Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Политиката и политиците ни!
Радико:
--- Цитат ---Нещата със съществуването на държавата не отиват на добре, такива са ми усещанията!
--- Край на цитат ---
Ти като оня дето видял жена си и комшията в кревата и като го обзели едни съмнения.
то е ясно отдавна, че ще бъдат унищожени много държави, не само българската, но какво лошо има в това ще остане една държава ЕВРОПА И какво лошо има в това.
Е има и хора на който това не им изнася. Аз съм от тези за които това носи само ползи, вече носи. Дано по скоро бъде премахната тази държавоподобна мафиотска структура наречена България.
RUS:
Масовата дезинформация определено може да подведе всеки.Например мои приятели направо зяпват когато им съобщавам реални премълчани факти които само в една медия се огласяват публично и на всеослушание.
Тъй като съм живял по времето на социализма и помня как слушахме нелегално Свободна Европа и Дойче Веле мога да заявя съвсем категорично - в момента цензурата е между 60-80% спрямо тази през социализма.Много факти и реални събития се премълчават или направо скриват от обществото ни.Политиците ни няма за какво да ги коментираме защото ясно се видя как народния вот беше предаден или продаден по точно.За мен лично има само лъч надежда в 11 депутата от една партия които наистина следват нравствени и християнски ценности в интерес на целия ни народ.Други просто няма на хоризонта.
С известен изследователски интерес наблюдавам мазохистичното мълчание на нацията ни.Изнагляването на политическия ни елит мина всякакви граници на търпимост и все още няма никаква реакция.
Ще ми бъдат интересни резултатите от местните избори на 25.
Ако нещата не се обърнат по законен път с всенароден вот за достойни хора във властта алтернативата която се оформя не е никак радостна.
Радико - здрава държавност не се гради на основата на паритета.По същество ЕС е обединен най-вече около еврото и нищо друго.Лозунгите за европейски ценности ясно лъснаха с лъжливия си вид и наложените двойни стандарти.ЕС не е държава и в нея няма никаква държавност нито би могло да има някога ако остане в този си вид.Парите няма как да бъдат здрава основа за силна държава като обединяващ фактор -преди тях са историята,езика,националното самосъзнание и националните нравствени ценности.В една ЕС няма как да сложиш знак за равенство между испанец и датчанин примерно - те са просто много различни.На испанеца ако му забраниш сиестата ще има преврат и революция например...датчанина никога няма да разбере испанеца от какъв зор му е тази сиеста на испанеца.Няма как европеец да разбере българина от какъв зор всяка година си вари ракия собственоръчно без да има право,лиценз и др. простотии.
Радико:
--- Цитат ---историята,езика,националното самосъзнание и националните нравствени ценности
--- Край на цитат ---
От гореизредените доводи единствено езикът е малко по сериозен, но той ще отпадне до следващото поколение И ВЪВ българските земи в останалите части на европа вече е отпаднал.
Останалите доводи са изкуствено "насилствено" насадени в съзнанието на хората за да са по лесно управляеми от местните робовладелци. Точно по същият начин на ловджийското куче му се насажда насилствено антиинстинкта да не изяжда намереният дивеч. Фалшивата любов към наркотика задържа магистралните момичета при сводника. Фалшивата любов към някаква родина задържа робите "робуващи на свободна практика" при робовладелеца им и му спестява разходи за окови, охрана и др. такива.
RUS:
В известен смисъл където и да отидеш по света ще попаднеш под влиянието на някой ''робовладелец'' .Няма измъкване от това защото делото на неолиберализма наложи тези стандарти.Разликата несъмнено ще е в това че в Германия примерно ще си роб за 2000 евро на месец ,а тук ще си роб за 2000 лв. на месец ако си квалифициран.
Но една е истината - където и да отидеш ще си останеш гаден емигрант за домакините и ще бъдеш винаги човека втора ръка независимо какви способности и талант имаш.Просто в А група никога няма да бъдеш допуснат,признание никога няма да получиш.
Фалшивите морални ценности пораждат и фалшивата любов по измислени фетиши които нямат нищо общо с непреходни неща като род,родина,дом, семейство и национално самосъзнание.
Не всичко се купува с пари,не всичко е пари.
По-добре първи в това село, отколкото втори в Рим - Юлий Цезар
Радико:
грешиш RUS
робовладелството си отива. бавно и неусетно защото е без революция без гилотини без масови кланета и слава богу защото от тук нататък ако тръгнат нещата по пътя очертан от Маркс... след стотина хиляди години археолозите отново ще се чудят от 2-3 хиляди години ли е цивилизацията им или е имало и друга по развита преди тях.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия