Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (18/255) > >>

Аtos:
Не, Велектра, тук грешиш според мен...не с това, което казваш на Светльо за пропагандирането на собствените му схващания, а за другото - че като се знаело как ще протече животът на човечеството...и т.н.
Най-големите мозъци в света вече допускат подобна теория-Дейвид Буум, например!
Има си "програма", има си и "изпълнение", има си и "отклонения" от нея, гледай филма
What the Bleep Do We Know - дава друг поглед върху много неща:)
А относно религията...хм, това е многократно преписвано учение със съответните орязвания и привкарани (изкривявани) интерпретации на всеки следващ писал там...
Пак подканям-прочетете и това http://www.pismatanahristos.com/sadarzhanie/
Обяснено е добре и защо сегашното понятие РЕЛИГИЯ няма нищо общо с целите на първоначалното УЧЕНИЕ за живота.

Velektra:
atos, съжалявам, но всичко е писано от хора!
Само че защитниците на това се измъкват с думите за Тома-неверни, антихрист, неверник и т.н.
Ще прочета всичко, което казваш, но съм чел доста неща, а тия които не съм от сега горе-долу зная за какво ще пише. Зная. че всичко ще изглежда точно и логично.

Тъй като не се знае (все още) как е създаден света, човечеството и въобще живота, то винаги ще се спекулира на тая тема. Какво да се прави! Важното е да се управляват и вадят пари, докато се разбере!

Maistora52:
Предлагам всеки (и сега и в бъдеще) много внимателно да премерва думите си, и най-вече да се предпазва да НЕ НАБЪРКВА ДАЖЕ И В ТАЗИ ТЕМА РЕЛИГИИТЕ И РЕЛИГИОЗНОСТТА.
Това че си говорим за политика, не ни позволява да ТРЪБИМ своето мнение и отношение към Религиите, включително и да предлагаме линкове. Независимо, че официалната религия в България е Християнството, крайно опасно е да внасяме за обсъждане дори и каквото и да било от Библията.
Най-малкото защото това дразни всеки съвременен, разумен и трезв човек, който е наясно със себе си и своя Мироглед.
Библията е "друга ракия", и не че не е уникална Книга, но мястото й не е тук. Ние сме технически Форум, а не Храм.
Библията всеки трябва да си я чете в усамотение, и да не обсъжда на обществени места своите находки... най-малкото защото не изглежда СЕРИОЗНО. Имам лични впечатления от такива случаи.
Бъдете внимателни, защото имам примери от живота, как разумни млади хора са попадали в лапите на разни секти и ... дотам с Разумността!
И както споменах в по-горен мой пост, точно Религиите са една от големите причини за РАЗДЕЛЕНИЕТО МЕЖДУ НАРОДИТЕ. Помислете защо?! - но не тук и на глас.

Аtos:
Майсторе, религиите - причина или следствие?
Вярваш ли в писанията за Вавилонската кула? И доколко?
Колкото до останалите засягани въпроси, мисля, че разискваните неща са принципно философски, че и свързани с научни обосновки някои-никой не се е хванал да проповядва:)))

svetlio760:
Споко, Майсторе, никой не съм задължил да ми чете пропагандата, пък и самият аз не се имам точно за фанатик, макар че целенасочено летя в облаците и стъпвам по земята само когато се налага. Лошото е, че повечето хора са здраво стъпили на земята, почти през цялото време, с изключение на моментите, в които се налага да ходят.
 Вие тук всички сте интелигентни и трезви хора- ако опитвах да пръскам сектантска отрова, дали бих започнал точно от тук? Ако трябва да съм честен сложих линковете, защото някой преди мен беше сложил писмата на Христос- ако това имате за пропаганда, значи е започнала преди мен!
 И да- фанатизмът започва преди прочитането на библия или каквато ще да е религиозна книга. Не може човек да е с всичкия си, да прочете нещо и да стане сектант. Мисля че споделям с вас незаразна информация, напълно човешки, защото не мисля че информацията която споделям е невярна. Сложил съм мюсюлмански линк, именно защото не съм мюсюлманин и никога няма да стана, а и мисля, че не опитвам да направя и вас такива- просто хората са открили нещо- духовен принцип, подкрепен с археологични доказателства, който е важен и за другите две монотеистични религии- другите линкове са ненаучни, но ако ги подложите на вашите собствени анализ и преценка, можете да ги отхвърлите без зорлън да ви се набият в мозъците. Аз съм ги подложил на мой психологичен, исторически и философски анализ и съм ги приел, като от това все още не съм се вкарал яко в матрицата и не съм изпушил, нито пък съм се напушил. Сега на 15-ти и на 24-ти имам изпити и уча за тях, съвсем както се полага за нормален човек и нормален ум.
 И ето ви още една част от личната ми вяра- споделям я, за да разсея съмненията ви, че опитвам да ви центрофугирам мозъците. В медицината има едно явление наречено "синдрома Лазар"- понякога се случва когато човек изпадне в клинична смърт да има преживяване, което да не може да се обясни научно и това преживяване да остави дълбока диря в живота на този човек. Понякога преживяването е негативно, а понякога позитивно. Преживелите виждат или рая, или ада. Един учен- атеист е видял рая и описва как изглеждат ангелите. Това за мен означава, че отвъдният живот няма общо с религията, а с човека, с личността! Ето защо нямам намерение да ви направя вярващи или невярващи. Убеден съм, че ако има рай и ад, то тук в този сайт сме извадка от хора, които ще идат в рая, без да е нужно да ги вкарвам в джаза! Просто искам да ви предам това, което аз смятам, че знам и до колкото виждам вие правите същото. Разликата е в това, че аз не ви обвинявам че правите пропаганда!

Много се кефя на Атос, на Джулианг и на Майстора, че макар в различни аспекти, ме разбират какво искам да кажа- И друг път съм споделял, че диктатурата е правилният модел на управление, защото царят не може да избяга от отговорност, когато бъде обвинен в безотговорност! Царят е пряко зависим от поданиците си!
 С Атос сме почти на един акъл, но той определено е малко по- земен от мен, а Майстора си е майстор- обобщенията му и редът и баланса, който вкарва в темите, а и в целия форум, си е въпрос на необходимост. Прав е за много неща, и двамата се изненадваме един-друг с изказванията си, макар да не сме много-много на една вълна...!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия