Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (70/170) > >>

valex:
Руслан сменя идеологията на постановката. Вече ТТ е свързан към едвали не случайна бобина от която с грец се изправя напрежението върху кондензатор и от кондензатора се черпи с 'наноимпулсен генератор' енергията към товара (150W лампи).

coke2k:
Аз няма да обяснявам каква е разликата между ТТ и качер то си има капацитети, има си дължини на вълните има си импулси със стръмен фронт и още много неща .... не е като да плюеш костилки - има си отделни теми за това който иска да чете, а най добре да пробва да направи едното и другото, да си погледне на осцилоскоп какво влиза и какво излиза и сам ще получи отговорите. А иначе Руслан май се изчерпи вече и започва много да си измисля. Но има и друго и то е , че може би нарочно започна да си измисля.
Ей тук съм описал и изпробвал това което в момента се коментира в оувърюнити и риълстранник прилича на генератора на Васмус
http://mazeto.net/index.php?topic=1546.msg28776#msg28776 - който иска да пробва и ще коментираме - там аз допуснах грешка иначе почти бях повярвал.

mito_kupona:
Правилно направения Тесла трансформатор е свръхединично устройство. Затова и Капанадзе казва, направете правилен ТТ и сами ще разберете всичко. А разликата между ТТ и качера не е само в резонансите, а и в това, че ТТ дава много мощни импулси с много стръмен преден фронт, а качера формира синусоида.

dymelsoft:
Bat_Vanko прав си напълно, че 4.5MV е рекламен трик. Просто постнах описани параметри без да помисля.
Но нека не забравяме че едно ТХО за ТВ дава 25 KV за втория анод на кинескопа. Играл съм си с искров разряд от ТХО и разряд от електрошокова полицейска палка. При всички положения се постигат поне 100 KV. Като бивш собственик на сервиз за ТВ (1994г-2000г :) имах нещастието да изпитам тези 25 KV :) , но електрошоковата палка направо те трупясва за няколко минути (не съм го изпитвал за мое щастие :) ). За схемното решение на електрошоковите палки знам, защото съм ремонтирал такива. Към x_name41- условието честотите да бъдат еднакви, само по себе си показва, че по- важният в случая е резонанса на вторичната. Единствената разлика която виждам между качера и ТТ е, че в единия случай разчитаме на автогенераторен режим, докато при ТТ. генераторния режим е принуден и за да получим ефективност честотата на генератора трябва да съвпада с резонансната честота на вторичната на ТТ. Най-простия и ефективен начин за получаване на генератор с високо напрежение и определена честота се прави с искрище и кондензатор, това е при ТТ.

coke2k:
Колеги това за качера и ТТ не е толкова важно https://www.youtube.com/watch?v=yPkHNq6Wji0 , тук вече започвам много да му вярвам на това момче, даже мисля, че знам как става, аз го правих на времето с релета защото не знаех как да комутирам бързо заредените кондензатори през товара  - хаа голям изрод е тоя Руслан. Ще стане :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия