Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (123/255) > >>

Радико:
EDM electronics
Последното ти изказване е страшно неподготвено. Да не би да прекаляваш с гледането на телевизия "Скат"
Ще отмина факта, че измежду тези примати е и един български премиер, но не мога да отмина факта, че и доктор Чирков е такъв "примат"
Уверявам те дори и в този форум има хора които са еволюционно много по близо до маймуните от него.   

Аtos:

--- Цитат на: juliang в Септември 08, 2015, 01:11:44 pm ---Какво като има държавни предприятия? АЕЦ-а да не би да е печеливш? БДЖ да не би да е печелившо? В държавните училища и университети да не би да дават най-доброто образование? В държавните болници да не би да е най-доброто и безплатно лечение?

--- Край на цитат ---

juliang, правиш се, че не ме разбираш ли?

Не е идеята "да ИМА" държавни предприятия, а ДА НЯМА ТАКИВА без държавно участие - примерно 20-30-40%.
Като започнеш от завод за мебели, да стигнеш до кварталния магазин!
Тогава сивата икономика ще се сведе до минимум, ще се плашат РЕАЛНИ осигуровки на хората. Никой няма да цели умишлени фалити с цел да изкупи бизнеса на безценица и т.н.
Както каза EDM Китайският модел е много по-напред в тези неща от нас...

Радико, не буквализирай нещата! И аз съм съгласен с EDM като цяло (не с начина му на изказ, но с основния смисъл)!
Всяко стадо си има мърша...както важи това, така важи и обратното - сред множеството цигани има и свестни хора! Но те са изключения и като такива - потвърждение на "правилото"!
И откъде - накъде (мамка му) измислиха да викат на циганите РОМИ (римляни) ???
Що за идиотщина? Да не би това да ги "дециганизира" ?
Интеграция?
Ла кауза пердутта! Мога да ти кажа, че единствените работливи цигани, които познавам са хора на възраст (вече пенсионна), които за израсли и възпитани по Тошово време!
Истината е, че...на Държавата не и се занимава с циганския проблем!!!
Тя почти го отрича и по този начин той само се задълбочава!

EDM electronics:

--- Цитат на: Радико в Септември 09, 2015, 04:57:13 pm ---EDM electronics
Последното ти изказване е страшно неподготвено. Да не би да прекаляваш с гледането на телевизия "Скат"
Ще отмина факта, че измежду тези примати е и един български премиер, но не мога да отмина факта, че и доктор Чирков е такъв "примат"
Уверявам те дори и в този форум има хора които са еволюционно много по близо до маймуните от него.

--- Край на цитат ---

Никога не съм се подготвял досега. Изказванията ми са непринудени и спонтанни. Не гледам и телевизии на псевдонационалисти. А генетиката на Костов и Чирков е карашик. Добре, че е играл и е взел надмощие там генът на белия човек - ариеца /чел ли си книгите на Мулдашев/. Ти мислиш ли, че там при тях преобладава генът на маймуната?

Радико , аз напълно ти разбирам "тревогата" от нещата, които пиша, но да знаеш тя е неоснователна, или по-точно насочена в неправилната посока. Правилната посока е да насочиш тревогата към себе си, да се замислиш дали у теб не е загнезден дълбоко и по наследство овчедушен ген, който те преви покорен роб, което ти никак не криеш, даже парадираш с това. Този стар български ген е погубил 2/3 от територията на България,  а преди това е имало около 700 г. робство.

dmitarp:
Безсмислено е да хвалите Китайския модел. Няма да могат да постигнат и 30% от производителността на труда в Западна Европа 

juliang:

--- Цитат на: atos в Септември 09, 2015, 05:01:23 pm ---juliang, правиш се, че не ме разбираш ли?

Не е идеята "да ИМА" държавни предприятия, а ДА НЯМА ТАКИВА без държавно участие - примерно 20-30-40%.
Като започнеш от завод за мебели, да стигнеш до кварталния магазин!
Тогава сивата икономика ще се сведе до минимум, ще се плашат РЕАЛНИ осигуровки на хората. Никой няма да цели умишлени фалити с цел да изкупи бизнеса на безценица и т.н.

--- Край на цитат ---

Можеш да се запознаеш със един интересен списък от 2008-а година: www.minfin.bg/document/4543:2
И ми кажи колко от тия предприятия са печеливши и не се източват на поразия. Държавата е лош стопанин и не трябва да се бърка в икономиката. Тя трябва само да определя правилата и да следи те да се спазват от всички.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия