грешки.
coke2k:
Ами това е защото според електрическата схема на Руслан няма нищо интерсно за разглеждане и никой не пробва защото няма нужда да се пробва за да се види , че не работи по описания начин ....как се казваше... мисля , че беше аксиома - нещо което няма нужда от доказателство защото се подразбира. Все едно да да пусна един камък към земята и да очаквам той да тръгне нагоре защото Руслан е казал - същото е. Нали? Няма нужда да доказвам че камъка ще падне. За това няма нужда да се пробва тази схема за да видим , че камъка няма да тръгне на горе.
Възможно е друго събитие да предизвиква СЕ - но не и това от схемата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия