Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (170/255) > >>

Аtos:
Радико, какво правиш сега?
Опитваш се да наложиш своето виждане като единствено правилно ли? И то чрез така любимите ти реторични похвати...
Казваш - що не са ни "форсирали"?
А техническия бум от последните 200 години какво е? Значи...десетки хиляди години прашки,лъкове и каруци, а всичко в последните 200 -300 е естествено???

И за какво бавно еволюиране говориш?
Еволюция нямаме като вид от поне 50 000 години, ако вземеш тогавашно бебе и го отгледаш при сегашни условия, разлика няма да има.
Те са направили каквото е трябвало тогава. Останало им е само да чакат да се развием технически и да усвоим системата, като са ни побутвали от време на време с по някое откритие.
Въпросното чакане за същества, живеещи по няколко хиляди години ( а и не се знае дали не и по други времеви константи) изобщо не е много!
Ти ако решиш да садиш орехова градина, какво ще очакваш? На първия месец да береш орехи?
Или можеш да ускориш генно процеса - владеем поне тази част?
Хайде излез малко от собствения си калъп...

П.П.Предлагам ти примерна трактовка, която не е в разрез и с твоето виждане :
Който ни е модифицирал някога, просто ни е отсвирил за дълго. Причините може да са различни - от загуба на интерес, през загуба на влияние ( ако сме " завоювани" от други, които не знаят кво да ни правят),  че до въпрос на чисти приоритети... Т.е. ако ти подпалят къщата, няма да спасяваш първо лехите с домати, нали?
А че има засилено външно влияние над нас в последните 200 - 300 години, това е явно!
Дали е от " създателите " или от други - отделен въпрос!

juliang:
Последно - изоставени сме на произвола на съдбата, или между нас живеят високоинтелигентни (и високотехнологични) извънземни?

Атос, всичко се развива по експоненциална крива до време. Населението на Земята, мощността на процесорите на компютрите и още, и още ... И това става до някакво ограничение, което се достига. За населението на Земята все още има много-много място преди да заживеем като сардели. Процесорната мощ обаче вече достига някакви граници - скоростта на светлината. Забелязва се ясно, че в последните 10 години единичния процесор си остана на около 3-4 гигхерца. А по-предното десетилетие растеше с 100% за година.
Същото е и с консумацията на горива - втората половина на 20-ти век консумацията е нараснала десетки пъти. А от началото на 21-ви век дори има периоди, в които няма търсене на цялото произвеждано количество нефт, въпреки намаляването на цените. Т.е. вече има достигане на някаква граница, и тя не е липсата на суровината.
Електричеството по същия начин - строяха се атомни централи, ТЕЦ-ове, какво ли не ... а в последните 10 години консумацията на ел. енергия в развитите държави остава на горе-долу едно и също ниво. И цената също.

Радико:

--- Цитат ---Опитваш се да наложиш своето виждане като единствено правилно ли? И то чрез така любимите ти реторични похвати...
--- Край на цитат ---
Ти до сега как не забеляза, че нямам мнение по въпроса поради което не мога да се опитвам да го наложа. Аз не съм като теб и edin. Аз се съмнявам, допускам сравнявам. Опитвам се от чисто любопитство да достигна максимално близо до истината, но не забеляза ли, че постоянно използвам думата "хипотеза" Никога не съм заявил е те това е станало така от тия и тия. При положение, че не мога да твърдя, че съм наясно как са се развили събития от преди няколко години на който съм бил почти свидетел да не кажа почти участник. Как да твърдя че съм наясно съса събития от преди милион години. А и в този ред на мисли има едно нещо което бих заявил със доста голяма доза сигурност да кажем над 90%
Това е заявлението, че цифрите които изказваш 50000 100000 години са силно занижени. при това със пъти не с проценти. За порядъци се въздържам да кажа защото имам подозрения, че тогавашните обитатели са били с много различен вид за да бъдат наречени хора. Това обаче е друга бира.

edin:
Да, прав си. Изобщо не си като мен, затова ще има да наваксваш  ;) И се чудя, за какво се напъваш. Да ми докажеш, че не съм прав ли? Това не е възможно, колкото и да ми показваш рационално и аналитично мислене.
Да не мислиш, че само ти можеш да анализираш информация? Разликата между теб и мен е че анализираме доста различен вид информация. Да речем, че аз в анализите съм включил, близки срещи от трети и четвърти вид, както мои, така и на мои приятели и познати. Така например, майката на мой приятел, беше в контакт с извънземен разум, в продължение на една година. Ама, каквото и да ти разправям, знам че няма никакъв смисъл.

Радико:

--- Цитат ---Ама, каквото и да ти разправям, знам че няма никакъв смисъл.
--- Край на цитат ---
И защо реши че няма никакъв смисъл.
Не знам какъв вид инфотмация анализираш и как точно го правиш, но информацията за мен определено не си я анализирал правилно. а и то не виждам от къде и ще я получиш. Както и да е определено си си съставил погрешно мнение за мен. Като опиташ и не се получи тогава можеш да правиш подобни изявления. Не знам обаче дали тази тема е най подходящото място за целта. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия