Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (67/170) > >>

Иван Димов:
   Напоследък си мисля, че СЕ може да се получи по следния начин. Имаме бобина с нискочестотен ток, имаме бобина с високочестотен ток и тези две бобини ги доближаваме индуктивно до трета бобина, свързана накъсо. В тази трета бобина става смесване на напреженията от двете бобини, а товарната бобина е индуктивно свързана с третата бобина. Или по-друг начин казано, имаме високочестотна инициираща бобина за качера, нискочестотна бобина от пуш-пула и тези две бобини са в индуктивна връзка с третата бобина (дългата Теслова за ВН) и към тази трета бобина индуктивно слагаме четвъртата токоснемаща бобина. Но аз мисля, че дългата Теслова бобина трябва да е свързана на късо и да се възбужда от индуктор с някакъв високочестотен генератор.
   Смесването на двете честоти води до така нареченото "брадясване" на тока - Руслан му вика "барада". С други думи, "брадата" прави борбата - за СЕ. И плюсът идва не от напреженията, а от сумирането на тока, който се "накъдря" на малко по-високо ниво. Прилагам файл.

coke2k:
Да разгледаме още веднъж видео N5 http://www.youtube.com/watch?v=GXBvlswx30c и по конкретно минутата е 4:28 - Руслан казва:
-очен похоже схема на Капанадзе ....
Интересно ми е от къде знае, че това което показва на втория лист е схемата на Капанадзе, или се изтърва без да иска лекичко.

Аtos:
Представяте ли си както тук имаме тема:"генераторът на Руслан Кулабухов" , в някой албански форум да има:
"разработките на mito_kupona" например - хахаха ;D

mito_kupona:
За да не се взривявате, като мен и да си изпогорите цялата покъщнина, един важен съвет. Качера трябва да се включва след, като пуш-пул генератора е влязъл в зададения режим, затова е зелената кнопка на Руслан, иначе се получавата взривове и изгаряне на пуш-пула, транзистора на качера и друга техника, която е наоколо и е включена, а може и да не е включена.

x_name41:
ново видео от Руслан
http://www.youtube.com/v/yPkHNq6Wji0?hl=bg_BG&amp
схемата на Тунгус

обяснението на Тунгус по схемата
и поясненията на Тунгус за генератора на Капанадзе

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия