Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (175/255) > >>

kd_dinev:
Не съм много съгласен с процента-99,99% ми се вижда по близко до реалността...

plcsoft:

--- Цитат на: Радико в Август 10, 2016, 07:38:34 pm ---А какви роби имаше само а пък какви робини.  Еееех живот беше, не като сега да се принуждава човек на тъпи железни роботи да разчита. В най добрия случай алуминиеви ама и те много скъпи, колкото 2 Ягуара един робот дето може най много да ти изчисти хола. Мамка му и живот какъв стана.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

--- Край на цитат ---

Добре е че, го избиваме на шега Радико! Но реалността хич не е розова. Особено ако си, ял попарата на банките. Не само те заробват ами и те загробват, ако не се усетиш. Всеки ден виждам работници който като излизат от цеховете им се клатят краката и едвам се дотътрят до колите си от преумора въпреки роботизацията и автоматизацията която е налична в завода. И то само защото са имали глупостта да теглят кредити от банки. И сега са в безизходица и се налага на  ден да хвърлят по десет тона олово за да си заработят мизерният надник за да си погасят кредита. А за роботите!? Имам един такъв въпрос към тебе? Виждам че си ачъкгьоз(отворен, осведомен). Как би обяснил следната дилема която ме занимава от доста време. При наличието на толкова технологии, индустриализация и роботизиране на труда човешки, се налага западният човек да работи за едната прехрана и подслон  40-50 години от 60-70 години съзнателен живот? Нима е нормално това!? Нали би трябвало тази автоматизация и индустриализация да облекчава живота, да ни прави по-богати, с повече свободно време за духовно развитие!? А става точно обратното!? Защо??? 
Но да не оспамваме и тази добра тема на колегата Елпунто! Ако решат модераторите могат да изтрият мойте коментари!!! Или да ги преместят!

Радико:

--- Цитат ---Не съм много съгласен с процента-99,99% ми се вижда по близко до реалността...
--- Край на цитат ---
Съгласен съм със теб, но реших, че има доста съфорумници които още не са готови за такива цифри 90 не е чак толкова нелицеприятно а и не е чак толкова далеко от истината. Та само за благозвучие да го закръглим на 90 иначе ние си знаем  ;D ;D ;D 

Радико:

--- Цитат ---Добре е че, го избиваме на шега Радико! Но реалността хич не е розова. Особено ако си, ял попарата на банките. Не само те заробват ами и те загробват, ако не се усетиш. Всеки ден виждам работници който като излизат от цеховете им се клатят краката и едвам се дотътрят до колите си от преумора въпреки роботизацията и автоматизацията която е налична в завода. И то само защото са имали глупостта да теглят кредити от банки. И сега са в безизходица и се налага на  ден да хвърлят по десет тона олово за да си заработят мизерният надник за да си погасят кредита. А за роботите!? Имам един такъв въпрос към тебе? Виждам че си ачъкгьоз(отворен, осведомен). Как би обяснил следната дилема която ме занимава от доста време. При наличието на толкова технологии, индустриализация и роботизиране на труда човешки, се налага западният човек да работи за едната прехрана и подслон  40-50 години от 60-70 години съзнателен живот? Нима е нормално това!? Нали би трябвало тази автоматизация и индустриализация да облекчава живота, да ни прави по-богати, с повече свободно време за духовно развитие!? А става точно обратното!? Защо??? 
--- Край на цитат ---
Значи според мен ще можеш да си отговориш и сам на въпросите си ако успееш да приложиш това което йогите наричат разширяване на съзнанието. Ако успееш да видиш и минало и настояще едновременно и освен това не само за една единствена група хора. На практика част от нещата вече съм ги казал в постовете "посветени" на Виктор Орбан малко по нагоре. Предстой власта да мине от една класа в друга На такова нещо обикновено му викат революция. Заради френската е била измислена гилотината и са били обезглавени, не помня колко стотин хиляди човека. Мисля, че трябва да сме много благодарни дори и ако само това се избегне. А за хората от оловноцинковия и от други подобни места, ами директното заробване вече е заменено със изкушаване което означава, че тези хора са имали възможността да избират нали. Могли са да всемат кредит могли са и да не го вземат. Приеми го така:
или имаш волята да стискаш, да се лишаваш малко сам и да си осигуриш "жилище примерно" сам или плащаш на някого "под формата на лихви" който да те контролира да не харчиш много и да ти помогне да се сдобиеш с жилище.
Сега можеш и да си го построиш сам камък по камък за около половин живот примерно. варианти много, но ако 8 часа работиш някаква не много тежка работа и после още 5-6 работиш като вол на собственият си строеж дали ще си по малко уморен от посочените от теб работници.   А тези за които говориш стават все по малко и по малко. Същите обаче ако им кажеш:
  Много е тежка работата в този завод затваряме го и ще направим нов напълно роботизиран.
Сещаш ли се какви ще са им реакциите. Моментално пристига някой като Орбан или Сидеров и крещи ето виждате ли ще ви затворят завода ще ви вземат хляба вдигайте се на протести. и всички ще скочат и ще бранят робските си вериги. Е те на това му викам парадокс. Не на действията на политика на действията на хората дето плюят мизерния живот пък като опиташ да им го смениш скачат на бой чак. Парадокс.   

EDM electronics:
Браво на Волен Сидеров!
Браво на Виктор Орбан!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия