Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
coke2k:
Осцилограмата е от гранатата значи приемаме го за бифиляр. Той е 70 метра при мен, а това което от сега на татък ще му казвам индуктор е около 20 метра след днескашните корекции.
Идеята да ползвам по дълги проводнии е да се работи на по ниски честоти предвид изработката на качера. За бифиляра и индуктора използвах кабел ПВ А1 2,5 кв.мм. Капацитета последователно на индукроеа е 120 нф. Картината с пиковете в максимума на синуса е при около 28 килохерца - там се получи най точно и наистина много лесно се изтърва - трябва финна настройка на честотата. Коефицента на запълване към гейтовете е 46%. При включване на 21вата лампа резонанса се срива и нищо интересно не се случва. Земята за сега не ми дава промяна в праметрите на сигналите. Хванал съм се за арматурата на панелен блок от бетонните основи на маза. Качер още не съм включвал.
Ако нещо бъркам казвайте да корегирам.
mito_kupona:
--- Цитат на: coke2k в Октомври 25, 2014, 07:15:20 pm ---Осцилограмата е от гранатата значи приемаме го за бифиляр. Той е 70 метра при мен, а това което от сега на татък ще му казвам индуктор е около 20 метра след днескашните корекции.
Идеята да ползвам по дълги проводнии е да се работи на по ниски честоти предвид изработката на качера. За бифиляра и индуктора използвах кабел ПВ А1 2,5 кв.мм. Капацитета последователно на индукроеа е 120 нф. Картината с пиковете в максимума на синуса е при около 28 килохерца - там се получи най точно и наистина много лесно се изтърва - трябва финна настройка на честотата. Коефицента на запълване към гейтовете е 46%. При включване на 21вата лампа резонанса се срива и нищо интересно не се случва. Земята за сега не ми дава промяна в праметрите на сигналите. Хванал съм се за арматурата на панелен блок от бетонните основи на маза. Качер още не съм включвал.
Ако нещо бъркам казвайте да корегирам.
--- Край на цитат ---
Да, сега наименованията на бобините, са правилни. Индуктора според думите на Руслан трябва да се навие с два пъти по-малко проводник от гранатата, ако тя е навита със 70 метра, индуктора трябва да е навит с 35 метра. Така, казва той, но аз се съмнявам, че индуктора е навит с една трета от проводника на гранатата, защото като навих моята граната не изглежда, така, както на Руслан на видеото. И трябва да се сложи високоволтова изолация между индуктора и гранатата, за да няма пробиви и неприятни изненади. Все пак там циркулират напрежения от порядъка на 4-5 киловолта.
anton:
70 м. Е много нещо. Нали търсим 220в.
При 40м и тръба 50мм напрежението е точно както трябва.
Ще имаш допълнителни проблеми, и тези които имаш неса малко.
juliang:
--- Цитат на: coke2k в Октомври 25, 2014, 07:15:20 pm ---... Хванал съм се за арматурата на панелен блок от бетонните основи на маза.
--- Край на цитат ---
Хмм... това дали е добра "земя"? Ако арматурата не стърчи от бетона съпротивлението му едва ли ще позволи протичането на някакъв съществен ток.
Всъщност лесния начин да пробваш дали земята ти е наистина земя е да хванеш фазата от контакта и твоята "земя" и да вържеш ... примерно една 100 ватова крушка на двете жици. Ако имаш читава земя крушката ще светне. Ако нямаш ... най-много някой съсед да изреве, ако си е заварил желязната врата към армировката и я отваря в момента :)
mito_kupona:
Развих индуктора и го направих 1 към 3 спрямо бифилярната намотка, абсолютно всички честоти съвпадат с изчисленията. След тази преработка пуш пула трябва да работи на 17,1 КХз, ако е 1 към 100 спрямо бифиляра и 34,2 КХз ако е 1 към 50. Ето малко осцилограми , но ми се струва, че още не съм догодил нещата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия