Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (48/170) > >>

x_name41:
антон, във първото видео със кондензатора нищо не стана ясно от вашите обяснения, хем и в двата случая работи, хем заявявате че това било причината за да не работи?, във второто видео вие казвате че има "задръжка на стоящата вълна"?, меко казано странни и нелепи обяснения. По всяка вероятност вие сте обременен от класическите разбирания във радиотехниката и очевидно не може да избягате от нея, затова давате и подобни неправдоподобни и неадекватни разяснения. В действителност обаче нещата стоят по съвсем друг начин, за да работи качера (както вие неправилно го наричате Тесла трансформатор) без заземяване, на него му е необходима опорна точка (може да работи и без нея но транзисторът започва да загрява много) или в случая както сте му сложил колбаса (той представлява капацитет), освен това този капацитет може да се използва вместо заземяване при утилизацията на изходната енергия, аналогична е ситуацията и със кондензатора от първото видео

anton:
x_name41, възможно е да греша, но ....
Помисли ! Капацитет ? Не е капацитета ! Кондензатора е прозрачен, все едно го няма.
Задръжка !

mito_kupona:
Бях стигнал почти до самозахранване, но с мрежово захранване на устройството, от токоизправител. Когато започнах да го захранвам от акумулатор картинката се промени радикално. Сега трябва да настройвам всичко наново. Проблема ми е, че нямам истинска земя, а се връзвам за парното. Когато включа една крушка на фазата и на парното, свети абсолютно нормално и мисля, че трябва да стане. Друго нещо този качер, за да работи на основната честота на бифиляра или около 1,7 MHz трябва да се навие с по-дебел проводник да речем 0,75 или 0,8, но тогава навивките, са малко и напрежението не е достатъчно високо, зтова трябва да се захранва с 24 волта, а аз работя с 12 волта. Опитах да го захраня от трафа на пуш-пул генератора и навих една допълнителна намотка с 25 навивки, но когато включа качера резонанса в кръга - тривитковата, кондензатора и индуктора - се срива. Явно ще трябва да се прави някакъв преобразувател  12-24 волта.

anton:
Аз използвам 18 волта 3 ампера лаптопско.
Няма проблем.

EDM electronics:
Колеги, може ли някой да ми отговори на въпроса, защо в изхода на бифиляра има еднополупериоден изправител, вместо двуполупериоден? Така се губи 50% от изходната мощност, защото на изхода няма еднополупериодни импулси, а синус.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия