Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (110/255) > >>

juliang:

--- Цитат на: Радико в Август 06, 2015, 07:48:19 pm ---Неприятно ми е ама се сещам, че и тук в форума имаше хора дето възприемат твърдението, че всичко това било инсценировка нямало радиация нямало такива огромни поражения показваха се снимки от Хирошима дет хората си се разхождат по градинките пък не умират.

--- Край на цитат ---

Това е "point zero", епицентъра на взрива:
https://www.google.bg/maps/@34.3916292,132.4519062,158m/data=!3m1!1e3?hl=bg
огледайте наоколо и кажете дали ви прилича на пустиня?
Напротив, пълно е с хотели, ресторанти, жилищни и офис сгради.

Ето я запазената емблематична сграда:

така е изглеждало след бомбардировката:

Не бъркайте взрива в Хирошима с аварията в Чернобил. Процесите и замърсяването в двата случая са коренно различни. Фукушима пък е трети, отново неприличащ на двата предни инцидента случай.

EDM electronics:
Прави ми впечатление, че подобни оневинителни интерпретации /не само за Хирошима/ се правят предимно от наши съграждани, които имат някаква връзка с палачите. Я имигранти в САЩ, я роднини там. Даже са ми много смешни, като се върнат на "село"  :D - България през лятото, и за да ги забележат колко са им "пълни" джобовете с долари /от миене на чинии/ и колко са "напреднали", да се изфукат пред селяните - бивши техни съграждани, турили по една каубойска шапка  :D. То пече, та се пръска, но те с гордо вдигната глава порят главната улица на вираж  ;D с каубойската шапка от говежда кожа. Как да им обясни човек, че това не е мода, а облекло на хора, които отглеждат говеда? Каубой=говедар.

По парадокса, защо в кратера на атомната бомба над Хирошима е изграден модерен център
Имало ли  действително такива разрушения или се преувеличава? Ами те цифрите сами по себе си говорят. 70 000 загинали мигновено. Нека викат, че нищо не се е случило и да таят информация у Википедията.
След края на WW2 банкерите със своята маша САЩ взимат под контрол капитулиралите държави от Запада и Япония. Започва яко кредитиране, като основните корпорации инвеститори са американски. Да има тотален контрол над тях. Хем да нямат армии, хем да са окупирани /във ФРГ има над 120 000 американска армия/, хем икономически зависими. И понеже политиката на кредитиране с необезпечени долари е насочена към тези държави, то няма как икономиките им да не вървят, чак не им достигат работници и те си внасят такива. Кой плаща обаче тази цена на развитието им? - останалия свят. Как? - ами като са заставени да търгуват всичко в долари. По този начин те продават ресурсите си и труда и услугите си за долари, които нищо не струват. Как? - ами, като чрез илюминатски структури пръснати във всички държави по света, се прокарат такива финансови закони, като този за ЗЦБ, че тази държавна институция да си купува за резерв държавни облигации на САЩ или пък да къта конвертируема валута в долари, а пък търговските банки да работят с деривати, т.е. с едни нули - виртуални. Какъв е крайния резултат? - днешният дълг на САЩ и целия западен свят  :D

Щот нали, някой пита тук, абе кой ги е кредитирал тия западняци, извънземни ли им давали заемите? - ей там ония горе. Затова в центъра на кратера в Хирошима ще стои моден център, а пък в България, като кредитор на запада от моден, исторически или природен център ще се превърне в лунен кратер и мангасарян или Банго Васил.

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Август 07, 2015, 09:32:45 am ---Прави ми впечатление, че подобни онивинителни интерпретации /не само за Хирошима/ се правят предимно от наши съграждани, които имат някаква връзка с палачите. Я имигранти в САЩ, я роднини там.

--- Край на цитат ---
Аз профилактично да отрека тази информация, макар че може и да не се отнася за мен :)

--- Цитат на: EDM electronics в Август 07, 2015, 09:32:45 am ---По парадокса, защо в кратера на атомната бомба над Хирошима е изграден модерен център

--- Край на цитат ---
От атомната бомба в Хирошима няма кратер. И в Нагасаки няма кратер. И двете бомби са взривени във въздуха с цел възможно най-голямо поражение. Като бонус от това замърсяването е разпръснато най-вече във въздуха над океана. Нали се сещате ... ядрена гъба, остров, наоколо океан...
Пораженията са изключително от високата температура и взривната вълна. Бонуса са електромагнитните излъчвания, действащи като огромна микровълнова фурна изпичаща моментално всичко в радиус километър. Облъчванията са от проникващата радиация, от лъченията, а не от падналите на земята радиокативни отпадъци. Пак повтарям - такива почти няма, тъй като те са повдигнати от ядрения облак и отнесени кой знае накъде.

Това, което е уплашило и двете страни е чисто психологичното въздействие. И двете страни са осъзнали, че са прекрачили една граница. Едните са създали нещо, което до преди това е било само във възможностите на Бог. Да затриеш град и да унищожиш десетки хиляди човека за секунди - това е огромно напрежение за всички взели решението да го ползват. Когато в едно конвенционално сражение загинат 50 000 или 100 000 човека - там вината е разпределена между десетки хиляди нещастника с винтовки, и отговорността е размита. Докато при такъв взрив е съвсем ясно точно коя е личността издала заповедта и коя е личността натиснала бутона който откача бомбата от самолета. Това са преките и единствените палачи - нещо което дава съвсем друго лице на войната, персонализира я.

За японците... демонстрацията на това оръжие е успяло да пречупи тяхната вековна гордост и неотстъпчивост. Ако това не беше направено, тези наследници на самураи по никакъв начин нямаше да се съгласят да капитулират. Прекалено горди са. САЩ и съюзниците им просто не са имали такива ресурси да продължават войната толкова дълго. Щяло е да стане това, което стана няколко десетилетия по-късно във Виетнам - безкрайна и безмислена война в джунглата, изтощаваща и двете страни.

getca:
...
Изчисляването на човешките жертви от двете бомби е затруднено от няколко фактора: ниска достоверност на записките за населението, правени по това време в Япония, огромното количество жертви, починали малко по-късно или години след бомбардировките, или стремежа да бъде преувеличен броя на жертвите от японска страна, в зависимост от политическите намерения.
Счита се че жертвите в Хирошима са между 90 000-140 000 души, а в Нагасаки между 60 000-80 000, като болшинството от жертвите са от цивилното население.[6]
Други източници посочват 330 000 убити, 476 000 ранени и 9 200 000 бездомни[7].
...
Бомбардировките над Хирошима и Нагасаки са критикувани като ненужни, безпринципни, расистки и милитаристични действия от страна на САЩ.[4]
Тези агресивни и варварски актове на американската армия по същество не водят пряко до излизането на империята от ВСВ. Основната причина за това е цялостната разруха в Япония, която саботира стопанската и военната й системи и кара населението да понася огромни несгоди и жертви. С оглед на това използването на атомно оръжие от американците през август 1945 г. е безсмислено от военна и политическа гледна точка, а от хуманна представлява проява на жестоко отношение към цивилното население (политика на ограничено унищожение).
... към юли 1945 разузнаването на САЩ е разполагало с достатъчно данни, че всяка отстъпка от изискването за "безусловна" капитулация би била достатъчен повод за императора и висшето военно командване на японската армия да приемат капитулацията.[4].

Източник Атомни бомбардировки на Хирошима и Нагасаки

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Август 07, 2015, 10:45:25 am ---Аз профилактично да отрека тази информация, макар че може и да не се отнася за мен :)

--- Край на цитат ---

juliang, не само че не се отнася за теб, но и за който и да било. Целта ми не е да обидя някого, а този някой да се познае, де се огледа в насмешката. Впечатленията ми за теб са най-общо, като човек, който "чува петлите", та най-малко за теб би се отнасяло това.

А изрази като: "кратера на бомбата", "каубоиската шапка", "каубоя", "говедаря" и пр., са от рода на 3D-изразите, аналогични на съвременните визуални технологии и ефекти, да предадат едно по-цветно и обемно изражение и най-вече малко хумор  ;D.

Иначе си абсолютно прав за разбора по пускането на бомбата. И аз мисля, като теб. Дано обаче само не оставя впечатление, че изпитвам омраза към американския народ - напротив. Сантиментите ми са не по-слаби от който и да било друг народ. Критиката е отправена към олигархията и политиката им - към кръвните фамилии или по-точно към хибридната раса - тази, някога създадена чрез сношение между боговете и робите, които роби именно те създали генетично на Земята /който е чел Стария завет/. Те са планетарното зло. А ония с "каубоиските шапки" са същите със Стокхолмския синдром - роби с чисто маймунски гени, продадените души, нещастниците. Те считат, че щастието идва само с доларите и са готови на всякакъв компромис със себе си, чрез материализъм да станат щастливи. Затова са приятели на банкерските интереси. Но винаги съдбата им е една и съща. Пример:

Кадафи цял живот беше с вражда към Запада, но когато се умори и реши да живее по-спокойно, той стана приятел с тях и си мислеше, че вече е имунизиран и ще може необезпокояван да продължи властването си. Да, ама не, не позна. Сделката с тях е сделка с дявола. А той иска всичко, не само едно приятелство. Той трябва целият да те изяде. Резултата: Кадафи беше убит от американски наемници, облечени в бунтовнически опозиционни униформи. Целият преврат в Либия е добре организиран от частна наемна армия, съставено от бивши командоси и членове на ЦРУ. Подготовката за преврата е била години наред. Скандала с българските медици е част от този план. Трябвало е да избухне епидемия от СПИН, за да се дискредитира властта на Кадафи, да се укрепи опозиция. За това заразяване са играли долари, не се е пяла песен. На власт сега са слугите - робите. Либийците от нация на господари, мързеливи, неуки, на които цяла Европа слугуваше /благодрение на Кадафи/, се превърнаха от господари в роби на най-големия господар - Grande Capo или Capo di tutti Capi - Чичо Сам.

Как е в България? - всеки ще може сам да си отговори, ако може да мисли и ако познава методите на колонизатора.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия