Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (165/255) > >>

dmitarp:
може, роби на Земята, но не и роби на тяхната планета

edin:
Ти май не разбра. Не гледай тялото. Гледай духът. Насилствено се инкарнира духът, в тяло , което е безпаметно и затова попада в капан. Не знае, начините да излезе от затвора. Хората са тук в робство, съвсем доброволно, за да завършат висше. Никой няма да остане заклещен тук вовеки. Все пак сме богове.....в амнезия. Като казвам "хора", съвсем нямам предвид, че всяко човешко същество спада към хората. На земята, хората са около 20%.

Laic:

--- Цитат на: edin в Юли 25, 2016, 02:47:39 pm ---...... Като казвам "хора", съвсем нямам предвид, че всяко човешко същество спада към хората. На земята, хората са около 20%.
--- Край на цитат ---

Това обяснява натрапчивото ми чувство, че в "предишен" живот съм бил МАГАРЕ, както и магариите ми в този ;D

Аtos:
Радико, не съм сигурен, че се казват точно така т.е.-може те самите да се наричат по друг начин, ние им казваме така, можеш да ги наричаш както решиш:)
Не е сигурно, че още сме точно под техен контрол, но, че контролът го има...явно е!
Създадени сме да служим и да работим под система с нужния софтуер, имаме "скопявания" в генетиката, позволяващи лесен контрол на психично ниво...какво повече?
И да ги няма вече - не можем да надскочим себе си, живеем в системата, която са създали.
Системата е проектирана да се самоъподейтва!
Пример:
Една каракачанска овчарка е селектирана за "куче пазач" и ако някога остане без господар, на когото да служи, ще си потърси такъв. Тя си е (генетично) куче пазач, не можеш да очакваш от нея да решава квадратни уравнения...
Дискусията няма общо с форума, но с темата има. Политиката (в локален и световен план) е част
от въпросната система.

Laic, говоря за нормите на обществото все пак (тези във форума са повлияни, но няма директна връзка, по-скоро шаблон за ползване), което е поредното доказателство, че системата си работи и то перфектно. И не е нужно да е под непрекъснат контрол или въздействие, те се усещат рязко, когато ги има, Радико току-що показа едно от тях, аз - в предния си пост за "покемоните".
Иначе всичко си работи автоматично-благословията е на системата, не на създателите и!

П.П.Дописвам...току-що се връщам от магазина, ходих за бира...
На касата сума хора си купуват от тези билетчета - лотарии разни...те са в част от допълнителен програмен продукт на същата система. Някой е следвал основната ОС и е преценил - направете така и така и хората ще купуват...и бедни и богати (ползва се желанието за пари).
Ако никой не купува - продуктът няма да работи, но...той работи - идеята е перфектна!

juliang:
Атос, вече ми писна да давам линк към "теорията на конспирацията" на Харалан Александров. Ти си точно от типовете, описани там. Опитваш се да намериш някаква външна сила, която да обясни недъзите на хората. А истината е че хората просто са такива - несъвършени. Искат. Искат това и онова. А в момента сме в такъв етап на развитие, че можеш да си поискаш (и да получиш) буквално всичко. Срещу съответната сума естествено (като "сума" не винаги значи "пари").
Има хора, които получават немалки заплати само за да търсят нови неща, които биха "зарибили" човек. Цигари, алкохол, наркотици, насилие, секс ... всичко което може да се продаде го има на тезгяха подготвено за продажба. Игри за компютър. Нови телефони. Интернет в който има всичко. Покемони в храсталаците. Хазарт. Дори и един форум като тоя в който сме ние - нещо пристрастяващо, с което можеш да си загубиш малко време.
И всичко това не е донесено от Алфа кентавър - наша разработка си е. Някой човек го е направил, за да спечели малко пари.
Не търси конспирации и извънземни там, където ги няма.
Защо мислиш че откачалките търкат билетчета? Ми пак заради пустия мързел - не се хванат да спечелят малко пари с труд, и очакват да им "падне от небето". Естествено някой си е направил сметката, и е решил да продава надежда за печалба. Просто едни пари се събират от много хора, и се преразпределят така, че малко хора да получат много пари, а другите - надежда да им се случи и на тях някой ден. А организатора печели от това винаги. С подходящата стратегия се насажда мисълта, че всички печелят.
От тая стратегия пък печелят едни други хора, работещи в медиите. Те пък срещу скромна сума разпространяват до всички заблудата за сигурна печалба (макар че им е ясно че лъжат, или поне прикриват голяма част от истината). Защото никой няма да гледа телевизия, или да чете вестник, в който се пише колко хазартни типа са си метнали въжето на шията, или са скочили от балкона (макар че и от такива неща се опитват да направят сензация).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия