Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (55/170) > >>

coke2k:

--- Цитат на: anton в Ноември 04, 2014, 10:01:49 pm ---Coke,това беше преди седмица.
Вече нещата се развиват по друг начин.
Както видя , старата установка тип  Руслан е във миналото.
Вече имаме цел !
Ако на някой му трябват части от нея , подарявам ги.
Беше напълно работеща. С 60w лампа.
Във тази книга Valex това което ти трябва го няма.
Вече щеше да има СЕ централи.

--- Край на цитат ---
Ами хайде де покажи едно видео и да приключваме, всички  ще сме задоволени, убеждаваме се в правотата на твоите теории и всички заедно продължаваме напред, в противен случай това е поредната смяна на обхвата от твоя страна - виж колко е лесно.  ;)

anton:
Стоящата вълна при качера която се връща от земята.
Reflecting power.
Е дефазирана, вече е във минус приятелю.
За какви диоди и бутафории говорим.
Та ти имаш + и - .
Просто трябва да си във същото време на същото място.
Съгласен ли си с мен ?

mito_kupona:

--- Цитат на: dymelsoft в Ноември 04, 2014, 09:30:18 pm ---Здравейте и от мен. Позволявам си да се включа в тази тема, поради факта, че и аз като вас работя експериментално над различни решения включително и тази на Руслан. Причината да влагам усилия и средства е най-вече идеята за получаване (добиване) на СЕ. Според мен принципа на получаване на СЕ в този случай и в подобните на него е, че тези устройства много приличат на "електронни" ПОМПИ. Знаейки от класическата физика, че земята е практически неизчерпаем източник на електрони, достатъчно е да създадем положителен (електростатичен заряд) и еднопосочен ключ с който да извличаме отрицателния заряд на земята и да използваме този поток за захранване на товар. Припомнете си физика за 8-ми клас раздел (електростатика). ТТ по принцип създава електростатично поле с голям интензитет. Идеята е чрез ТТ да се извлече от земята електронен поток и да се ускори до няколко хиляди eV (електрон волта), след това чрез бифилярна намотка и индуктор под формата на (решетка) ключ, същия да бъде трансформиран в поток с нисък потенциал (V) от високо енергийни електрони. Принципа на ускорителя на частици в ЦЕРН е същия само, че там за ускоряване се ползва магнитно поле, а в случая електростатично поле генерирано то ТТ, а източник на частици (в случая електрони) е земята. Споделям това с Вас защото съм почти на 99% убеден, че точно така се получават нещата. Изобщо не става дума за резонанс и каквито и да било процеси свързани с резонанс, а по скоро с много прецизно синхронизирана електрона помпа. Аз засега работя в тази посока, ще споделя с Вас само, ако постигна някакви реални резултати. Ще ми бъде интересно, ако и някой друг споделя тази идея.

--- Край на цитат ---
   Едно нещо не трябва да се забравя, а това е, че устройството на Капанадзе работи и без земя, така, че забравете Земята, като източник на енергия. Енергията идва от средата, ефира, етера, вакума и е безгранична, самият Капанадзе го казва. Това устройство може да работи под-вода, в космоса, във въздуха, във фарадеев кафез и т.н.

coke2k:
@Антон отклоняваш се от изискването към теб, като влизаш в случайни дискусии по темета.
Ето , аз например по всяко време мога да ти покажа как комутирам 300А през IGBT (струва само 288 еверо) от капацитет от 200 микрофатада зареден до 880 волта през дросел 1 киловат и даже ще ти покажа как подскачат клещите от масата, но.... само за около 0,1 сек и то от качер колкото твоя ( с детекторен приемник по А.Шишков знаеш за какво говоря), ама няма нужда да занимавам цяла България защото нямам СЕ, а ти го тръбиш и в същото време нищо не показваш - дай малко по серьозно, големи хора сме.....

dymelsoft:
Anton, явно не разбираш идеята, или по скоро не искаш да я приемеш като възможна. Примера със зареждане на кондензатор чрез антена и земно е пасивен и естествено няма как да получиш 3 kW :) . Какво ще кажеш обаче, ако допуснем съществуване на вариант, този процес да бъде ускорен. Това, че не знаем как, не отхвърля самата идея. Нека не забравяме с колко парадокси се бори съвременната физика и колко привидно фундаментални закони са подложени на преразглеждане.
Квантов парадокс и прочее....( не ми се дават примери). И както казах, няма да коментирам повече, ще работя, ако получа нещо ще споделя.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия