Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Политиката и политиците ни!
svetlio760:
Иван Димов, съгласен съм с теб, само при условие, че религията и политиката се използват по неправилен начин- в противен случай не- За политиката трябва морал, а за религията трябва страх и морал- ако не се страхуваш да обереш или убиеш ближния си, или да таковаш жена му, как ще създадеш нормално общество- естественият път на нещата е да има един там горе, който, не со благо со кротце да ти обяснява, че видиш ли не бива да лъжеш и крадеш, защото не е правилно и да оставя крадеца да ти набие ножа в корема до половината и тогава да ти даде право да реагираш, а да ти даде на първо място законно право да го пребиеш и застреляш ако го хванеш неоторизирано у вас с буркан лютеница в ръка, а после и да включи държавния апарат, за да те защити ако вземеш че го изтървеш! Именно тези въпросни политици трябва да свикнат с мисълта, че каквото са си посели, един ден, такова ще пожънат, защото както те съдят и мислят закони, така и тях ги съди Един! а не с идеята че като са на върха на еволюционната пирамида значи могат да правят каквото си искат, съответно морал не е нужен, а силата и коварството са достатъчни!!! Страх е нужен и още как!!!
piton2012:
Страхът не само е ненужен, но и пречи. Светльо, кажи - Не! - на страха, и ще видиш колко по-свободен ще се почувстваш. Няма герои страхливци. Страхът само може да увеличи отделянето на адреналин, покачване на кръвното налягане, стрес и т.н. Иван Димов добре го казва - отделяш внимание на неща, които са безсмислени в замяна на по-важни. Ако имаш съвест, то няма да вършиш нередни неща, а ако нямаш- тогава не си човек. А църквите са пълни с такива "вярващи", които знаят, че като се помолят и ще им се прости. Като вица за мутрата, който стоял нервно и чакал дядото който се молил да му дадат 10 лв добавка за празника, накрая станал дал му 100 долара с думите "хайде не губи времето на Господа с твоите 10 лв, че моите тирове чакат на границата". А за църковните служители и баба...гей и т.н сме писали вече. То и това не е от сега и заради демокрацията. Съществува от векове. Страхът силно пречи на мисленето. Загубил съм твърде много двубои от страх. От предубеждението, че противникът е по-добър.
EDM electronics, сякаш и ти се опитваш да повишаваш адреналиновите си нива. Смяташ, че другаря Путин (звучно е, не е като на нашата Сталинка) трябва да ни въоръжи с модерните си ракети за да бием по пътническите самолети? Защо ли виждаш такава разлика между едните и другите? Имперските амбиции и на двете страни са еднакви. Едните негри не са по черни от другите. Доколкото за военните - ние нямаме пари за пенсии, здравеопазване и т.н, та да хрантутим едни търтеи, които не са забили един пирон в живота си, пенсионирали се на 45 и получаващи 700 лв пенсии. А онези нека копаят в рудника или да стоят на шевната машина по 12 часа за 300 лв, а често и без тях.
edin:
--- Цитат на: svetlio760 в Октомври 13, 2014, 04:32:07 pm ---, така и тях ги съди Един!
--- Край на цитат ---
Ще ги мачкам баце, яко ;)
svetlio760:
Бе Питоне, аз ли криво пиша, ти ли криво ме разбираш- Ей тва борче от твоя пример е безстрашно! И кво- образа му кефи ли те- ограбило те е и твоите пари са у тировете му дето чакат на границата- няма страх ни от тебе, ни от властта, ни от Бога!!! Аз ти говоря за страх от Върховният Съдия, а не за страх от властта! Кой безстрашен герой от романи, от филми и от историята ще посочиш, който няма страх от Бога и безогледно прави квото си иска на когото си иска?! Ако ми цитираш Вазов "....Как да мре народа и не моли Бога и не рече милост в общата тревога..." как мислиш на коя страна е Бог тук? Ето ти безстрашие! Тези хора за които се пише тук са типичен пример за безстрашие, нали? Е, църквата ги е канонизирала за светии, ей ти толкова лесно обясним парадокс че няма накъде повече!!! Защо са канонизирани кат не молят Бога?!
Нарича се страх от Бога, а не страх, който ще те направи слаб и ще ти докара сърдечен удар! Страх, който пази човещината у теб- същия страх, с помощта на който казваш на едногодишното си дете да не пишка в гащите- то трябва да се страхува от теб, за да изпълни нареждането и да отложи удоволствието от пишкането за по- късно! Това прави нашият морал, свръхазът, принципът! Това е градивният страх! Без него сме като борчето с тировете, масоните и управляващите! Трябва да сме смели и безстрашни както казваш ти, в името на благородна кауза, като например да накажем някой масон, комунист, депутат, циганин за нещо в което се е провинил - е кво? Безстрашни и смели ли сме...? За пореден път ще спомена Капитан Петко Войвода- след турското робство едва не умира в български затвор, а е можел да продължи да раздава правосъдие с четата си из горите, както е направил Малък Петко, който е бил част от четата на Капитан Петко в началото http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE_%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2_%28%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%80%29 Е не го прави и то не от страх! Това правим и ние тука- не се бием не раздаваме правосъдие, не от страх, макар че сме бая по-страхливи от тези хора! Не от страх, защото има по- лесен и правилен начин. Описал съм го вече! Описал съм и защо не може!
п.п: Сега се изкушавам да напиша защо битката на Шипка е била толкова тежка, като цитирам Вазов и Ботев, но отново трябва да пиша фермани, а вече се уморявам и то не за друго, ами заради факта, че се опитвам, а не мога да обясня същината така, че да ме разберете!
Аtos:
Светльо, тук ще подкрепя Питон...страхът е деструктивен за човешките функции, макар и необходим за вътрешния ред в една държава!
Правени са експерименти в тази насока - две групи от хора с еднаква задача, но едните стимулирани с поощрения, другите- със страх от наказание. Познай кой метод е по- успешен:)
А ако се стигне дотам, че само страхът от възмездие да възпира някой да излезе на улицата с автомат например и да трепе хора " за спорта"... Господ да ни е на помощ.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия