Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Политиката и политиците ни!
PyroVeso:
Е-е, Майсторе, направо настръхнах от последния ти пост! (казвам го без грам ирония или нещо от сорта!)
Точно това е, което се опитвам да обяснявам на хората години наред по всевъзможни начини.
Намаш си и на представа колко си прав...
juliang:
--- Цитат на: svetlio760 в Октомври 12, 2014, 02:46:50 am ---... И правилната форма на управление откак свят светува винаги е била диктатура- кан, цар, съветници, институции подчинени пряко и непряко на кана, на царя и на съветниците му, но съветник се става по заслуги, а царят трябва да внимава с данъците за да няма бунтове и като води война да разчита на тоя народ, от който се състои войската му!...
--- Край на цитат ---
Е това ми е мечтата от много години. Да излезе един човек по телевизора и да каже "Ще правим това и това. Аз го реших, защото съм ваш цар (или защото вие ми гласувахте доверие) аз поемам отговорността за това." А сега ... някакви партии, дето лидера на партията бил лидер, ма решенията се взимали от колективния орган... държавата се управлява от Министерски съвет дето не е ясно кой за какво и доколко отговаря, законите се приемат от парламент, дето са 240 човека и всеки се оправдава че другите не приемали неговите проектозакони ... Пълно размиване на отговорности и "прехвърляне на топката", докато в същото време държавата се руши и разграбва.
Може би затова Бойко Борисов продължава да получава такава голяма подкрепа. Защото той май е единствения, дето смее да демонстрира "топки" и да говори в първо лице единствено число за решенията които се взимат в неговата партия. Доколко решенията са правилни е съвсем друг въпрос, но това че той поема отговорността ме кефи.
А другите ... едните ще правят извънреден конгрес за да решат дали са загубили или победили в изборите, другите ... 7 човека се изживяват като шефове, опитват да се представят за един, дори не знаят кой може да каже "да" или "не" на най-елементарен въпрос и обясняват "че ще се съберат, ще го обсъдят и ще излезнат със становище"... това е смешно и жалко.
Подкрепата на Сидеров също идва от неговите опити за демонстрация че "той държи цялата власт" в партията си. Но след нееднократната демонстрация на това колко лесно може да я продаде за далия по-голяма оферта и постоянното обръщане на палачинката за курса на "неговата" партия и безумните изцепки (хотелите в Куба, скандала в самолета, идиотското положение да изнася речи скрит под пластмасова маса) нещата хич не изглеждат розови за него.
ДПС ... там е кристално ясно само едно - че не е ясно кой дърпа конците и накъде ги дърпа. Всичко е покрито в една мъгла - гъста, лепкава и даже леко отровна. Разпълзява се по повърхността и поглъща и отравя всичко до което се докосне, като в някой филм на ужасите.
За съжаление идеята за монархия беше яко компрометирана от Симеончо. Дойде си от странство на бял кон, с фанфари и фойерверки, обеща да ни оправи за 800 дни и... си *** мамата. Много народ които вярваха че еднолично управление е една добра перспектива и бяха готови да подкрепят тая идея се отвратиха от това което се случи тия години. Да не говорим ,че и досега изплащаме последиците от оная "брилянтна" идея на Милен Велчев да обърне външния ни дълг от долари в евро... За горите и резиденциите дет връщането им му беше първа работа на царя па да не говорим.
svetlio760:
http://www.pismatanahristos.com/sadarzhanie/
http://www.hristiqni.com/knigi/346-2011-04-30-11-38-31
http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=233&aid=2
http://vimeo.com/50965933
Двата горни линка на пръв поглед противоречат един на друг в някой неща, но при внимателен прочит идеално се допълват......дълги са и който му се чете с дни, да сяда да чете- обещавам, че няма да си изгуби времето.
Другите два линка също се допълват един друг и видеото е много дълго, но отразява общият враг и на двете общества- нашето и на исляма.
Бих написал и аз подобен философски коментар, който да обединява всичко това и да показва отношението на библейските писатели към съвременната философско- политическа ситуация, но като се замисля колко труд ще ми коства, си казвам че това е достатъчно- искам твърде много, но приемете на доверие, че и Исус Христос и Апостоли Павел, Петър и Йоан са описали абсолютно същото отношение към еврейската нация и християнския свят и същият философско- етичен принцип в новият завет, които се потвръждават от по- късната история което е отразено в тези линкове, с тази разлика, че те, пък и цялата Библия отразява и Божият характер- нещата, на които Се гневи и другите неща, които Го радват, което не е извън цялостната концепция на просветлението, описано в "Писмата на Христос"! Въоръжете се с време и хъс и приятно четене и гледане! Отново ви казвам- няма да съжалявате!
И може би е дошло времето да не съдя толкова строго хората около себе си и вас, че не ме разбирате!!!
piton2012:
Светльо, нямам нищо против теб или който и да било от форума, но с тази пропаганда мисля , че вече се оля (извинявам се за израза, но е най-мекият който бих използвал). Мързелът е голяма сила. Ако не я владеех толкова добре щях да засипя форума с писания в размерите от тези на д-р Михов. Ако М52 не заключи темата, може да проявя някакво усилие, защото за разлика от теб не съм стигнал до четенето на една фалшива книга, а изчетох (не мога да кажа съвсем изучих ) Историята на трите големи религии. А кой написа Библията? Кога се случи това и защо? Защо ли тези дето разпънаха Христос, станаха най-вярващите. Кога се случи това? Защо му беше необходимо на Константин? И накрая какво общо имат българите? Какво общо имаме ние със хилядите загинали уж в името на някакъв бог. Или е без значение това. Без значение е изколването на 30 000 души, без значение какви са с презумпцията, че Бог ще познае своите. Удобни са писанията за мир и обич. Такива са не само в християнството. И пушещите марихуана обичат всички.
Църкварските форуми са на друго място и нека си останат там.
Velektra:
Изгледах филма. И сега какво? От утре да се записваме мюслюмани. Така ли svetlio760?
Само че аз съм продължил да уча и след 1-ви клас. Инженер съм, смятам се за що-годе технически грамотен. Натрупал съм доста знания, за да твърдя, че религията е създадена, за да се контролират масите - неуките хора, хората без образование. За мирознание и дума да не става!
Не е ли смешно и скучно, ако ти се разказва как ще протече живота на човечеството? Щом всичко е ясно за тия пророци и ни го казват, за какво живеем от 2000 години? Да видим дали ще познаят ли? Ами 2000 години преди тях какво е било?
За прости и неуки хора е простено да се екзалтират и изпадат в екстаз и фанатизъм от религиите, но не мога да проумея, ако това го правят учили хора, особено хора учили точните науки, особено инженери и т.н.!
И аз мога много да пиша на тая тема, но мисля, че всеки сам си го знае това!
Аз затова пуснах откъса от "Косачи". Всичко е измислено от ХОРАТА. Да забравят за малко реалността или да не гледат как други хора (учени и умни, но то и няма как да не е така!) ги управляват и ги крадат.
Направо не мога да повярвам как има такива хора в 21-ви технически век. Естествено, че ми е ясно - докато има невежество и простотия - ще има и религии!
Да се избиват хора заради различни религии - ужас!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия