Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (188/255) > >>

Радико:

--- Цитат ---Системата няма да рухне, тя се самонагажда и става все по-лошо...докато премине в абсолютна диктатура!
--- Край на цитат ---
И кой ще бъде диктатора на цял свят "Ли Мън Цун"  или "Фу Хей Мин"
Всички диктатури се срутват под собствената си тежест когато нараснат над определено ниво. Примери в историята колкото си искаш. Остава висящ въпроса:
Кой ще бъде в денят след "утре" или Кой ще дойде на власт след катастрофата. И има ли шанс катастрофата да бъде превърната в меко кацане.   

Аtos:
Тя отдавна е "меко кацане"...кой ще е диктаторът - някой наместник на космичните, каква е разликата кой точно?
Срутват се локалните структури, когато "народът" не е подготвян систематично за тях...сега за друго говорим.

бай Теню:
ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ РАЗРУХАТА Е БЕЗРАЗЛИЧИЕТО. ВТОРА НЕ ТИ ТРЯБВА. http://forumat-bg.com/civilization/2935-bogoizbraniyat-narod-glava-3-ubii-nai-dobriya-ot-goite

EDM electronics:
Ооо..., давам си сметка, че след като всичко това се случи, както го предполагам не само аз, света няма да зацъфти и вързва. Първо все още не е известно какъв точно социално-икономически модел ще бъде установен. На мен не ми е известен някой съвременен теоретик. Подобна радост от началото на края изпитвах със смяната на сегашния строй с предишния. Колко наивен съм бил. И аз бях идеалист демократ. Предполагам подобно разочарование ще настъпи и след тази смяна. Възниква тогава логичния въпрос, защо тогава да се променя нещо въобще, като една форма на зло ще се замени с друга. Отговора според мен е:
Така е устроен света от оня или нещото, който го е създал такъв какъвто е. Така чрез еволюция на обществените отношения би следвало да се върви към развитие, към по-добро или по-зле към гибел. Тук е много важна позицията на всеки един от нас. Считам, че най-важното е човек да има изострено чувство за справедливост и именно то трябва да го ръководи при заемане на определена позиция, а не изгодата и меркантилността. Дала фондация "Америка за България" голям хонорар на Иво Инджев около 1 мил. лв. и той от идеалист комунист мутира и се изроди, като един същински, автентичен изрод в ревностен демократ и русофоб. Отишъл някой на запад да мие чинии, да прислугва, да четка обувките на своя господар, преглъща достойнство, стиска зъби, плющи и жена му същия господар, а той му платил 1 000-2 000 евро, купил си западна кола втора употреба, вече за основен ремонт - БМВ или Мерцедес и прави пергели на село, да демонстрира колко е успял в живота, колко е щастлив и колко хубаво е да си прозападно ориентиран  :D - НЕЩАСТНИЦИ...

GreenHulk:

--- Цитат ---согласно учению Сент-Ива (Д'Алвейдр) , существует два типа организации человеческих сообществ: анархический, господствующий в мире в течение последних 5 тысяч лет, и предшествовавший ему синархическии. В переводе с греческого синархия означает «совластие». Сущность синархического строя состоит в троичной «социальной» иерархии власти: жрецы — посвященные миряне — главы семейств (отцы и матери), соответствующей тройственной природе человека — интеллектуальной, моральной и физической. Такая система управления социумом, с точки зрения Сент-Ива, является воплощением высшего Божественного Промысла, залогом социальной справедливости и гармонии.
--- Край на цитат ---
http://bookitut.ru/Orakuly-Velikoj-Tajny-Mezhdu-Shambaloj-i-Agartoj.24.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия